Test av säsongens bästa skidjackor för henne Image

Test av säsongens bästa skidjackor för henne (testi)

Paddad skidjacka till liften eller en skaljacka för friåkaren? Vi har åkt utför i säsongens skidjackor för henne. Här är allt du vill veta om modellerna!

Skidsäsongen är i full gång. Är du osäker på vilken skidjacka du ska införskaffa i år kommer du glädjas åt att vår testpanel åkt utför i säsongens hetaste modeller. Du kan även läsa vår guide på hur du hittar rätt skidjacka.

Till friåkaren

W_Haglofs_Niva_Jacket.pngTest av: Niva Jacket
Märke: Haglöfs
Materiaali: 2-lagersjacka bestående av 60% återvunnen polyester och 40% polyester. Borstat meshmaterial inuti för värme och god andningsförmåga.
Vattenpelare: 20 000 mm.

Topp 3 smarta funktioner:

  1. Ventilationsblixtlås med mesh-öppning under armarna.
  2. Vattenavvisande blixtlås.
  3. Avtagbart, stretchigt snölås i midjan.
Passform: Figurnära men ändå något lös passform som sitter bekvämt på kroppen. Jackan är true to size och har gott om plats för både två och tre lager under, beroende på vilken temperatur du åker i.

Sammanfattning: Lätt, tunn och väldigt bekväm skaljacka för de aktiva friåkarna. Haglöfs är kända för sina högfunktionella plagg och den här modellen är inget undantag. Du får mycket för pengarna, lång hållbarhet och en mångsidig alpinskidjacka som riktar sig till de bästa åkarna. Tack vare Niva Jackets tunna material och goda ventilationsförmåga anpassar du själv temperaturen vilket gör modellen perfekt för skidåkning i olika typer av klimat och länder. Alperna nästa?

Det säkra kortet

W_Peak_Anima_Jacket.pngTestattu: Anima Jacket
Märke: Peak Performance
Materiaali: 60% återvunnen polyester och 40% polyester. Syntetisk vaddering.
Vattenpelare: 10 000 mm.

Topp 3 funktioner:

  1. Fast snökjol som sitter riktigt tight på kroppen.
  2. Ventilationsblixtlås under armarna som släpper ut överskottsvärme.
  3. Putsduk för skidglasögon i bröstfickan.
Passform: En tight och något kortare passform som ger en feminin touch. Modellen har normallånga ärmar, sitter tight och bekvämt på kroppen. Välj din vanliga storlek för perfekt passform. Tänk bara på att du inte ska prova jackan med flera mellanlager under eftersom jackan är så pass varm att du knappast kommer att behöva ha det när du åker.

Sammanfattning: Är du osäker på vad du ska köpa för skidjacka är det här rätt val för dig. Det är en fodrad allround-modell som passar de allra flesta skidåkarna - nybörjare som inbiten - dels till passformen men även sett utifrån funktionerna. Den gör sig riktigt bra i liften med snölås, liftkortsficka och en hög krage med tillhörande, justerbar luva. Eftersom modellen är fodrad och åt det varmare hållet kan du med fördel lämna mellanlagret hemma och bra åka i underställströja och jacka. Däremot kan modellen komma att bli för varm under resan till Alperna. Det är i kallare klimat den hör hemma! Yttermaterialet är riktigt fint och känns både slitstarkt och lyxigt. Fin finish!

Till fashionistan

W_Wyte_Daniella_Ski_Jacket.pngTest av: Danielle Ski Jacket
Märke: Wyte
Materiaali: 2-lagersjacka där det ena yttertyget består av 92% polyamid och 8% elastan. Det andra består av 100% polyester. Jackan har även en en 100% polyester-fyllning.
Vattenpelare: 8 000 mm.
Topp 3 funktioner:
  1. Snölås i midjan och vid handlederna.
  2. Liftkortsficka på vänster arm.
  3. Förstärkt material vid armbågar och bröst.
Passform: Figurnära och medellång passform som når överdelen av rumpan. Långa ärmlängder uppskattas av de i testpanelen som är längre än genomnittet. Extra plus för att du kan ta av hela luvan om du skulle föredra det, samt justera jackan nedtill.

Sammanfattning: Det här är en skidjacka för den som föredrar en tight passform och gärna lägger lite extra tanke på looken i sin helhet. Fuskpälsen vid luvan är avtagbar, och ger en lyxig känsla i backen. Modellen är stoppad med polyester och därmed väldigt varm. Högst troligt är att du bara behöver ha en underställströja under jackan för att hålla lagom temperatur. I och med att modellen är vadderad är det inget för friåkaren som kan bli supersvettig. Men för liften är jackan klockren med sina snölås i både midja och vid handleder, liftkortsficka och hög krage.

