Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar Image

Vi har testat säsongens bästa linerjackor för herrar

En linerjacka är ett plagg som funkar minst lika bra som ett mellanlager under en parkas som den gör på egen hand. Sportamores testpanel har provat fyra snygga modeller med dun och syntet.

Huruvida det ska vara dun i din linerjacka eller syntetisk stoppning är en fråga som aldrig riktigt går att besvara. Bägge fodren har sina fördelar - dun har traditionellt ansetts värma bättre i förhållande till sin ringa vikt, men på senare tid har framställningen av syntetiskt foder blivit så avancerat att det sägs kunna mäta sig med dunet. Vår frusna testpanel av herrar har värmt sig i tunna dunjackor från Adidas, Peak Performance, Wyte och Wear Colour. Så här tyckte de!

En trendig utstickare

icon jacket

Malli: Icon Jacket, Wear Colour

Rekommenderat pris: 1 595 kruunua.

Bästa egenskaper: Det här är jackan för dig som tröttnat på att alltid gå i svart. Icon Jacket från Wear Colour är inte bara trendigt militärmönstrad på utsidan, utan är även orange på insidan. I övrigt är den väldigt mjuk och skön, samt klart prisvärd.

Det hade kunnat vara bättre:Det här är en jacka i av det enklaste laget. Testpanelen konstaterar att till exempel en innerficka för plånboken hade kunnat lyfta betyget ännu mer.

Sammanfattning: Icon Jacket är en trendig linerjacka som sticker ut från det övriga herrsortimentet av svarta jackor! Fodret är i ett syntetiskt material som Wear Colour själva beskriver som djurvänligt. På framsidan finns två mysiga fickor att stoppa händerna i om det blir kallt, och luvan sitter tight om huvudet för att luften inte ska kunna slinka in.

En stilren klassiker

Helium hood jacket

Modell: Helium Hood Jacket, Peak Performance

Myyntihinta: 2 395 kruunua.

Bästa egenskaperna: Det bästa med Helium Hood Jacket är att den är så lätt och smidig - det är nästan som att ha på sig ingenting, säger en i testpanelen. En annan fördel är den höga komforten.

Det hade kunnat vara bättre: Möjligen är Helium Hood Jacket lite väl vardaglig, om du är en person som gärna bär jackor som gör det lilla extra för din outfit. Å andra sidan går den att matcha till i stort sett vad som helst, vilket är en klar fördel om du vill bära den under en öppen parkas.

Sammanfattning:Helium Hood Jacket är en superlätt dunjacka som det riktigt skriker premium om - därav jackans pris. I sin enkelhet är det här ett superval tack vare sitt vind- och vattenresistenta tyg, sin höga komfort och sitt värmande innerfoder i mjukt anddun. Den här tunna dunjackan från Peak Performance kommer i tre olika färger, varav en är klarblå.

En storsäljare från Adidas

adidas varilite hood jacket

Malli: Varilite Hood Jacket, Adidas

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Bästa egenskaperna: I förhållande till jackan från Peak Performance så är Varilite Hood Jacket ordentligt prisvärd, men det finns förstås fler fördelar än så. Varilite Hood Jacket passar till det mesta tack vare sin klassiska design. Dessutom är den väldigt lätt och smidig, vilket gör att du kan rymma den under en vattentät skaljackaeller parkas utan problem.

Det hade kunnat vara bättre: Det finns inga direkta nackdelar med den här tunna dunjackan, förutom möjligen att den likt jackan från Peak Performance är aningen "vanlig" i sin design. Matchat till en cool mössa eller halsduk så är det däremot inget problem - det finns många sätta att lyfta en outfit på och jackan från Adidas möjliggör att du kan vara kreativ med accessoarer.

Sammanfattning:Om du vill använda din tunna dunjacka under en parkas eller skaljacka vill du ha en modell som inte helt tar över. Varilite Hood Jacket från Adidas är en enkel och stilren dunjacka som passar till allt. Det bästa med den är att Varilite är stoppad med fint ankdun, som väger väldigt lite, men som samtidigt ger bra värme. Det gör Adidasjackan till ett riktigt prisvärt val i konkurrensen!

En supermysig historia

wyte ole jacket

Malli: Olle Jacket, Wyte

Rekommenderat pris: 899 kruunua.

Bästa egenskaperna: Liksom den tunna dunjackan från Peak Performance är den här jackan från Wyte en rakt igenom supermysig historia. Stoppningen består av 90% anddun och yttermaterialet i polyamid är extremt flexibelt.

Det hade kunnat vara bättre: På insidan av jackan är fickorna inte fästa vid innertyget, vilket ger en känsla av att nycklarna liksom studsar omkring inuti. Det är ett litet störningsmoment för vissa i testpanelen.

Sammanfattning:Olle Jacket är stoppad med 90% anddun som blivit över från kinesisk matindustri. Förutom det är den dessutom fri från fluorkarboner, PFOA, PVC, PFOS och formaldehyd, vilket innebär att den uppfyller alla kemikaliekrav enligt REACH-förordningen. Utöver det är det här också en väldigt mjuk och skön dunjacka, som du garanterat kommer kunna känna dig bekväm i. Oavsett om du bär den som ytterplagg eller under en parkas eller skaljacka.

LÄS MER: Testaa! Säsongens tunna dunjackor för damer

SHOPPA HÄR: Alla våra tunna dunjackor

SHOPPA HÄR: Frusen av dig? Här är alla tjocka dunjackor