Vinterns goggles som är bäst i test! Image

Vinterns Schwimmbrille im Test!

Känns det som en chansning att klicka hem ett par goggles? Vi hjälper dig! Vår testpanel har åkt utför i vinterns hetaste modeller för att du ska hitta rätt skidglasögon.

Skidsäsongen närmar sig med stormsteg och det är dags att se till att du ser bra ut, i dubbel bemärkelse) i backen. Unser Testpanel hat die besten Brillen aus unseren Topmärken getestet, um zu sehen, welche Art von Modellen für Sie in Frage kommt.

- Wenn du eine Brille aufträgst, ist es wichtig, dass du sie mit deinem Körper trägst. Hur modellen integrerar med hjälmen påverkar både bekvämligheten och ventilationen, säger Lina Sellgren, inköpare på Sportamore och fortsätter:

- Vissa goggles och hjälm-kombinationer lämnar en, vad jag kallar, turistglipa. En glipa i pannan mellan din goggles och hjälmen som gör att kall luft tar sig in. Det vill du inte ha.

Väl i backen finns det ytterligare ett knep för att förgylla din skidupplevelse och se till att dina goggles håller sig fräscha längre. Viele Menschen neigen dazu, ihre Brillen auf den Kopf zu legen, wenn sie im Aufzug sitzen. Det är ett stort no no!

- Nach einigen Tagen haben Sie die Brille wieder aufgesetzt, weil die Brille nicht mehr richtig sitzt. När du sedan sätter upp dem på den kalla hjälmen kyls de ned. När du återigen sätter de på plats på ditt varma ansikte bildas det imma, som du sedan försöker få bort med hjälp av handskarna. Aber was du nicht willst, ist, dass du die Bilder mit Hilfe von Handschuhen aufnimmst. Så låt dina goggles sitta kvar i ansiktet hela tiden!

SE_Appertiff_CRB.pngTest av: Appertiff, CRB

Rekommenderat pris: 999 kronor.

Finns även i: vit.

Bekvämlighet: En hårdare och större modell som sitter tight och bra utan att lämna någon glipa. Die Modelle sind ein bisschen zu eng und passen gut in die Tasche, wenn man sie in die Hand nimmt. Skummet längst med ramen upplevs väldigt hårt och testpanelen hade önskat en mjukare känsla för högre komfort.

Lins: Stort och brett synfält där linsen går ända ut i kanterna. Du brauchst einen Kontrastlins für sämre ljusförhållanden samt en sollins, vilket du byter utan problem när du fått in tekniken.

Belüftung: Belüftung in der Wohnung und unter den Modellen. Plus för ventilationshålen fram på linsen som underlättar om hjälmkanten sitter tätt mot dina goggles.

Design: En kaxig modell som imponerar för dig som gillar att sticka ut. Vissa i testpanelen gillar inte den större modellen som de förknippar med ett flugseende.

Sammanfattning: Är du en hejare i backen, ofta kör freestyle och vill ha ett par goggles som känns heta på marknaden? Då är CRB ett perfekt val för dig. Det bredare synfältet, kaxiga attityden och de dubbla linserna som medföljer ligger på plussidan. Den mörka linsen är den snyggare av dem men kommer främst till sin rätt en solig dag i Alperna. Med andra ord inte den ultimata modellen för familjeresor till Åre en gång om året. Auf der Minussidan ist der größte Skummet von allen, die auf dem Prüfstand waren, zu sehen. Överlag en goggle som både sitter hårt och tätt när den inbitna freestyle-åkaren gör entre i backen!

SE_Oakley_FallLine.pngTest av: Oakley, Fall Line

Rekommenderat pris: 2 165 kronor.

Finns även i: vit/flerfärgad, vit/rosa och vit/röd.

Bekvämlighet: Stabila och rejäla goggles som sitter som en smäck! Mjuk och följsam ram, upplevs varken som för små eller stora oavsett ansiktsform. Till skillnad från andra modeller som kan trycka på näsan, kan du andas helt fritt utan problem i Fall Line.

Lins: En kontrasthöjande lins som är spegelbehandlad för att anpassa sig efter olika ljusförhållanden. Du behöver alltså inte byta lins beroende på om det är mulet eller soligt väder. Inte det bredaste synfältet i testet men lagom brett för att du inte ska störa dig på det.

Belüftung: Bred och välplacerad ventilation runt hela ramen, inget att klaga på.

Design: Die Testpaneele sind extrem hochwertig und robust - das ist das robusteste Modell im Test.

Sammanfattning: Oakleys PRIZM-Linse ist eine Spezialanfertigung, die von Konkurrenten hergestellt wird, die diese Linse in Massenproduktion herstellen. Das bedeutet, dass alles bis ins kleinste Detail an die Bedürfnisse der Kunden angepasst wird. Die Linsen passen auch nach dem Ljusförhållandet utomhus, men rekommenderas ändå främst till sensäsongens skidåkning och resor till Alperna där solen skiner starkt. Det enda minus som testpanelen hittar är att den tjocka ventilationskanten nedtill hade kunnat vara något smalare för att få skidglasögonen att sitta lite närmare ansiktet. Modelle upplevs som skräddarsydd oavsett ansiktsform och sitter både skönt och bra. Stort, stort plus för designen. De är även OTG (over the glasses)-anpassade så du får plats med dina vanliga glasögon utan problem.

