Stark utan vikter med street workout Image

Stark utan vikter med street workout

Street workout är en utmanande träning inspirerad av parkour som gör dig sjukt starkt. Titta bara på populära Malin "Malle" Jansson!

Woher willst du wissen, dass du Parkour mit Gymnastik verbinden kannst? Svaret är street workout, en utmanande träningsform som utförs på en stång eller på marken, helt utan vikter. Det är också en bedömningssport som du kan tävla i, vilket före detta cheerleadern och numera street workout-proffset Malin "Malle" Jansson gör.

Tillsammans med sin kille Daniel Flefil, som hon träffade under inspelningen av tv-programmet Gladiatorerna, inspirerar hon dagligen 176 000 följare på Instagram att testa den utmanande kroppsträningen.

- Sie können sich auf den ersten Blick von den originalen Kroppen und dem speziellen Rot unterscheiden. Antingen kan du hålla på med en eller flera stänger, eller så är du mycket på golvet med kroppen och gör övningar som handstående och armhävningar, förklarar Malin Jansson och fortsätter:

- I gymnastiken ska allting vara väldigt perfekt. I street workout är det lite slarvigare och coolare. Du kannst es auch auf der Straße machen. Det är lite det som är grejen.

840x630xMalinMalle_streetworkout_rehband-1-1024x768.jpg.pagespeed.ic.-6gxtLbIud.jpgEn av de största fördelarna med street workout är känslan av att kontroll över kroppen, menar Malin Jansson.

Malin Jansson hat im Laufe der letzten vier Jahre ein Street Workout absolviert. Om du tar en titt på hennes Instagram är det lätt att avfärda träningsformen som något för endast extremt starka och viga personer. Doch das ist nicht alles.

- Alla kan självklart börja med det här, men det är som alla sporter. Ingen är expert från början, utan du måste börja någonstans. Det är bra med en grundstyrka i bålen men det är absolut inget krav. Jag kunde till exempel inte göra en enda pull up när jag började.

Woher nimmst du das Geld für die Sättigung?

- Jag har aldrig känt mig så stark som jag gör nu. Det är en sådan sjukt härlig känsla att man har kontroll över kroppen, att det är så funktionellt. När jag började trodde jag aldrig att jag skulle kunna göra vissa saker som jag gör idag.

Hur ofta tränar du?

- Jag tränar varje dag, men inte samma sak varje dag. Jag lyssnar alltid på min kropp. Auch wenn jag skulle vilja träna hårt varje dag så går inte det. Om jag har ont i mina lats ska jag kanske ta ett pass med bara stretching, massage och foamrolling.

Ett träningspass varar i ungefär tre timmar, men det inkluderar både uppvärning, stretching och en hel del vila. Malin Jansson brukar köra dynamiska övningar hälften av passen och statiska övningar andra hälften. En dynamisk träning kan vara att lära sig ett nytt trick på stången, som någon typ av snurr.

- Dann geht man auf den Boden und kann neue Tricks ausprobieren.

840x630xMalinMalle_Rehbandspotlight_streetworkout-1024x768.jpg.pagespeed.ic.-G99LSHRT9.jpgHandledsskydd är ett måste för Malin när hon tränar.

Welche Muskeln sind wichtig, um mit dieser Art von Beschäftigung umgehen zu können?

- Jag kan bara utgår från mig själv och då är det rygg, axlar och core som har utvecklats mest. Det är egentligen hela överkroppen.

Vad använder du för typ av skydd när du tränar?

- Handledsskydden från Rehband använder jag varje träning eftersom jag står mycket på händer och hänger. De ger inte jättemycket stöd, vilket är bra. Jag gillar inte handledsstöd som är stenhårda. De ger bra med värme och skyddar handlederna när man snurrar och så där. I vissa övningar använder jag elbow sleeves som ger stöd för utlåsta armbågar. Det är extra skönt med värme och stöd runt armbågarna.

Welche Tipps haben Sie, um Ihr Street Workout zu testen?

- Jag hade ju tur att min pojkvän höll på med det här och en annan kompis. Det är alltid bra om man har någon i sin närhet med lite kunskap. Annars skulle jag säga Youtube. Dort gibt es viele Anleitungen.

Har du något tips för att bli vardagsstark, om man inte vill ge sig på street workout med en gång?

- Om du är hemma och tittar på något, lagar mat eller borsta tänderna, så kan du sätta dig på huk i stället för att bara sitta eller stå rakt. Försök att se varje tillfälle då du inte gör något till en möjlighet att få in någon typ av träning.

Sie haben eine große Anzahl von Fotos auf Instagram. Woher willst du wissen, dass du so viele Freunde hast?

- Åh den här frågan, haha. Jag hoppas på att det är för att jag är inspirerande. Denn das ist es, was er will. Um andere zu inspirieren, damit sie sich auf den Weg machen und den Menschen helfen. Man kann auch ins Fitnessstudio gehen und Kniebeugen oder Axelpressen machen, um stark zu werden.

Malin Streetworkout.png

Malin Jansson gibt Tipps zu Youtube-Tutorials, um Inspiration für Übungen zu finden, und Sie können auch ihr Instagram-Konto @malinmallejansson besuchen, wo sie Videos zu verschiedenen Tricks und Übungen postet.

Hier findest du eine Übersicht über den Skydd von Rehband.

LÄS MER: Steg för steg - så lär du dig gå på händer

LÄS MER :Därför ska du träna med wristwraps