Så gör du den PERFEKTA matsäcksmackan Image

Så gör du den PERFEKTA matsäcksmackan

Hamburgare och varm choklad i all ära. Men är du sugen på något nyttigare under en dag i skidbacken har vi komponerat den perfekta matsäcksmackan, bara för din skull.

Ute i naturen behövs en mättande matsäck som är näringsrik och god. Kost- und Friseurin Sofia Stukát, bekannt für ihr inspirierendes Instagram, hat die perfekte Mütze für einen Tag im Freien gefunden.
- På avokadons nyttiga fetter håller du dig behagligt mätt, i kombination med proteinet från kikärtorna. Knapriga groddar passar fint som en extra crunch, säger Sofia Stukát.
Ein toller Bonus ist, dass es leichte Reste gibt, die sich perfekt als Knabbereien eignen.
- Om det blir hummus över är det gott att att dippa grönsaker i senare på kvällen.


Iamsofoodies Picknickmacka vegan
För 4 personer

4 st stora frallor eller 8 skivor bröd (gärna grovt bröd eller kavring)
2 St Avokado, Medelstora
1 Pkt. alfagroddar eller ärtskott
8 st salladsblad
2 Esslöffel Zitronensaft

Hummus:
1 burk (ca. 400 g) kikärtor, kokta
1-2 klyftor vitlök, pressade
2 msk Olivolja
1-2 msk Zitronensaft
Örtsalt eller smak
Peppar efter smak
(Chiliflakes)


Gör så här:

Skölj och mixa kikärtorna med ingredienserna till hummusen till en slät kräm i mixer eller med en handmixer. Smaka av med örtsalt och peppar (du som vill ha lite hetta tillsätter en nypa chiliflakes). Skiva bröd och avokado. Lägg på ett salladsblad på en brödskiva/botten på frallan, bred ut hummus, lägg på den skivade avokadon, pressa lite citronjuice över, så att avokadon inte blir brun. Toppa med groddar eller ärtskott, avsluta med ett till salladsblad och en till brödskiva/toppen på frallan. Slå in i smörgåspapper och/eller färgglatt silkespapper och knyt gärna ihop smörgåspaketet med ett grovt snöre.


sofia stukat

Sofia Stukát har komponerat receptet.