SE_Salomon_Xview.pngTest av: Salomon, Xview

Rekommenderat pris: 799 kronor.

Finns även i: svart.

Bekvämlighet: Något mindre modell med ett väldigt mjukt skum som sitter extremt skönt mot ansiktet. Passar bäst till dig med mindre ansikte eller du som är allergisk mot kumpiga goggles.

Lins: Inte det bredaste synfältet, men tillräckligt brett enligt testpanelen. Påminner mycket om Fall Line från Oakley. Perfekt ljusinsläpp. Den här modellen kan du ha i ruggigare väder utan att behöva vara rädd för att du inte ser något.

Belüftung: Die Modelle sitzen eng und haben eine gute Belüftung unter und über den Linsen, die eine angenehme Wärme abgibt und dafür sorgt, dass sie nicht verrutscht.

Entwurf: Den guldfärgade linsen gör att du ser ut som en champion. I kombination med detaljerna i orange får designen höga betyg. Det enda som drar ned utseendet är den vita detaljen runt näsan.

Sammanfattning: Extremt mjuk modell som sitter väldigt bra. En nätt goggle för dig som inte gillar de klumpigare varianterna. Ljuset i linsen är magiskt, passar perfekt för Nordens fjäll och anpassar sig efter ljudförhållandena utomhus. Minus för att skummet runt näsan är aningen brett och kan, om modellen åker för högt upp i ansiktet, på så sätt hamna i vägen för synfältet och irritera vissa ögon. Det bästa med modellen är att den är extremt bekväm, har en grym lins samt integrerar väldigt bra ihop med Salomons skidhjälmar. Passar både nybörjaren och dig som åker ett par veckor om året.

SE_Spektrum_Skutan.pngTest av: Spektrum, Skutan

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Finns även i: grå och grön.

Bekvämlighet: Modelle sitter som en smäck och har ett mjukt skum vid ramen. Det en bred goggle som riktar sig till dig med större ansikte då den kan halka ned på näsan på dig med mindre.

Lins: En mörkare lins med spegelyta och UV-skydd, som du trots det får väldigt bra sikt i. Du kan med fördel använda den i svenska fjällen. Är den mot förmodan är för mörk medföljer en extralins som inte är lika sminkad. Synfältet är inte lika brett som man tror då modellen har en bredare ventilationsdel runt hela ramen.

Belüftung: Bred och hög ventilation både över och under ramen, ingen risk för instängd känsla.

Design: Snygg och stilren modell med en cool spegellins.

Sammanfattning: Ventilationsskummet på ovansidan är väldigt brett och går högre upp än själva ramen, vilket ger god ventilation men kan samtidigt resultera i att det blir en glipa mellan skidglasögon och hjälm. Testa modellen tillsammans med din hjälm för optimal passform. Minus med modellen är att den knakar. Väldigt mycket. Se till att den sitter på plats och håller sig där så du inte störs under skidåkningen. Das Beste an den Modellen sind die vielen Passformen, die doppelten Linsen und die einfachen Falten an den Bändern. Spegelytan gör det omöjligt att se in i linsen vilket vissa i testpanelen uppskattade rejält. Är du en influencer som inte vill bli igenkänd i backen bör du spana in Skutan från Spektrum.

SE_Anon_Helix.pngTest av: Anon, Helix 2.0 W/Spare

Rekommenderat pris: 699 kronor.

Finns även i: vit.

Bekvämlighet: En av de smalare modellerna i testet. Den sitter väldigt tätt mot ansiktet och integrerar bra med Salomon-hjälmar. I och med att den inte är speciellt hög och bred passar den bäst till dig med smalare ansikte.

Lins: Du brauchst mehrere Linsen, eine, die in den schwedischen und norwegischen Fjälls gut aussieht, und eine, die in der Sonne gut aussieht, oder die in den Alpen gut aussieht. Plus für UV-Skyddet.

Belüftung: Hela ovandelen och underdelen innehåller ventilationshål som ser till att du inte får en instängd känsla.

Design: En klassisk modell för nybörjaren. När du böjer modellen förloras däremot den ovala känslan på linsen och den kan uppfattas som något bubblig. Inget som stör varken sikt eller upplevelse dock.

Sammanfattning: Är skidåkning nytt för dig och vill du undvika att täcka halva ansiktet med stora goggles är det här ett ypperligt val! Anon står för en av testets budgetfavoriter som sitter mjukt och skönt på ansiktet. Das Beste an den Modellen ist, dass sie mit dem Stromnetz verbunden und OTG-fähig sind, so dass man unter diesen Modellen ein kleines Glas haben kann. Minuspunkte gibt es dafür, dass das Gerät nicht billig ist und dass die Linsen im Test sehr dünn waren. Wenn Sie eine Brille tragen, die für diese Funktion geeignet ist, ist sie ein perfektes Hilfsmittel für den Alltag.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av goggles

LÄS MER :Så väljer du rätt skidglasögon

LÄSMER :Vinterns stora test av goggles 2017