Stort test av träningstights Image

Stort test av träningstights

Hög midja, mönstrade eller klassiskt svarta? Unser Testpanel hat Tests für Schuhe von Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc und Kari Traa durchgeführt.

Vi vet känslan - oavsett hur många tights man äger så känns det alltid som att man har för få. I det här testet har vi därför pressat in sex snygga par träningstights på liten yta! Här är allt du vill veta om fukttransport, tjocklek och passform på de hetaste träningstightsen just nu!

SHOPPA DIREKT HÄR!

Test: Toss Print Tights, Nike

nike

Passar till: Fitnessstudio, Zirkelpass, HIIT und Training

Plus und Minus:

+ Passformen är det som imponerar först. Die Strumpfhosen haben einen sehr guten Tragekomfort!

+ Inte heller komforten går av för hackor - de är väldigt bekväma.

+ Nike-Tights sind ein Plus für das Design. Snyggt som vanligt från Nike!

- Die Schuhe sind zu klein, um die perfekte Hose zu finden, auch wenn sie zu klein sind.

Testpanelen tycker:

Direkt nach dem Tragen der Strumpfhosen sollten die Testpersonen nach dem Tragen der gleichen Strumpfhosen auf die Haut aufpassen. Här ska köpas fler uppsättningar!

- Jag är riktigt imponerad av de här tightsen. Om vi börjar med det bästa så är det benlängderna, som är tillräckliga även för dig som är över medellängd, säger en av testarna.

Låga midjor och smala midjeband brukar normalalt inte imponera på testpanelen, men så är inte fallet den här gången. Trots att tightsen slutar strax under naveln och att midjebandet bara är fyra centimeter faller det testarna i helt smaken.

- Dels så har materialet lite kompression som håller in, så även om midjan är smal skär den aldrig in och korvar sig inte heller, berättar en testare och fortsätter:

- Jag behöver inte justera midjan en enda gång, oavsett om jag styrketränar eller springer!

Das Material der Nike-Tightsen ist eine Mischung aus Polyester und Spandex, die sich durch eine hohe Dehnbarkeit auszeichnet, die sich auch in unserem Testpanel zeigt.

- Das superstretchige Material ist sogar noch dünner als die anderen Strumpfhosen, die ich von Nike getestet habe, und hat ein glanzvolles Finish.

Test: Rib Seamless Legging, Better Bodies

rib seamless

Finns även i färgerna: rosa, grå, svart

Passar till: Gym och annan lågintensiv träning

Plus und Minus:

+ Hög och bekväm midja som gör passformen optimal.

+ Grym följsamhet, vilket möjliggör för allt från sumosquats till djupa utfallssteg utan risk för att spräcka sömmarna!

+ Oslagbar komfort - testpanelen är faller pladask för den breda linningen i midjan.

- Tyvärr visar de här tightsen från Better Bodies starka tendenser till att bli genomskinliga i de djupaste av good mornings. Sie können es sich leisten, die Strumpfhosen nicht mehr zu tragen.

Testpanelen tycker:

- Supersköna och följsamma tights, som ändå känns stabila. De sitter snyggt och håller sig på plats, säger en i testpanelen, efter första passet i Rib Seamless Leggings.

I övrigt anser panelen att tightsen från Better Bodies är normala i storlek och benlängden. Stort plus också för den höga midjan. Däremot är fukttransporten inte helt hundra.

- En sak jag lade märke till är att det blir rätt tydliga svettfläckar, säger en testare som sedan får medhåll:

- Ja, fast jag kan tycka det är ganska nice. Det finns inget bättre kvitto på att jag tagit i under ett pass!

På det hela är testpanelen mycket nöjda med tightsen (och vad annat finns att förvänta när de är från Better Bodies?), men tygets tunnhet sticker vissa i ögonen.

- De är ganska genomskinliga och lappen syns igenom. Däremot tror jag inte att de andra färgerna som tightsen finns i är lika odiskreta. Jag skulle därför helt klart rekommendera tightsen, fast i en annan färg.

Sist men inte minst får de pluspoäng för att de är följsamma och trots att de inte innehåller någon kompression ger det ribbade tyget viss stadga.

