Bikini fitness-atleten Kristin Winnergård: Så tränar jag Image

Bikini fitness-atleten Kristin Winnergård: Så træner jeg

Den populære fitnessprofil Kristin Winnergård har over 50.000 følgere på Instagram, hvor hun inspirerer andre med sin træning. Hon vet vad som krävs för att börja tävla i bikni fitness!

Kristin Winnergård, 30, arbetar till vardags som marknadskoordinator och lägger en stor del av sin fritid på att träna. For to år siden debuterede hun i sin første bikini fitness-tävling, og sidste år kom hun på første plads i sin klasse på Tyngre Classic. Nu har hun målet inställt på SM!

Hvad fik dig til at fastna for just bikini fitness?

- Jeg har altid trænet seriøst inden for forskellige idrotter som konståkning og fodbold, så det blev naturligt at slå ind på den vej, når jeg sluttede med andre idrotter og begyndte at finde kærligheden til styrketræningen, siger Kristin Winnergård, som blogger om sin træning HÄR.

Hvad er det, du elsker med træning?

- Det jeg gillar är utmaningarna som det innebär att tävla, både fysiskt som mentalt och att du aldrig kan bli färdig med utvecklingen av din fysik och din fysiska förmåga. Jeg har altid været meget interesseret i kroppen og dens funktioner, samspillet mellem vores indre og ydre samt hvordan vi kan påvirke kroppens udformning gennem bevidstheden om, hvad vi spiser, og hvordan vi bevæger os. Det fascinerer mig virkelig enormt. Den mentale udfordring med at overvinde sig selv gang på gang, trods tvivl i perioder, er väldigt givande på många sätt och jag utvecklas ständigt som människa. Denne kombination er virkelig, hvad jeg brænder for at lære mig mere om for hver dag, der går,

Hvad er dine bedste tips til den, der føler sig lockad af bikini fitness?

- Først og fremmest er det vigtigt, at du har trænet et tag, og at det er det roligste, du ved! Tävling inom kroppsbyggning och fitness är en extremsport som bygger på hård träning och mental styrka. Älskar du den biten så kommer tävlandet att komma naturligt.

Hvad har du mere til overs for råd?

- Det vigtigste råd er ikke at begynde at konkurrere med den trend, der nu desværre har bidraget til, at en del har konkurreret, før de er blevet ramt af den grundlæggende træning. Jeg skulle råda alla som vill tävla till att gå och kika på en del tävlingar, prata med andra som tävlar för att lära mer om sporten, hitta en bra och erfaren mentor som tävlat mycket själv och sedan vara nyfiken på kropp och knopp. Du kan aldrig få for meget viden! Det er en helt fantastisk sport at kaste sig ud i, også selv om den er meget krævende, når man kæmper, men det er vigtigt med viden og erfaring, når man kæmper med kroppen som værktøj og indsats.

kristin winnergård
Kristin Winnergård har vundet flere medaljer, når hun har konkurreret i bikinifitness. Gør som tiotusentals andre og følg hende på Instagram! Foto: Privat

Hvordan ser en almindelig træningsvecka ud for dig?

- Generelt træner jeg sexdage per uge med en vilodag. En normal vecka tränar jag två till tre benpass med olika upplägg varje gång vad gäller muskler i fokus, repetitioner och set. Sedan lägger jag in två pass för överkroppen och ett intervallpass, alternativt ett yogapass. Under perioder inför tävling så adderas ett pass cardio, ett eller två styrkepass med lägre vikter och högre antal repetitioner eller set per dag. Den største forskel mellem konkurrencesæson eller ikke er, at det går fra "kun" et styrkepas per dag til et styrkepas og et konditionspas opdelat på en dag. Det låter kanske mycket, men jag älskar att träna så jag trivs som fisken i vattnet under båda perioderna!

Hvis du bare fik trænet en øgning resten af livet, hvilken skulle det så være og hvorfor?

