Säg hej till dina nya armar! Image

Säg hej till dina nya armar!

Het is vrijdag! Fira med discogym, vilket i praktiken betyder att armarna får stå i centrum, så att du får skön pump med dig från gymmet till fistbumpen på dansgolvet.

- Dit is een fantastische oefening om de biceps en triceps te isoleren. Kör övningarna som superset efter att du är klar med de tyngsta och svåraste övningarna du tänker göra för dagen, för att liksom mjölka ur det sista, säger personliga tränaren James T McRae på Sats Spårvägshallarna, som varje dag hela veckan visar ett nytt superset på Sportamore magazine.

Versie 1: Liggande kabelcurl

Geschikt voor: Biceps.

Gör så här: Sätt kabeln allra längst ned. Lägg dig på sidan på golvet. Armen ska vara utsträckt och hålla i ett kabelhandtag och då ska inte vikten nudda de understa vikterna i maskinen. Probeer de handtaget op dezelfde manier uit te voeren als de kabel. Probeer de onderarmen aan te raken en kijk of het de biceps is die de handtaget omhoog drijft. Probeer het op het hoogste punt en schuif de hand naar de startpositie.

Hoeveel reps?
Tio till tolv stycken. Låt det bränna!

james

james

Kombinera med övning 2: Tricep crossoverextension

Geschikt voor: Triceps.

Gör så här: Ta av handtagen på en kabelmaskin och ta tag i klämmorna eller ändarna på kablarna. Korsa kablarna så att de bildar ett X framför dig. Backa några steg, ju mer ju backar desto mer motstånd blir det i slutpositionen. Experimenteer en zie wat er voorbij komt. Als je de setet verlaat, kun je de grootste herhaling van je werk maken.

I utgångspositionen står du något framåtlutad med mjuka knän och spänd mage. Dra kablarna diagonalt över dig och bakåt så att armen sträcks ut. Vid lillfingrarna utåt och spänn triceps så hårt du kan i slutet av övningen. Håll långsamt emot på vägen tillbaka till startpositionen.

Hur många reps? Tio tot tolv stycken. Kör hårt!

james

james

Verschillende artikels in uw superset-serie