Test: Icon Clash Pro 7/8, Nike

nike icon

Passar till: Styrketräning, gruppträning och pilates

Plus und Minus:

+ Följsamheten i de här tightsen är utmärkt. Även om de är träningstights tänkta för svettiga workout funkar de grymt för lite lugnare träning, som pilates.

+ Toppbetyg för fukttransporten vilket innebär att de kan användas under svettiga pass i varma salar.

+ Väldigt bekväma, precis som klassiska Nike Pro-tights är!

- Aningen begränsade i sina användningsområden, då de inte ger särskilt mycket stöd och funkar därför inte för till exempel löpning.

Testpanelen tycker:

Die här tightsen är ett par riktiga klassiker i utbudet från Nike. Du som har flera tights i samma serie kommer helt klart falla pladask även för den här upplagan av Nike Pro. Damit Sie die Strumpfhosen anziehen können, müssen Sie einen neuen Wert für die Haltbarkeit angeben.

- Nike Pro-tights är lite generösare i storlek än många andra Nike-tights och det gäller även den här versionen, berättar en testare och en annan tipsar:

- Är du mellan två storlekar så kan du välja den mindre storleken i de här tightsen, de är nämligen rymliga, speciellt i magen, och du vill inte behöva gå och dra upp dem hela tiden.

En stor fördel med tightsen är det breda och bekväma midjebandet och att de är så mjuka och sköna. Mjukheten gör dock att de inte ger musklerna så mycket support vid tuff träning.

- Die Muskulatur ist bei hartem HIIT-Training gut trainiert, und ich habe in der Mitte des Tages einen Luftwiderstand bemerkt, der die Muskulatur auch beim Training unterstützen kann.

Designmässigt får de inte riktigt full poäng, men snudd på.

- Jag tycker om att de är klassiskt helsvarta men ändå har det coola blommönstret, som gör att de sticker ut, anser en testare, som däremot hittat sin favoritegenskap hos tightsen i dess kvalité.

- Einer der besten Vorteile vonNike Pro ist, dass die Qualität der Produkte sehr gut ist. Sie können die Maske stoppen, wenn die Strumpfhose nicht verbrannt ist.

Test: Abstrakte nahtlose Leggings, Blacc

abstract leggings

Finns även i färgerna: svart

Passar till: Gym, lågintensiv träning, yoga

Plus und Minus:

+ Den höga bekväma midjan är ett stort plus!

+ Delvis tack vare midjan, men främst materialet, är tightsen otroligt sköna på.

+ Das Design der Strumpfhosen wurde von allen Testteilnehmern akzeptiert. Snyggt!

- Ventilationsmässigt presterar de däremot inte riktigt som testpanelen önskar. Det finns viss risk för att du upplever tightsen som varma.

Testpanelen tycker:

Ett par enkla, men ändå fina tights, med laserskurna hål som dekorerar baksidan av vaderna. Att de är enfärgade anses vara en fördel som gör att de kan kombineras med i stort sett vad som helst - mönstrat som färgglatt.

- De sitter som en smäck och jag fick direkt komplimanger för hur snygga de är på, säger en testare.

- Ja, jag älskar den höga midjan med bred kant! Den är väldigt klädsam och bekväm, men gör också att de sitter som limmat.

Materialet är däremot inte det stretchigaste. So können Sie den Stuhl leicht anheben, um ihn zu transportieren, und er ist leicht zu verstauen. När du väl får upp dem sitter de däremot klockrent. Det gäller att inte ge upp i påklädnadsfasen, då de är kampen värda.

- En bra egenskap som det tjockare tyget medför är att de inte är ett dugg genomskinliga och inga svettfläckar syns.

Trots de rekommenderas de främst till gymträning och inte högintensiv träning, eftersom de inte är flexibla nog. Materialets squatsäkerhet gör de däremot perfekta för leg day! Ingen squat är djup nog för att du ska råka ut för en troschock i de här Blacc-tightsen.

Test: Louise Tights, Kari Traa

louise

Finns även i färgerna: blå, lila, blå/rosa

Passar till: Gym, löpning och högintensiv träning

Plus und Minus:

+ Vid bensluten finns dragkedjor som gör att det lättare att komma i, vilket är super då tyget är åt det stramare hållet.

