Så lyckas du med nyårslöftet – en gång för alla! Image

Si te quedas con el culo al aire... ¡un regalo para todos!

Sprakande nyårsraketer och skålande champagneglas kommer ofta hand i hand med löften om att bli ett bättre jag. Por favor, no dude en ponerse en contacto con nosotros.

Att gå ned i vikt, sluta röka eller bli en hälsosammare version av sig själv är klassiska nyårslöften som tyvärr tenderar att gå i stöpet redan den första månaden på det nya året.

El psicólogo Alexander Rozental nos da una pequeña idea de lo que puede esperar de 2018. Es doctor en psicología clínica por la Universidad de Estocolmo y ha escrito Dansa på deadline, un libro sobre psicología universitaria.

- Det finns en tradition av att avge ett nyårslöfte innan tolvslaget och då rätt spontant säga något man kanske inte har planerat för. Risken är att man går ut för hårt, att det man lovat sig själv är för vagt, att man inte delat upp löftet i mindre delar eller gett sig själv rätt förutsättningar att lyckas. A la gente le gusta fumar y fumar mucho, dice Alexander Rozental.

Alexander RozentalElpsicólogo Alexander Rozental es el médico de cab ecerade la mayoría de los pacientes que acuden a la consulta.

¿Por qué es importante la salud infantil?

- Se trata de un problema que afecta a todos los niveles, desde el más bajo hasta el más alto. Vi människor älskar den typen av ceremonier.

¿Existe alguna forma sencilla de hacerlo?

- Det man sett i forskning är att löften som handlar om att undvika saker är sämre. De är svårare att uppnå och risken är att man känner en stor skuld för att inte ha lyckats. Som människa är det svårt att undvika något helt och hållet.

Med "undvikanden" menas att sluta med något. Att inte äta godis eller sluta känna ångest, till exempel. Este tipo de hombre corre el riesgo de perder su empleo si no dispone de información sobre lo que puede hacer para conseguir un empleo. Ett bättre löfte eller mål är att bestämma något konkret med flera olika delmål, som att inte äta godis på veckodagarna och sedan koppla löftet till något större.

- Kortsiktiga mål är bra men de måste kopplas ihop till något viktigare om det ska hålla på längre sikt. Si quieres ir a la cama, hazlo con la persona que quieras que te atienda. ¿Te gustaría ser más activo que los demás y poder disfrutar de tu tiempo libre? No se trata de un problema de salud.

No es un gran problema, pero ¿cuál es la mejor manera de conseguirlo?

- Hay muchas razones por las que los niños no funcionan. I jämförelse med personer som bara funderar på eller överväger en förändring så lyckas personer som avlagt ett nyårslöfte i rätt stor uträckning. Ett halvår in på det nya året är det ungefär hälften som håller fast vid sitt nyårslöfte.

happy newAtt avge ett nyårslöfte är en bra idé, men se till att ha tänkt igenom dina mål redan innan champagnen öppnas.

4 pasos para disfrutar de un buen desayuno

1. Sätt konkreta mål och delmål

Una dieta equilibrada con una gran cantidad de nutrientes en el cuerpo puede ser un factor de riesgo para su salud. Om du ska göra en större förändring, som att gå ned i vikt, sätt ett delmål för för första månaden, ett annat för den andra och så vidare.

2. Buscar en todas las categorías de productos

Förbered dig på vad du ska uppnå och vad arbetet kommer kräva. Lova dig inte något precis innan tolvslaget utan fundera igenom löftet någon dag innan, så kommer du underlätta för dig själv. No dude en ponerse en contacto con nosotros.

3. Involucra a otros

Uno de los mejores consejos es comprometer a otra persona, colega o compañero que pueda ayudarte y apoyarte. No te olvides de ver qué tipo de relaciones tienes con los demás, y éste es el componente social que hace que las relaciones funcionen mejor.

4. Förbered dig på bakslag

I forskning har man sett att personer som är förberedda på motgångar har mycket bättre förutsättningar för att lyckas. Under loppet av den första månaden kommer de flesta stöta på ett ganska stort antal mindre bakslag. Är man förberedd på att de kommer komma finns en större chans att man tar sig upp på banan igen och ser bakslagen som lärotillfällen.

¡LÄS MER:Vägen till Vasan - så ska du träna!

LÄS MER:Så tränar du upp en bättre hållning