Guide: Hitta rätt handskar till ditt barn Image

Leitfaden: Hitta rätt handskar till ditt barn

Fem fingrar eller tumvantar? Syntet eller ull? Experten auf dem Handarbeitsmarkt Hestra geben Ihnen Auskunft darüber, wie Sie Ihre Hände in die Scheune bringen können.

Att hitta rätt typ av vante, eller handske, till sitt barn är inte det lättaste. Alla småbarnsföräldrar vet att ett nytt inköp kan bli ratat vid första synen, medan andra modeller som egentligen är för tunna för klimatet är ett måste att ha med på förskolan. Um die Tatsache zu berücksichtigen, dass das Wetter nicht mehr so gut ist, gibt es einige Tipps, wie man sich auf das Klima einstellen kann, wenn man sich nicht an die Regeln hält. Krister Jonsson, Key-Account-Manager und Produktexperte bei Hestra, gibt Tipps für den Verkauf von Bargeld.

Woher wissen Sie, welche Produkte Sie bis zur mittleren Scheune verkaufen können?

- Es ist leicht, mit dem Speicher zurechtzukommen. Vi har två system, ett som gäller för yngre barn (toddler) och ett för juniorer, där båda storleksskalorna baseras på barnets ålder. Vi räknar toddler mellan 0-7 år (storlek 0-6) och juniorer mellan 2-13 år (storlek 2-7). Men eftersom storlekarna baseras på ålder kan det fortfarande skilja sig lite beroende på om barnet har små eller stora händer, säger Krister Jonsson .

Hestra storleksguideHär är Hestras storleksguide på handskar. Är handsken du tittar på döpt till jr eller junior ska du titta på junior-skalan. Är vanten däremot för baby eller 0-5 years tittar du på toddler-skalan.

Was können Sie für Ihr Kind tun, wenn es noch nicht volljährig ist?

- Tumvantar är alltid varmare än femfingershandskar eftersom du i en tumvante har alla fingrar tillsammans och det värmer bättre. I en femfingershandske har du fem olika, mindre rum för fingrarna och eftersom det inte blir lika mycket stillastående luft blir det heller inte lika varmt.

Vattentätt membran är inte alltid viktigt

Vilka vantar ska mitt barn ha på förskolan?

- Även här skulle jag rekommendera en tumvante. Wenn du in einem bestimmten Klima lebst, ist es wichtig, dass du einen bestimmten Typ von Vliesmembran, wie z.B. Gore-Tex, verwendest. Wenn das Wetter kühl und kalt ist, sollten Sie die Membrane nicht zu sehr aufrollen, um sie nach einem Regenschauer zu trocknen. Blir barnen fuktiga om de svettas håller ullen värmen trots att den blir lite blöt.

Hur säker är vind- och vattentätheter på era handskar?

- Alla våra tyger har en beläggning, en så kallad coating, som gör att tygerna är vind- och vattentäta. Es ist wichtig, dass die Reifen nicht zu dick werden, denn sie können sich auch in der Sonne abnutzen. Wenn Sie nach einem hundertprozentigen Verschleiß ein Modell mit einer wasserdichten Membran in Form von Gore-Tex oder CZone wählen, die die beste Membran ist, können Sie sich für ein anderes Modell entscheiden.

Vantar barnTumvante oder Fingerhandske? Krister Jonsson von der Hestra rekommenderar alltid en ullfodrad tumvante då den värmer bäst.

Welchen Nutzen kann man aus einem bestimmten Typ von Wohnung ziehen?

- Det man kan tänka på är att om barnen själva får vara med och bestämma vill de som är lite äldre ofta ha en fingerhandske, för en sådan blir lite rörligare än en tumvante.

Detaljerna att titta efter

Welche Details müssen Sie beachten, wenn Sie nach Hause gehen wollen?

- Du wirst eine große Auswahl haben, auch wenn es sich um Handarbeit handelt. Du wirst sehen, dass das Material auch für das Grobe oder für das Stylische geeignet ist. Tanken är att vanten ska vara så pass mjuk och rörlig, utan att tumma på vattentätheten och värmen, så att barnet enkelt kan plocka upp saker från marken utan att ta av sig vanten. De ska alltid sitta på, säger Krister Jonsson och fortsätter:

- Till de riktigt små är det skönt med en modell med blixtlås så man kan lägga in handen i vanten och dra upp, vilket är ett smidigt sätt att ta på dem. Det kan vara lite tjurigt annars att få på barnen vantarna. Till de lite större har vi handledsband som sitter fast i handskarna, det är bra så att barnen inte tappar dem och så att dem kan ta av sig vantarna utan att tappa bort dem.

Handskar barnDu som har små barn hemma kommer glädjas åt detaljera med en dragkedja så du lätt kan "lägga i" barnets hand i stället för att krångla ned den i en tight vante. Flera av Hestras modeller till mindre barn har den här smarta funktionen.

Wie viel Geld kann ich ausgeben?

- Vi har både syntet- och ullfoder. Jag tycker att ullfoder är att föredra, i alla fall för de yngre barnen. Det är både varmare och skönare för handen. Blir det blött värmer ullen ändå. Till de större, beroende på vem det är, har vi mer syntetfoder i våra mer modeller, speciellt våra skidhandskar för juniorer. Das ist alles sehr dürftig und unübersichtlich. En fördel är att vi har löstagbara foder i en del modeller som kan plockas ut och tvättas i maskin på 40 grader.

Wie kann ich Ihnen helfen, Ihr Geld zu verdienen?

- Was Sie tun können, ist, den Wert in der Maske zu messen, das macht Spaß. Det kan vara lite krångligare med fingerhandskar, det skulle kunna vara så att fodret åker ut ur ett av fingrarna om du centrifugerar handskarna. Så var lite försiktig med det. Men tänk på att inte tvätta ett par skinnhandskar i maskin!

SHOPPA HÄR: Handschmeichler von Hestra

SHOPPAHÄR :Hela vårt utbud av barnhandskar

LÄS MER: Leitfaden: Så hittar du rätt skostorlek till barnen