Vårens stora löparskotest för kvinnor 2017 Image

Vårens beste löparskotest voor kinderen 2017

Du hittar vårens stora löparskotest för män 2017 här!

Met ett par riktigt bra löparskor blir dina rundor både lättare och roligare. Vi har testat 12 av de hetaste modellerna för att du ska hitta rätt par för just dig och din löpning.

SE-översiktsbild-dam.jpgHier vind je een beknopt overzicht van de 12 verschillende modellen die ik heb getest. Scroll naar beneden voor een uitgebreidere beschrijving van verschillende modellen.

Test av: Mizuno Wave Inspire 13SE-wave-inspire-13.jpg

Fabrikant: Mizuno

Model: Wave Inspire 13

Aanschafprijs: 1 595 kronen

Typ av löparskor: Stabila

Val: 12 mm

Sammanfattning: Stötdämpande en följsamma

Testpanelen säger:

Låt inte den något daterade designen lura dig: Mizunos lätta storsäljare har en dämpning och passform över förväntan.

- De är både mjuka och följsamma i löpsteget. Jag tycker mig känna en extra bra stötdämpning i framfoten. Man kan nästan känna en mjuk kudde där, utan att den stör eller kompromissar på stabiliteten, säger en testare.

Als je een olika underlag hebt, heb je een stabiele en snabb känsla en een riktigt bra. Zelfs als het design van de testpanelen helemaal klopt, is het een pluspunt. De är inte lika stumma som många andra skosnören utan har viss flexibilitet i sig.

- Zelfs als je een lichte skorna voor je hebt, ben je niet meer zo flexibel als je denkt, dus doe een test.

Mizuno Wave Inspire 13 hittar du här.

Test av: Adidas Ultra BoostSE-ultra-boost.jpg

Merken: Adidas

Model: Ultra Boost

Aanschafprijs: 1 695 kronen

Type av löparskor: Neutrala

Val: 10 mm

Sammanfattning: Fantastische stötdämpning

Testpanelen säger:

Grym löpkänsla och passform på snygga Ultra Boost från Adidas som ger ordentligt med stötdämpning.

- Het is niet erg als je niet weet waar je het over hebt. Hij past goed bij de lichte onderlaag en functioneert perfect bij een zachte huid, grusväg en asfalt, aldus een testpersoon.

Het gladde en följsamma Primeknit-materiaal zorgt ervoor dat je goed in je vel zit op de foto met dit grote löpsteget. Dämpningen är super och det känns som att du får en extra kick varje gång du trampar ifrån. Storleksmässigt kan du eventuellt gå upp en halv storlek för extra komfort.

- Jag gick upp fromn en 38 till en 38 1/3 för att de inte skulle kännas för tighta under löpningen och det blev helt perfekt! säger en tjej i testpanelen.

Om du är sugen på ett par Ultra Boost från Adidas hittar du här.

Test av: Nieuw Balance Fresh Foam 1080 V 7SE-fresh-foam-1080.jpg

Merk: New Balance

Model: Fresh Foam 1080 v7

Rekommenderat prijs: 1 695 kronen

Daling: 8 mm

Type löparskor: Neutraal

Sammanfattning: Stabila en supersköna

Testpanelen säger:

Ett par riktigt sköna löparskor i snygg design som känns stabila och sitter bra runt foten. Skon ser ganska bred och lite klumpig ut vid första anblick, men det är i själva verket sulan som är lite tjockare och sticker ut.

- Superskönt foam som verkligen ger en mjuk dämpning när du springer. Mehstyget på ovandelen gör att den andas bra och skon fäste utmäkrt på både asfalt och skogsvägar, säger en testare.

Den sockkliknande innerskon gör dem väldigt bekväma. Omdat dit een uniek löparskor is, heeft het lichte extra plats, dus testpanelen rekommenderar att gå upp en halv storlek för mesta möjliga komfort.

Fresh Foam van New Balance hittar du här.

Test av: Saucony Kinvara 8SE-kinvara-8.jpg

Merken: Saucony

Model: Kinvara 8

Rekommenderat prijs: 1 495 kronen

Valhoogte: 4 mm

Type av löparskor: Neutrala

Sammanfattning: Naturlig löpkänsla med god ventilation

Testpanelen voldoen:

Det låga droppet på 4 mm ger en naturlig löpkänsla. Skorna känns mycket lätta och sköna när du är ute och springer, både under korta och långa rundor.

- Sköna skor som andas bra! Fötterna känns inte svettiga ens under ett längre löppass, säger en tjej i testpanelen.

Skorna fäster bra på olika typer av underlag och är varken stora eller små i storleken. Door de uitstekende stötdämpning en fjädring verandert het model in een mooi sko voor mensen die een mooie trotjänare willen hebben die in meerdere säsongers past.

Kinvara 8 van Saucony hittar du här.

