Fannie Redman: "Alla kan bli en bra fighter” Image

Fannie Redman: "Todas pueden ser buenas luchadoras"

Fannie Redman no es sólo una luchadora sueca de judo y jiujitsu brasileño, sino también una luchadora de MMA. ¡Vi tycker att hon är svincool! Estos son sus consejos para aquellos que quieran convertirse en luchadores.

Como Fannie Redman y Kollade cuando su madre practicaba judo en Nacka Simhall. Hennes bonusmamma tyckte att hon lika gärna kunde träna kampsport eftersom hon "ändå var där" och mer eller mindre tvingade henne att testa. Nioåriga Fannie Redman stod och grät i simhallen för att hon inte ville börja med judo, men efter första passet blev hon hooked.

Desde hace más de un año, se dedica al judo y al jiujitsu brasileño y ha practicado MMA. Fannie Redman es, además, entrenadora personal, asesora y fundadora de Kamsportslabbet. Sin embargo, en los últimos tres años, la MMA ha ocupado el primer puesto en su lista de prioridades.

¿Qué hay que hacer para ser un buen luchador?

- Todo el mundo puede ser un buen luchador si se siente bien. Kampsport handlar om att alla kan träna på något sätt, hitta sin inre fighter. För att gå upp och gå en match krävs det att du dels klarar av att ta lite stryk och inte är rädd för det, att du gillar den utmaningen. Sedan ska du ju inte vara aggressiv. Un luchador agresivo no suele ser lo mejor. Esto es una tontería, tienes que ser inteligente cuando lo hagas, te lo aseguro.

¿Por qué no lo haces?

- Jag måste vara lite redo, jag kan få en match på tre veckor. Har jag tur kan jag ha en och en halv månads framförhållning, men jag måste hålla mig i bra form hela tiden. Jag kan inte lägga in periodiserad träning som i OS-idrotter. Jag står lite halvredo på ett sätt.

¿Quieres saber cómo funciona?

- Ibland har jag gjort det men jag får mest ont i kroppen när jag springer. Jag får så mycket flås i kampsporten så jag har försökt minimera löpningen. Jag har gjort olika intervallprogram med åtta veckors intervaller och så där, men jag är inte det största fanet av löpning.

Fannie Redman

I våras kammade Fannie Redman hem en förstaplats på EM i amatör MMA. También ha visitado su página de Instagram.

Kampsport es un idrott som växer i Sverige. Fannie Redman nos cuenta que su madre siempre ha sido una gran jugadora, pero que muchas chicas y chicos se rinden ante el deporte.

- Vi är fem-sex tjejer på klubben där jag kör som också vill gå match, inte bara motionsträna. Sverige är ju ett litet land så det är generellt inte jättemånga men det blir bättre och bättre.

¿Cuáles son los mejores campos de deporte?

- Vi är alltid några få tjejer så vi försöker hålla ihop. Absolut att jag brottas med killar och så men det blir aldrig samma sak som när jag tränar med en tjej och i slutändan så är det ju en tjej jag ska möta, så jag tycker att vi håller ihop.

Fannie RedmanMás información en la página web de EM en Bulgaria.

El 90 por ciento de los visitantes de Kampsportslabbet son mujeres. ¿Por qué es así?

- Vi har framför allt klasser med högintensiv träning, cirkelträning. Det känns som att tjejer tycker att det är roligt att träna i den formen. ¡Vi har ju killar också men de gnäller mest på de passen, haha!

¿Qué es lo mejor de los deportes de campamento?

- Kampen är ju det jag går igång på. Sedan gillar jag klubbkänslan, det blir som en andra familj. Jag gillar att det är så mixat, alla kan köra kampsport. Tjejer, killar, gamla, unga - allla kan vara på ett pass och ändå få ut något av det.

¿Y lo mejor?

- Det sämsta är som med all annan idrott, skaderisken och att du sliter på kroppen och så där. Se trata de una cuestión de tiempo, pero a partir de ahora nos ocuparemos de ello. Att du tränar smart och är medveten om skaderisken. Jag har alltid haft tränare runt mig som är medvetna.

Fannie_portrait.jpgSi quieres saber más sobre Fannie, consejos e inspiración, ¡puedes visitar su blog !

¿Qué es lo que más te gusta de la cocina?

- Te gustaría participar en un partido profesional. Jag vill vinna och sedan skulle jag vilja bli signad till en bra organisation.

Kan ¿man leva på att vara MMA-fighter som tjej orler är det mest killar som tjänar pengar?

- Cuando un hombre paga en la UFC (Ultimate Fighting Championship, red.anm), no es más que un pequeño grupo de asesinos que pueden pagar por ello, y los boxeadores que luchan contra ellos son muy pocos. Och det märker jag ju på sponsorer. Mina kollegor får bättre betalt. Matchning är också är ett problem. Las mujeres pueden jugar gratis y los hombres pueden ganar entre 30.000 y 100.000 coronas.

¿Se trata de un proyecto que te apasiona?

- Cuando se trata de jugadores de UFC, no hay nada mejor, y los que ganan son los que más ganan. Men då väljer dem fighters som hajpas upp. Det är väl också negativt med den här sporten, att det är lite cirkus. Man måste gapa mycket och showa.

Fannie Redmans träningsvecka

Måndag: Två pass kampsport, ett lite tuffare på morgonen och ett mer teknikfokuserat pass på kvällen + tyngdlyftning på dagen.

Martes: Ett pass kampsport.

Onsdag: Två träningspass: styrka och brottning.

Martes: Ett pass kampsport.

Viernes: Ett pass kampsport.

Lördag: Vilodag.

Söndag: Sparring.

¿Sugieres convertirte en Fannie Redman? Testa hennes kampsportinspirerade prevens-pass.

LÄS MER: Tränasom en sann fighter - här är 3 övningar

LÄS MER:Mejora tu estilo mental como luchador de MMA