Skimrande metall

W_8848_Andina_Primaloft_Jacket.pngTest av: Andina Primaloft Jacket
Märke: 8848 Altitude
Materiaali: 100% polyamidia. Kontrastipaneelit 84% polyamidia ja 16% elastaania. Jackans foder består av 100% polyester samt är stoppad med ett högteknologiskt, syntetiskt alternativ till dun.
Vattenavstötande? Ja, samt delvis tejpade sömmar där det behövs som mest.
Topp 3 funktioner:

  1. Ficka för liftkort.
  2. Fast snölås i midjan.
  3. Justerbar huva.
Passform: En riktig figurnära jacka som inte lämnar mycket luft mellan jacka och kropp. Den är något kort i längden och sitter riktigt tight. Men återigen måste du tänka på att jackan är paddad och tänkt att användas utan mellanlager.

Sammanfattning: En paddad skidjacka vart funktioner hamnar i skymundan när du ser metallicfärgen. Oj, vilken snygg skidjacka! Det på riktigt lyser om dig när du har den här på dig, speciellt om du har på dig den blåa jackan. Men självklart håller funktionerna måttet för det du önskar av en klassisk skidjacka i liften, i de kallare klimaten. Det finns snölås vid både midja och handleder, justerbar luva, liftkortsficka samt vattentätt yttermaterial. Det som sticker ut, förutom färgen, är den timglasformade passformen som verkligen markerar midjan.

Coolast i backen

W_WearColour_Ida_Jacket.pngTest av: Ida Jacket
Märke: Märke:Wear Colour
Materiaali: 2-lagersjacka bestående av 100% polyester taslan. Fodret är 100% polyester och är stoppad med 60 gram syntetisk polyester.
Vattenpelare: 10 000 mm.
Topp 3 funktioner:

  1. Tejpade sömmar och justerbar snökjol.
  2. Ventilerande dragkedjor som släpper ut överskottsvärme.
  3. Ficka för liftkortet.
Passform: En något längre, rak model där du kan justera passformen både längst ned på jackan, vid ärmsluten och i luvan. Jackan är mer åt det pösiga hållet än vad den är figurnära. Passformen är mer för skidåkarna i parken än de i liften som kanske hellre satsar på en figurnära model.

Sammanfattning: En klassiker från Wear Colour som uppdaterats varje år för att bli ännu bättre. Det är en tunn 2-lagersjacka, den är något varmare än en skaljacka men inte lika varm som en paddad skidjacka. Så du bör med fördel fortsätta klä dig efter trelagersprincipen för att hålla värmen under hela skidturen. Med tanke på att du själv får anpassa temperaturen gör att användningsområdet för jackan ökar. Den är riktigt snygg, och kan absolut användas även utanför skidbacken. Väldigt skön modell som varken stretar eller tar emot någonstans. Stort plus för den höga, tighta kragen. Om du inte åker med en buff som går över näsan värmer kragen tillräckligt högt som den är.

Kombo av skidjacka och dunjacka

W_KariTraa_Helicopter_Jacket.pngTestattu: Helikopteritakki
Märke: Kari Traa
Materiaali: materiaali: 100% polyesteri. Kontrastmaterialet består av 75% polyamid och 25% bomull. Stoppad med 60/40 dun.
Vattenpelare: 3 000 mm.
Topp 3 funktioner:

  1. Snölås vid handlederna.
  2. Liftkortsficka.
  3. Fodrade fickor där du kan värma frusna händer.

Passform: Normal i storlek med en rymlig passform. Trots att du inte behöver ha mer än ett underställ under jackan så finns det gått om rum för även mellanlager. Är du exempelvis en liten medium kan du överväga att prova en jacka i storlek small så att du inte får in en massa onödig luft innanför jackan.

Sammanfattning: En riktig favorit för de frusna skidåkarna som kör någon gång om året. Den här paddade skidjackan gör sig lika bra i liften som på stan, vilket gör att du kan använda den vid flertalet tillfällen. Den är riktigt varm, har en hög krage och justerbar luva. Tänk på att kragen inte sitter supertights, så en buff är att föredra. Jackan har ett par smarta funktioner, likt ficka för liftkort och värmande fickor. En snygg jacka som påminner mer om en dunjacka än en klassisk skidmodell.

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av skidjackor

LÄS MER: Opas! Hitta rätt skidjacka för dig