Tälta med familjen! Image

Tälta med familjen!

Här är allt du behöver veta för att lyckas med familjecampingen.

tält

Om du har en stressig vardag med för lite tid att umgås med familjen kan en campinghelg vara guld värd. Att tälta med barnen är inte ett lika stort och krångligt projekt som att bestiga Mount Everest, tvärtom. Bara du undviker några vanliga nybörjarmisstag kan du enkelt tälta med dina barn, oavsett vad du har för tidigare erfarenhet av friluftsliv. Att vara ute i naturen ihop kostar inte speciellt mycket. Auch wenn ich meine Zeit in der Familie verbringe, wenn ich in der Familie samarbeta bin, und wenn ich meine Zeit in der Natur verbringe, dann ist das ein großer Gewinn.

Jag vill köpa tält så att jag kan campa med familjen. Wie kann er das tun?

- Det är två saker som är viktiga. Wie viele sind es in der Familie? Oder wie lange kann ich im Haus wohnen? Vill ni ha bra komfort rekommenderar jag att du köper ett lite större tält av högre kvalitet, köp inte ett festivaltält eller ett för litet tält. Ett kvalitetstält kostar inte så mycket mer, men gör upplevelsen mycket bättre, eftersom en regnskur då inte är en katastrof, säger Henrik Johansson, försäljningschef på företaget Fauna, som är marknadsledande på familjetält i Skandinavien.

Nämn ett vanligt nybörjarmisstag?

- Att tätet är för litet. Wenn man nicht mit den Grejerna kocht und wenn man nicht mit den Grejerna kocht, dann ist es nicht gut, wenn man sich in der Stadt umschaut. Tältar ni på en campingplats kommer ni ju extremt nära med bilen, och då gör det inget att tältet väger lite mer. Det är enormt mycket skönare med ett tält med ståhöjd. Det förändrar hela upplevelsen av att tälta. De stora tälten kostar från cirka 3 000 kronor, men det gör ett fjälltält också, så det blir ingen prisskillnad. Ett stort tält av bra kvalitet håller betydligt längre än ett lågpristält också, är du rädd om sakerna när du packar upp och ned kan du ha tältet i tio år.

Wie gut ist es, wenn man ein neues Kind bekommt?

- Våra större familjetält sätter du upp på under 15 minuter. Es ist tatsächlich so, dass es viele Menschen gibt, die so leben. Ett tips är att du provar att sätta upp det hemma en gång innan ni sticker iväg och tältar, så går det lättare när ni väl är på plats.

Är det verkligen så enkelt?

- Ja, bågarna och tältstängerna är färgmarkerade, så att grön båge går i grön kanal och så vidare. Det går i princip inte att göra fel, om du inte är färgblind.

Är det säkert att campa?

- Normalerweise ist es sehr anstrengend. Wenn Sie nur wenig Zeit haben, geben wir Ihnen gerne Tipps, wie Sie Ihren Campingurlaub gestalten können. Alla de bättre campingarna har speciella områden tänkta för tält, där du inte står vägg i vägg med någon stor husvagn eller husbil. Der Campingplatz ist sehr gemütlich und komfortabel, denn es gibt viel zu essen und zu trinken. Det är enkelt och tryggt i början.

Bör jag som förälder införa teknikförbud under tältsemestern?

- Förbjuder du barnen att använda mobilerna så kan de bli motvilligt inställda. Ich glaube, es ist besser, mit dem Telefon zu telefonieren, als mit dem Handy. Då är det större chans att de vill vara med. Om det börjar regna kan det vara mysigt att vara inne i tältet och spela spel eller kolla Facebook.

Vad har du för råd kring sovsäckar?

- Mitt förslag är att du köper en sovsäck för ungefär 400-500 kronor, det får du en riktigt fin sovsäck för. Köper du den allra billigaste modellen för en hundring blir det oftast för kallt, även om det är mitt på sommaren.

Liggunderlag då?


- Om du vill ligga på ett underlag som inte är för hårt eller för kallt finns två alternativ. Antingen självuppblåsbara, som du bara rullar ut. De är mellan 2,5 och 5 centimeter tjocka och på dem ligger du hyfsat bekvämt. Sie sind sehr dünn und haben ein großes Gesicht, das sich gut anfühlt. De sista åren har även luftbetten slagit igenom. De köper du på till exempel Jysk eller Coop. De är tänka som extrasängar inomhus men går lika bra att använda utomhus i tält. Ofta är de mellan 20 och 30 centimer, så du kommer upp en bit från marken. De kostar bara några hundra och du pumpar upp de med en klassisk pump eller liten kompressor som följer med . Att ligga på en sådan är nästan som att ligga i en vanlig säng.

tält

Henrik Johanssons beste Verpackungstipps

  • Kylväska med isklampar eller 12V. Bor du på camping får du byta klamparna en gång per dygn och då kan du hålla lite mat och dryck kall. Du kannst auch eine kleine Tasche mitnehmen, die auf dem Boden liegt, das ist eine kleine Tasche.
  • Förlängningssladd. Bor du på campingen får du ofta tillgång till elplats och eluttag. Där kan du ladda kylväskan, mobilerna och paddorna och då kan det vara smart att ha med en lite längre förlängningsslagg.
  • Ett litet bord och små campingstolar. Då slipper ni hela tiden sitta på marken och äta. Livet blir lite lättare helt enkelt.
  • Stormkök. Då får ni möjlighet att värma mat och koka kaffe. Bor ni på camping kan ni förstås äta på restaurang men det är skönt att ha möjlighet att värma enklare lunchlådor.