- Hvis jeg skal vælge, så bliver det udfaldet med hantlar, fordi det træner ben, ryggen, bålstabilitet. Når du holder i hantlar tränar du även greppstyrka och armar. Øvelsen er også pulshöjande beroende på intensitet och vikt, eftersom du är i rörelse och den aktiverar stora muskelgrupper så den är helt enkelt bra för konditionen och styrkan.

Hvilken øvelse har du en hatkärlek til?

- Hip thrusts, fordi den er ekstremt tung, men også ger utdelning därefter. Jeg skulle aldrig skippe den bare for at den aktiverer gluteusmuskulaturen, altså rumpan, men det er med lidt ångest jeg kikar på den om den er på dagens schema.

LÄS MER: 3 øvelser som bygger en putig rumpa

Hvordan ser en almindelig matdag ud for dig?

- Jeg spiser sex måltider om dagen varav fyra större, ett hälsosamt mellanmål och ett kvällsmål. Jeg spiser "clean mat" under veckodagarna, oavsett tävlingsatsning eller inte. Jeg har lørdag som en fri dag for at kunne tilbringe en tid med venner og familie over middagar og andre spontane aktiviteter. Jag älskar hälsosam mat, så det innebär att även lördagarna består av detta även om något onyttigt givetvis slinker ner. Man er jo ikke mere end människa, eller hvordan?

Hvad spiser du, når du skal væk fra noget godt?

- Jeg elsker at finde nyttiga alternativ för "matmyset" på helgerna. Nuværende favoritter er frugter i alle deres former, bær, nødder, gurka og morötter med dip gjord af mini-cremé fraiche sammen med de økologiske kryddmixerna från Spicemaster, som varken har tillsatser eller socker. I stället för choklad har jag hittat en bar från Maxim som jag verkligen kan rekommendera, crispy chocolate heter den och smakar verkligen gott! Eftersom jeg elsker glas, kan det blive nogen sådan også, men jeg har lykkeligt ramt et nyttigt alternativ, også der i form af Add Icecream, som jeg virkelig synes er ekstremt god. En grillet kødbit eller fisk, nypotatis eller bakpotatis og en blandet sallad er også noget, jeg elsker.

Hvad er dit bedste tip til at få træningen gjort nu i sommer, når bad og sol låser?

- I stedet for at fundere på, hvorfor du ikke skal træne, så er mit tip at vende på det til hvorfor borde du træna? Når du kommer ihåg grundorsaken är det enklare att ta sig den lilla tiden det faktiskt tar. Siden tror jeg, at mångas "allt eller inget"-mentalitet ofte kan gøre, at to pass per vecka känns onödigt under semestern, om du inte hinner med de fyra som du brukar göra. Alt er bedre end ingenting, og kontinuitet giver resultater på sigt!

Bra pepp! Har du nogle rent praktiske tips til at dele med dig af?

- Ja! Hvis det er let at aktivere sig selv ude i solen, kan du f.eks. køre et 30 minutters langt tabata-pas eller cirkelpas ude på græsset. Al fysisk aktivitet som er pulshöjande och fysiskt utmanande räknas, så spela fotboll med barnen på gräsmattan, basket med vännerna eller varför inte testa nya träningslokaler när ni är på resande fot? Oftest får du provträna när du kommer till ett nytt gym och nya miljöer ger ofta bra inspiration. Var snäll mot dig själv och gör upp en plan med hur många pass du kan hinna mer under en bh, samt en dålig vecka och ta ut ett snitt. Det bedste er, hvis du kan holde disse inbokade møder med dig selv og holde gang i træningen af dit kranie. Selv om det lyder klyschigt, så ångrar du aldrig et pas i efterhånd og 30 til 60 minutter nogle dage per uge har majoriteten af os, det er prioriteringen som mangler. Lad fantasin begrænse og glæd dig ikke over, at det er en investering i dig selv!


LÄS MER: Helene "Ice" Ahlson: Så træner jeg på sommeren

kristin winnergårdKristin Winnergård er stærk som få! Foto: Privat

LÄS MER: Emelie Hollsten: Så træner jeg min mage