Test: Så bra är Hypersphere på att massera rygg, höft och rumpa! Image

Testaa: Så bra är Hypersphere på att massera rygg, höft och rumpa!

Här är massageredskapet som ger bättre massager än din partner! Vi har provat Hypersphere från Hyperice på trigger points i nedre delen av ryggen, utsidan av höften och i sätet.

Ont i sätet och ryggen kan du få av allt från att sitta stilla för mycket till att belasta kroppen snett vid löpning eller träning. Om du haft problem med smärta som strålar ned från övre delen av sätet till baksida lår kan du ha något som kallas ischias. Det innebär att ischias-nerven hamnat i kläm.

Har du långvariga problem med strålande smärtor rekommenderas alltid att du uppsöker sjukgymnast eller naprapat. Under tiden kan du testa att massera de onda områdena för att lindra problemet.

SHOPPA HÄR: Alla massageredskap från Hyperice

Gör så här:

  1. Tryck och håll in on-knappen för att starta Hypersphere.
  2. Välj intensitet (det finns tre stycken) genom att trycka på on-knappen igen.
  3. Aseta Hypersphere mitt under den muskel du vill massera.
  4. Rullaa ylös tai alas, tai pieniin ympyröihin.
  5. OBS! Tänk på att inte rulla över ben, utan bara över senor och muskler.

Testi: Hyperice, Hypersphere

Hypersphere hyperice

Finns i färgerna: svart och grön.

Storlek: 12,7 senttimetriä halkaisijaltaan.

Bästa egenskaperna: Lätt att komma åt baksidan med. Enkel att starta och stänga av. Tål att du vilar hela din tyngd på, utan att vibrationerna påverkas.

Sammanfattning:

Hypersphere är ett cylinderformat massageredskap med tre olika intensitetsinställningar (45, 68 och 92 HZ). Inuti Hypersphere finns ett batteri som räcker i två timmar. En laddarkabel medföljer i förpackningen. Hypesphere har designats för att komma åt och mjuka upp spänningar i fötter, vader, baksida lår, sätet, ryggen och underarmarna. Vi har testat den på tre av de vanligaste problemområdena, nämligen ländryggen, sätet och höften.

Så tycker testarna om massage av: Ländryggen

- Grymt redskap tycker jag! Har tidigare provat massagepistolen Hypervolt och tyckte att det var svårt att komma åt ryggen med den. Det problemet får jag inte här, utan jag lägger mig bara på bollen och rullar upp och ned för att hitta rätt område, säger en testare, men får inte riktigt medhåll av alla i panelen.

Psst! Här testar vi massagepistolen Hypervolt från Hypersphere.

- Ryggen är ett av de svårare ställena att massera med Hypersphere, tycker jag. Eftersom jag har mindre muskler där än på rumpan och höfterna så är det svårare att komma åt, säger en annan testare.

Hypersphere ska inte användas direkt mot ben, vilket gör att de stora musklerna är lättare att massera än de mindre. Fokusera på de så kallade stora "filéerna" på sidorna av ryggraden, för att hitta rätt. Trots det är testpanelen över lag väldigt nöjda med Hypersphere vad gäller massage av just ryggen.

- Jag tycker att det bästa med maskinen är att den masserar ganska hårt - hårdare än vad jag kan be min partner åstadkomma med sina tummar!

Så tycker testarna om massage av: Höft

De i panelen som hade svårt att få till massagen av ryggen hittade desto lättare sina trigger points på sidan av höften.

- Här tycker jag verkligen att Hypersphere får komma till sin rätt! konstaterar en testare och en annan håller med:

- Fördelen med att massera höften så här långt tycker jag är att du ligger i en bekvämare ställning än då du masserar ryggen. Här kan du ta hjälp av både arm och ben för att bestämma hur mycket belastning du har på massagebollen. Ju mer kroppstyngd, desto djupare massage.

Det som ligger på minussidan är om du hade velat rulla ut framsida höft, där är det lite klurigt.

- Hypersphere kommer inte inte riktigt kommer lika djupt ned i musklen som en massagepistol gör.

Bollen är alltså inte speciellt bekväm för att hitta höftsenan på framsida höft (som fäster ett par centimeter utåt från naveln, och går nedåt mot framsida lår. Men för att rulla utsida höft, vilket ofta rekommenderas som en snabb smärtstillande massage, är bollen perfekt.

- Hypervolt är betydligt mer allsidig, medan Hypersphere är lättare att använda på sig själv samt kommer till ett betydligt mer överkomligt pris.

Så tycker testarna om massage av: Sätet

Precis som vid massage av höften anser vår testpanel att sätet är enkel att massera i och med att musklen är så pass stor. Du behöver verkligen inte oroa dig för att råka komma åt ben.

- Jag tycker helt klart att Hypersphere funkar bäst på stora muskelgrupper. De tips som jag har fått från min kiropraktor är att sitta rakt på bollen och rulla runt sittbenet, samt rulla på ovansidan av sätet där muskelfästena sitter, berättar en testare.

Det som gör Hypersphere sin kostnad värd är däremot kraftfullheten i samtliga av de tre vibratinsinställningarna.

- Andra massagemaskiner jag testat kommer inte alls upp i samma nivå som den här, utan dör när du lägger din tyngd på dem, säger en testare och fortsätter:

- Då blir det helt poänglöst. Jag vill ju kunna trycka hårt och verkligen komma åt de ställen där jag har ont. Det tycker jag Hyperice verkligen har lyckats med!

Förutom det uppskattar några av testarna att det är mindre pyssel med Hypersphere än motsvarande massagepistol från samma märke, såväl som alternativ från konkurrenterna.

- Du behöver inte hålla på och byta munstycken eller liknande utan du trycker bara på on, och så är du igång. Det uppskattar jag!

SHOPPA HÄR: Alla massageredskap från Hyperice

LÄS MER: Massera bort hälsporre med Hypersphere