Test: Så bra är nya löparkollektionen från Blacc Image

Testaa: Så bra är nya löparkollektionen från Blacc

Efter sommarens långa rea börjar nyheter trilla in på Sportamore. Vår testpanel har tittat närmare på löparkollektionen "Vibrant force" från Blacc - här är deras favoriter.

Om du är löpare på jakt efter höstnyheter kanske du redan har läst artikeln om Blaccs nya supersnygga löparkollektion, som innehåller löparplagg perfekta för sensommaren. Vi lät vår kvinnliga testpanel springa i kollektionen och välja ut sina favoritplagg.

Test av: Löpartröjan "Graphite" från Blacc

graphite

Ostaja maksaa: 299 kruunua

Färger: Värit:Rosa (nyhet), grå och grön

Testpanelen säger:

+ Känsla: Megamjuk och skön löpartröja som lyckas med konststycket att vara både värmande och ventilerande på samma gång, perfekt för en tidig morgon eller sen kväll i augusti. Tyget är följsamt utan minsta söm som skaver och det känns lite som att springa i en pyjamaströja.

+ Funktion: Materialet torkar snabbt och blir inte alltför blött när du är svettig. Det är den perfekta löpartröjan när temperaturen kryper nedåt, eller som ett mellanlager när det blir ännu kallare. Fungerar väldigt bra även som uppvärmningströja. Lagom ringning som värmer övre delen av bröstet som lätt kan bli kallt.

- Storlek: Om du har storlek small i vanliga fall kan storleken S/M kännas väl rymlig. Det blir ingen tight fit utan tröjan sitter då löst och ledigt över både armar, axlar och mage.

+ Design: Så fin! Mjuk härlig färg, som lingon blandat i mjölk. De mönstrade partierna är smart placerade så att du får känslan av en figursydd tröja.

Test av: Löpartröjan "Zenith" från Blacc

blacc

Myyntihinta: 249 kruunua

Färger: Lajit: Rosa (nyhet), multifärgad, svart, lila

Testpanelen säger:

+ Passform: Extremt true to size. Den sitter som en smäck och är precis lagom tight överallt. Åtsittande utan att bli för slimmad. Materialet är väldigt tunt och skönt att springa i med platta sömmar som varken skaver eller irriterar. Känns lent mot huden. För att vara så pass tunt täcker det mycket bra!

+ Användningsområde: Trots att den är gjord för löpning passar den också för cykling eller andra distanssporter. Fint med ett par reflexdetaljer och en ögla för hörlurar på vänster axel. En genomtänkt produkt, helt enkelt.

- Fuktfläckar: Svetten syns direkt. Vissa gillar att det syns att de jobbat hårt, andra vill absolut inte ha svettfläckar.

+ Design: Det är den perfekta långärmade tröjan i en basic och clean design. Färgen gör allt. I en helt svart, grå eller vit kulör hade den kännts lite för enkel men nu känns den ändå lite kul.

Testattu: Sport-bh:n "Alona" från Blacc

blaccOstaja maksaa: 249 kruunua

Färger: Rosa (nyhet)

Testpanelen säger:

+ Bekvämligheten: Som en skön allround sport-bh sitter den åt lagom mycket. Skönt att bandet under bysten går ned lite, både snyggt och bekvämt. Observera att den är något stor under bysten.

+ Användningsområde: Du kan förstås springa i den, men den hade behövt lite mer stöd för långa löppass. Passar bättre som tränings-bh, tycker vi. CrossFit, gymklasser eller lågintensiva pass som till exempel yoga. Bra fukttransport håller dig torr och sval.

- Stödet: För små eller medelstora bröst är det här ett bra alternativ för löpning. Har du däremot större bröst är det här förstås lite för lite stöd, då behöver du antagligare en kraftigare sport-bh. Den saknar också vaddering i axelbanden. I stället kan du då ha den här för till exempel gymträning eller annan träning utan hopp och studs.

+ Looken: Racerback-ryggen är jättesnygg och gjord i ett trevligt meshmaterial! Det är det absolut finaste med designen, helt klart. Den är fin att ha till ett par högre tights.

Testattu: Löparshortsen "Run" från Blacc

shorts

Ostaja maksaa: 349 kruunua

Färger: Blå (nyhet), marinblå och svart (nyhet)

Testpanelen säger:

+ Smartheten: Det finns två riktigt smarta features med de här shortsen. Det första är att linningen i midjan är väldigt bred och gjord i dubbelt tyg, så att de sitter uppe och ger stöd. I midjan finns också ett band att dra åt. Det andra som är värt en applåd är benen. Benlängden är lite längre än på många andra hotpants och bensluten är försedda med en silikonkant, som gör att byxorna inte korvar upp sig när du springer. Du slipper med andra ord lårskav i de här shortsen.

+ Bekvämligheten: Komfortmässigt är de riktigt sköna, inte som mjukisshorts utan de signalerar träning, inte soffhäng. Tyget är svalt och luftigt även när du springer i varma temperaturer, men det gör också att tyget blir lite genomskinligt om du gör djupa squats. De här shortsen är gjorda för just löpning, inte för styrketräning.

- Smådetaljer: Det finns en liten ficka innanför linningen baktill att förvara nycklarna i. Den har ingen dragkedja men den är visserligen rätt djup.

+ Designen: Trendigt utseende på shortsen gör att de funkar även till vardags med en stor collegetröja eller t-shirt. För att vara ett par shortsit i "cykelbyxmodell" är de riktigt fina! Passformen är precis som den ska vara. Fin meshskärning i sidorna och väldigt smickrande sömmar över rumpan.

LÄS MER: Blaccs nya (supersnygga) löparkollektion är här