Fenix 6X Pro Solar – pulsklockan som är bäst i test Image

Fenix 6X Pro Solar - pulsklockan som är bäst i test

Nu har vår testpanel satt pulsklockan Fenix 6X Pro Solar på prov! Så bra presterar monsterklockan från Garmin!

Liksom resterande klockor i serien är Fenix 6X Pro Solar en robust utomhusklocka som är stöttålig, vattentät och utrustad med ett riktigt monsterbatteri. Med en batteritid på upp till två veckor kan du ta den med ut på seglatsen, vandringen eller annat äventyr där tillfällena att ladda är få. Möjligheterna tar inte heller slut där. Det kanske mest spektakulära med träningsklockan Fenix 6X Pro Solar är de inbyggda solcellerna, som gör att du kan förlänga den redan långa batteritiden med upp till tre dagar!

Redo iepirkties? Se alla våra multisportklockor

Sportamores rutinerade testpanel tog med sig den här träningsklockan från Garmin på yoga, löpning, vandring och cycling. Här är varför Fenix 6X Pro Solar är bäst i test!

garmin fenix 6 pro solar testbild SE

Fenix 6X ProSolar, Garmin

Passar till: Löpning, traillöpning, mountainbike, cycling, triathlon, styrketräning, båtliv, golf, simning, skidåkning, snowboardåkning, längdskidåkning, rodd, friluftsliv, vandring och klättring med mera.

Manövrering: Ja ir nepieciešams, lai nodrošinātu, ka jūs varētu izmantot šo aprīkojumu, jūs varat izmantot šo aprīkojumu, lai nodrošinātu, ka jūs varat izmantot šo aprīkojumu, lai nodrošinātu, ka jūs varat izmantot šo aprīkojumu. Det gör att den tål stötar direkt mot uret, men det gör den också aningen osmidig att manövrera. I Fenix 6 bläddrar du mellan funktionerna via analoga knappar på sidan av uret - enkelt, men lite klumpigt.

Stegräkning, pulsmätning un GPS: Kartor, stegräkning och pulsmätning fungerar helt perfekt. Oavsett om du kör backintervaller eller springer trail så har Fenix 6X Pro Solar full koll på din ansträngningsnivå såväl som hur du ska springa för att ta dig hem igen.

Klockans minus: Fenix 6X Pro Solar: Det enda riktiga minuset med Fenix 6X Pro Solar är att den är lite svår att koppla till mobilen. Det krävs bland annat att appen Garmin Connect laddas ned, men när du väl anslutit har klockan inga problem med att hitta tillbaka. Trots det är Fenix 6X Pro Solar tillräckligt kompleks för att klara av det mesta helt på egen hand, säger en testare:

- Det krävdes lite tålamod för att få det att funka, men när du väl fått in knycken går det lät. Å andra sidan avskärmar jag mig gärna från min mobil i några timmar om dagen då jag tränar, så att koppla den till telefonen känns knappt nödvändigt. Vem behöver ens telefonen när klockan redan kan allt?

Klockans plus: Ja, var ska man börja? Testpanelen är som förälskad i Fenix 6X Pro Solar och har svårt att lämna den ifrån sig, till och med när det är dags för laddning. Förutom att den innehåller förinställda program för i princip all möjlig sorts träning, samt att det stora lagringsutrymmet gör att det går att ladda ned hela 500 låtar, kartlägger den också individuella prestationer och hjälper dig att hålla koll på din egen träning.

- Jag har under lång tid löptränat men tränar nu inför mitt första triathlon, så Fenix är ett perfekt sätt för mig att ha koll på min prestation under ett träningspass. Jag märker att jag genom att ha koll på min puls presterar bättre och pushar mig själv mer, berättar en testare och en annan fyller i:

- Jag älskar att den berättar när solen går ner och upp, var på vilken min stressnivå jag befinner mig och att den fungerar som en väckarklocka. Det är mycket mer harmoniskt än väckning via mobilen!

Sammanfattning: Det här är en avancerad träningsklocka som rymmer precis allt du kan tänka dig när det gäller träning och förinställda program. Fenix 6X Pro Solar är en smartwatch vilket innebär att den går att ansluta till telefonen. Då kan du ta emot aviseringar direkt i klockan eller ringa samtal, men även utan telefonen är Fenix en väldigt självständig träningsklocka. Det mest uppseendeväckande med Fenix 6X Pro Solar är däremot den omfattande batteritiden som gör att du kan gå på en längre veckovandring utan att behöva ta med dig en powerbank. Är det soligt ute kan du dessutom få upp till tre dagars längre batteritid, tack vare solcellerna i displayen.

SHOPPA HÄR: Alla våra multisportklockor

LÄS MER: Tests: Träningsklockan Fenix 6 Sapphire

LÄS MER: Nu uppdaterar Garmin sina träningsklockor, så här avancerade blir de!