Test av: Under Armour Speedform Gemini 3SE-speedform-gemini-3.jpg

Merken: Under Armour

Model: Speedform Gemini 3

Rekommenderat prijs: 1 395 kronen

Valhoogte: 8 mm

Type av löparskor: Neutrala

Sammanfattning: Superieur ontwerp

Testpanelen säger:

Neutral löparsko som passar både för korta och långa löpturer tack vare bra dämpning. Den är väldigt lätt och mjuk, vilket får dig att pusha på lite extra utan problem.

- Je kunt er ook op zitten als je de eerste keer dat je iets ziet rood wordt. Goed in de hand te houden en goed in de hand te houden, zelfs als je in de 2 -3 jaar tussen de hälpartiet mjuknar zit. De första rundorna kan den strama lite runt hälen men det går som sagt över snabbt, säger en testare.

Het minimalistische design is een groot pluspunt omdat het zo neutraal is dat je het ook als sneakers kunt dragen.

- Sammanfattningsvis är det ett par superskor som är sköna att springa i, men som också fungerar som snygga sneakers, säger en testare.

Speedform Gemini 3 van Under Armour hittar du här .

Test av: Salomon S-Lab Sense 6 SG

SE-s-lab-sense-6-sg.jpg

Merken: Salomon

Model: S-Lab Sense 6 SG

Rekommenderat prijs: 1 895 kronen

Valhoogte: 4 mm

Typ av löparskor: Trailskor

Sammanfattning: Superlätta för snabb terränglöpning

Testpanelen säger:

Tack vare bra grepp, flexibilitet och en mjuk innersocka som kramar om foten perfekt, är den här trailskon som gjord för snabb terränglöpning.

- Jag testte ze op een långlopp met alla möjliga underlag. Berg, stig, åker och även spongar. Det was blött och väldigt lerigt på vissa delar, men den gav ett bra grepp utan att ta bort löpkänslan. Het kleinste minpuntje is dat het zo moeilijk is om het water in de ovalen te krijgen, maar het is beter om de vore helt vattentäta te vervangen door een testare.

Känslan är mer vanlig löparsko än typisk trailsko vilket vi gillar! Het feit dat känslan zo moeilijk te vinden is, zorgt ervoor dat je er ook veel plezier aan beleeft.

- De meeste trailsko's hebben zo'n tjock dat je er geen enkele känsla van onder de vlag vandaan kunt halen. Superlättt och skön!

Salomon S-Lab Sense 6 SG hittar du här.

Test av: Salming enRoute ShoeSE-enroute-shoe.jpg

Merken: Salming

Model: enRoute Shoe

Rekommenderat prijs: 1 695 kronen

Valhoogte: 6 mm

Type av löparskor: Neutrala

Sammanfattning: Lätta, stabila och luftiga

Testpanelen säger:

Enroute är en skön sko som passar alla underlag och ger bra fäste oavsett väder. Du som gillar färg kommer inte bli besviken då den verkligen lyser upp i löpspåret.

- Den här skon har ett foam som omsluter foten vilket kändes lite ovant för mig som är van vid en luftigare sko, men foamet gör att det känns stabilt. Stötdämpningen var lagom men jag hade inte rekommenderat skon för en nybörjare utan till någon som har ett upparbetat löpsteg, säger en testare.

Trots att den ser lite klumpig ut är den riktigt lätt och det luftiga meshtyget gör andningsförmågan fantastiskt bra. Storleken upplevs som liten, särskilt under gång, så välj den större om du tvekar mellan två storlekar.

- Jag störde mig lite på att den kändes liten när jag gick. Vid löpning sköts däremot foten bakåt och då satt den mycket bättre!

Om du letar efter en stabil färgklick hittar du enRoute från Salming här .

Test av: Hoka One One Clifton 3SE-clifton-3.jpg

Merk: Hoka One One

Model: Clifton 3

Rekommenderat prijs: 1 695 kronen

Val: 5 mm

Type onderdeel: Stabila

Sammanfattning: Lätta och stabila för ett naturligt löpsteg

Testpanelen säger:

Det är inte svårt att förstå varför Clifton 3 är en av Hoka One Ones bästsäljare. Hij is snabb, väldämpad en lätt, maar hij is ook stabiel en heeft een natuurlijke löpsteg.

- Kanonbra sko för alla underlag! Het werkt perfect in het donker, op de grond en op het asfalt. Skon ser tung ut men är verkligen en superlätt löparsko, säger en tjej i testpanelen.

En lite klumpig look och tjock sula gör som sagt att den ser tung ut, men den levererar när det gäller löpkänsla och komfort. Den extra breda tåboxen passar dig som vill ha gott om plats, men testpanelen rekommenderar ändå att gå uppp en halv till en storlek för att skon sitta riktigt skönt och rymligt.

Clifton 3 från Hoka One One hittar du här.

