Test: Så bra är nya Clifton 7 från Hoka One One Image

Test: Wie gut sind die Clifton 7 von Hoka One One?

"Jädrar vilken studs", utbrister en testare. Nya Clifton 7 från Hoka One One blir snabbt en favorit hos både manliga och kvinnliga löpare. Läs testet så förstår du varför!

Hoka One One har gjort en ny variant av storsäljaren Clifton som har haft en lite ojämn historia. Die erste Version brachte einen Sturm mit einer ultrafetten Sula, die dritte bis fünfte Version hatte viele Fehler (sulans tjocklek till trots - man soll nie reparieren, was nicht kaputt ist), und die letzte Version von Clifton 6 släpptes war die beste, die man sich vorstellen kann. Det är i den andan version 7 är här, och det är bara små, små ändringar jämfört med den förra versionen.

- Sie können jedoch feststellen, dass es sich bei den kleinen Änderungen nur um kleine Änderungen handelt, die das Grundkonzept der neuen Version stören, und einen Test nach dem ersten Durchgang mit neutralen Produkten durchführen.

TEST AV: Clifton 7, Hoka One One

Clifton 7

Märke: HokaOne One

  • Der Clifton 7 für Kinder ist in verschiedenen Farben erhältlich: blå und svart. Der Clifton 7 kann auch in einer kürzeren Version getragen werden.
  • Der Clifton 7 für Männer ist in verschiedenen Farben erhältlich: blå und svart.

Gewicht: 201 Gramm auf der Vorderseite und 247 Gramm auf der Hauptseite.

Fallhöhe: 5 Millimeter.

Testpanelen tycker:

Clifton 7 har jämfört med Clifton 6 fått en ny ovandel som andas bättre, samt en ny hälkappa. I övrigt påminner modellerna mycket om varandra och kan sammanfattas som en lättviktssko med maximal dämpning som gör att det känns mjukt att springa på asfalt.

- Sulan på Hoka-skor är ju så kallad meta-rocker, som gör att det ändå inte blir svampigt, utan du rullar fram i de här på ett sätt som skonar knän och leder, säger en av de kvinnliga testarna.

Trots tjockleken på sulan så är de väldigt lätta med ett drop på bara 5 millimeter så du kan springa fort i dem, om du vill, och du kan landa både på mellanfoten och hälen. Ovandelen är en mjuk och stretchig mesh som andas riktigt bra.

- Ich kann Ihnen versichern, dass es sich um die beste Hoka-Skorna handelt, Bondi ist eher marsmallow. Clifton är lite mer välbalanserade och därför en storfavorit, säger en av kvinnorna i testpanelen och en av männen fyller i:

- Jag gillar att modellen överlag känns snabb, sportig och stilren där just dämpningen sticker ut jämfört med andra löparskor. Jag har aldrig sprungit i en liknande sko med en rullsula vilket verkligen ger en känsla av att du rullar fram. Det var lite ovant i början men man anpassas snabbt.

Det är en sko för dig med neutral löpsteg, vilket betyder att du får samma stöd under hela foten från häl till tå. Wenn du einen gut sitzenden Schuh trägst, z. B. einen Schuh von Asics, kannst du die gleiche Leistung in den Schuhen erbringen und die Schuhe sind nicht zu schwer. Om du pronerar kommer du därför få ont på insidan av framfoten och bör titta på en annan Hoka-modell.

Jämfört med andra löparskor

Der Adidas Ultraboost ist der beste Schuh, den man sich vorstellen kann, der maximal gedämpft ist. Der UltraBoost hat eine neutrale Dämpfung, aber er hat auch eine leichte Dämpfung im Fuß. Det gör inte Hoka som är helt platt inuti skon. Gemensamt för båda är att de sitter skönt från första användningen och du får inte några skavsår, varken på tår eller häl.

Jämfört med Nikes neutrala löparskor ligger den stora skillnaden i dämpningen.

- WOW! Med den här Hoka-dojjan känns det som att jag verkligen studsar fram tack vare ett bra frånskjut och en mjuk fotisättning, säger en manlig testare.

Skon är true to size (för löparskor, där du ofta behöver gå upp en halv storlek jämfört med sneakers) och normalbred på gränsen till smal. Har du breda fötter bör du spana in wide-modellen i stället.

- Der Clifton 7 passt gut zu den Fotos und ist ein echter Allround-Schuh! Du kannst ihn mit den besten Schuhen tragen, mit den besten Schuhen und mit den besten Schuhen. Jag upplever även att den passar ett varierade underlag som asfalt, grus, skog och löparbana, sägen en nöjd man i testpanelen.

Sammanfattningsvis är Clifton 7 ett bra val för dig som vill ha en riktigt dämpad löparsko och som springer mycket inne i stan på asfalt. Den funkar även för dig som ska springa maraton och vill ha en dämpad vän under det långa loppet, eller om du ofta får ont i knä- och höftleder när du springer och behöver en sko som avlastar kroppen.

- Jag vet inte om det berodde på skorna men jag orkade mer än jag brukar när jag sprang i dem!

SHOPPA HÄR: Löparskor från Hoka One One

LÄS MER :Welcher Schuh von Hoka One One ist am besten?