+ Tightsen har lätt kompressionsförmåga. Det innebär att de funkar för löpning och annan träning där du vill få visst stöd.

+ Vid fållen längst ned finns en rand av silikon, som ser till att de hålls på plats. Schlau!

- Midjebandet är något åt det smalare hållet, vilket inte faller alla i smaken.

Testpanels tycker:

Vill du använda samma par tights både på löprundan och i gymmet så är de här tightsen från Kari Traa helt rätt för dig. Alle getesteten Strumpfhosen sind die, die absolut am besten halten.

- Jag blir direkt väldigt förtjust i de smarta lösningarna med dragkedja längst ned, men också silikonbandet. Det gör att de inte kanar runt när du springer, säger en testare.

Dragkedja i bensluten är lite kutym för löpartights, men desto ovanligare (men inte mindre tacksamt) bland tights för träning. Sogar Silikonbandet gör sig bra i gymmet, också vid lågintensiv activitet.

- Jag tränar mycket med miniband och kan ibland provoceras av att tightsen åker omkring när minibandet sträcks. Det gör de inte tack vare silikonbandet - en liten detalj som gör stor skillnad även i gymmet!

I övrigt har Louise Tights en lite utstickande design som är stilren, men aldrig tråkig. Vissa av färgerna som tightsen kommer i stoltserar även med reflekterande detaljer. Das macht die Strumpfhose perfekt für den Einsatz in der Höhe. En nackdel som testarna däremot snabbt blir varse är att de inte uppskattas lika mycket av alla kroppstyper.

- Jag som har breda höfter och smal midja får dem inte att sitta som de ska. Jag hade velat se att midjan var högre för att jag ska kunna dra åt dragskon ovanpå höfterna, där midjan smalnar av.

De testare med rakare kroppstyper upplever däremot inte alls samma problem.

- Storleksmässigt är de true to size, så köp din vanliga storlek, tipsar en testare.

Test: Speed 2, Blacc

speed 2

Finns även i färgerna: rosa, blå

Passar till: Gym, lågintensiv träning

Plus und Minus:

+ Det mjuka tyget följer kroppens alla rörelser

+ Sie sind sehr fit und haben ein gutes Gefühl!

+ Här får designen full poäng, inte illa!

- Väldigt synd att de här tightsen saknar en ficka. Annars hade de helt klart kunnat bli panelen nya favoripar.

Testpanelen tycker:

De här tightsen är något för dig som känner dig för uppklädd i mönster och blockade färger. Speed 2 von Blacc ist diskret, aber nicht so schwer zu finden, dass es sich um einen Tresor handelt. Det tack vare paneler av meshtyg längs benen.

- Jag som i vanliga fall inte gillar när det blir för mycket älskade att det hände något på tightsen utan att det tog över, säger en testare som snabbt får medhåll av andra i panelen:

- Jag var lite skeptiskt mot meshpanelerna först, då jag var rädd att jag skulle se ut som en kassler, men icke! Det är bara snyggt.

Storleksmässigt anser panelen att de är normala i storlek. De testare som är under medellängd tycker att benlängden är lite väl lång, men eftersom passformen är tight kan tightsen dras upp och stannar då där.

- Den höga midjan bidrar också till att de sitter där de ska och inte glider ned. Resåren är dessutom bred och skön, precis som jag vill ha det!

Därtill är tightsen squatsäkra, trots ett inte alltför tjockt tyg. Med det sagt så är materialet inte tillräckligt tunt för att de ska ka kunna matchas till högintensiv träning.

- Den enda nackdelen är att de är aningen för varma för passet jag körde. Jag testade dem först under ett konditionspass och det kommer jag nog inte göra igen. Es gibt noch eine andere Möglichkeit, den Pass unter einer bestimmten Bedingung oder einer längeren Zeitspanne zu testen, so dass Sie nicht mehr zwischen den einzelnen Ländern wechseln müssen.

SHOPPA HÄR: Alla våra träningstights

LÄS MER: Experten geben Tipps! Tänk på det här när du köper ny sport-bh