Officiella Tjejmilen-kläderna är här! Image

Officiella Tjejmilen-kläderna är här!

De första plaggen från årets officiella Tjejmilen-kollektion är här! Här är kläderna du ska springa Tjejmilen i 2017.

Om du är en av löparna som ska genomföra Tjejmilen den 2 september 2017 ska du självklart göra det med stil. Då menar vi inte att du ska springa loppet med ett snyggt löpsteg, utan i en riktigt cool outfit från den officiella Tjejmilen-kollektionen. När den här artikeln skrivs har än så länge bara pannband, strumpor, sport-bh och ett mjukisset landat på Sportamore, men snart kommer också fina tights, linnen och "half zip"-tröjor att dyka upp på sajten.

Vad kan du berätta om nya Tjejmilen-kollektionen?

- Vi tog fram Tjejmilen-kollektionen för att göra snygga löparkläder för alla tjejer och kvinnor som ska springa loppet. Vi tycker att det är viktigt att du som är anmäld till loppet känner dig bekväm i de kläder du tränar i och känner dig stolt för att du ska springa världens största tjejlopp. Därför har vi valt att göra en kollektion med attityd och stora logotyper för att kläderna verkligen ska synas. Kollektionen finns att köpa redan nu för att du ska kunna ha kläderna att träna i inför loppet. Varför inte dra ihop ett gäng och utmana varandra? Spring och träna tillsammans och ha kul och pusha varandra, säger produktutvecklaren Sophie Tranarp.

Vad ska jag ha på mig när jag springer Tjejmilen, tycker du?

- När du springer loppet ska du ha på dig ett par löpartights och de finns i antingen helsvart eller ett svart-vitt-print. Sedan sport-bh och löparskor förstås. Vad du ska ha på överkroppen beror på vädret, är det soligt är ett linne eller t-shirt att rekommendera, men är det kalla vindar kan det vara bra med en tunn tröja över. Glöm inte att hålla dig varm innan och efter loppet, då är hoodien och överdragsbyxorna perfekta.

Hur är kläderna i storleken?

- De är normala i storleken, så ta den storleken som du brukar köpa. Linnet och t-shirten har ett kvinnligt snitt och går in lite vid midjan, så om du inte gillar att ha linnet tight så kan du gå upp en storlek.

Ni har gjort strumpor som är tänkta för Tjejmilen, vad skiljer en löparsocka från en vanlig strumpa?

- När du springer så svettas du självklart mer än vanligt och då är det viktigt att ha kläder och även strumpor som leder bort fukt och svett. Vi har tagit fram en löparstrumpa som innehåller coolmax, vilket är en polyesterfiber som leder bort fukten men som samtidigt är mjuk och skön att ha på sig. Du slipper med andra ord dyngsura strumpor och kalla fötter efter att du sprungit i dem.

Hur tvättar jag mina Tjejmilen-kläder så att de håller så länge som möjligt?

- Ta för vana att alltid kolla tvättrådsetiketten när du ska tvätta dina träningskläder eftersom de oftast är tillverkade i avancerande material som kan kräva lite varsamhet. Börja alltid med att hänga upp dina blöta och svettiga träningskläder när du använt dem om du inte har möjlighet att tvätta på en gång. Funktionsmaterial är oftast känsliga för höga temperaturer och använd inte sköljmedel när du tvättar eftersom det förstör och täpper till fibrerna. Torka inte kläderna i torktumlare eller torkskåp, utan hängtorka dem gärna. Då håller funktionen, passformen och stretchigheten längre.

Vad tycker du är guldkornen i kollektionen?

- Jag kommer att satsa på det svartvita mönstret som finns på tights, linne och headband. Kitta nu upp dig snyggt och var en stolt Tjejmilen-löpare, vi ses där!

tjejmilen
Kika in snart igen, så kommer du bland annat hitta de här snygga "half zip"-tröjorna!

LÄS MER: Sportamore utmanar Mia och Peg att springa Tjejmilen