Test av: Nike Air Zoom Vomero 12SE-air-zoom-vomero-12.jpg

Kleding: Nike

Model: Air Zoom Vomero 12

Rekommenderat prijs: 1 395 kronen

Valhoogte: 12 mm

Type löparskor: Neutraal

Kenmerken: Snygg supersko med mjuk dämpning

Testpanelen säger:

Supersnygg löparsko i en minimalistisk svart/vit design som omsluter foten perfekt. Den mjuka dämpningen ger en härlig löpkänsla och foten känns skyddad utan att den blir för inkapslad.

- Det känns verkligen som att skon blir ett med foten och att snöra på sig de här efter en lång arbetsdag är som att ge fötterna semester. Kan vara de bästa löparskor jag har testat. Sjukt sköna! säger en testare.

Fötterna känns inte för varma tack vare det sköna tyget, så de fungerar både under en längre löprunda och en heldag på stan.

- Storleken var precis lagom och de är så pass diskreta, snygga (och bekväma!) att de fungerar fint även på jobbet, säger en testperson.

Det känns faktiskt som att löpningen går lite lättare och fortare i den här skon. Dit is een extra pluspunt voor snörningen die niet zo snel bergopwaarts gaan.

Nike Air Zoom Vomero 12 hittar du här.

Test av: Puma Ignite 3SE-ignite-3.jpg

Merken: Puma

Model: Ignite 3

Rekommenderat prijs: 1 195 kronen

Val: 10 mm

Type laptop : Neutraal

Kenmerken: Stabila och mjuka i annorlunda design

Testpanelen säger:

Puma har lyckats skapa en snygg löparsko som sitter bra på foten och är stabil i hälen samtidigt som den är mjuk. Je kunt hem zelfs bij grote afstanden binnenhalen.

- Den främre delen ger bra utrymme för tårna och är luftig. Het kan net zo goed een goed raam zijn, maar je kunt het model beter gebruiken op een blåsig en kall vinterdag, säger en testare.

De Ignite 3 is heel stabiel als je hem op de grond wilt uitproberen en het is heel moeilijk om hem op te bergen als hij te strak zit. Fjädringen är däremott relativt hård på stummare underlag, som asfalt, och den gör sig bättre mjukare underlag. Särskilt vid sämre väglag.

- Het kan worden gebruikt als tung voor mensen die een snabbt willen, maar het is een goede allroundsko die goed werkt bij lange afstanden. Fjädringen drar ned betyget då den kan upplevas som lite hård men designen är snygg och stilren, säger en testperson som uppskattade att modellen är helsvart på insidan, vilket är en fördel vid utomhuslöpning.

Puma Ignite 3 hittar du här.

Test av: Asics Noosa FFSE-noosa-ff.jpg

Merk: Asics

Model: Noosa FF

Rekommenderat prijs: 1 595 kronen

Val: 10 mm

Typ av löparskor: Lättviktsskor

Kenmerken: Superlätta en stabiel

Testpanelen säger:

Superlätt sko med bra hälgrepp som verkligen håller om hälen och ser till att foten inte simmar runt i skon. De lätta känslan zorgt ervoor dat de stöd en dämpning perfect zijn.

- Den ger precis lagom mjuk respons i löpsteget vid frånskjut och landning. Andningsförmågan var alldeles utmärkt och strumporna var inte ens fuktiga efter fem kilometer, säger en testare.

Hälkappan kan kännas lite obekväm när du testar men känns ingenting när du springer och ger heller inte skavsår. Bredden är normal, men precis som många andra löparskor från Asscs är storleken lite liten, så gå upp en storlek från din vanliga skostorlek.

- Ett superbra köp! Särskilt för dig som letar efter den där snabba, lätta känslan, säger en testperson.

Om du vill införskaffa ett par Asics Noosa FF hittar du dem här.

Test av: Icebug Oribi W RB9XSE-oribi-w-rb9x.jpg

Merk: Icebug

Model: Oribi W RB9X

Rekommenderat prijs: 1 495 kronen

Valhoogte: 7 mm

Typ av löparskor: Trailskor

Sammanfattning: Rymliga en lätta

Testpanelen säger:

Inte lika mycket fjädring som i vanliga löparskor, men bra andningsförmåga och löpkänsla i den här trailskon som passar utmärkt för dig med lite bredare fötter.

- Je probeert het op een andere manier en je moet naar het magazijn gaan om een goede pas te kunnen maken. Als je de kans krijgt om te ontsnappen, moet je een test doen die vanligtvis upplever löparsko som ganska trånga.

Den är lätt att springa och luftar mycket bra samtidigt som den skyddar foten ute i skogen och i stenig terräng. Yttersulan greppar bra på olika underlag och fungerar utmärkt även när det är blött ute. Maar je hebt niet veel tijd nodig om je werk te doen.

- Mycket snabb känsla för att vara en trailsko, men jag skulle inte använda den på någon längre tur på hårt underlag. Kul och färgglad design! säger en testare.

Oribi W RB9X från Icebug hittar du här.

LÄS MER: hoe kun je een skiër vinden?