Vi har testat Nikes nya fotbollsskor för juniorer Image

Vi har testat Nikes nya fotbollsskor för juniorer

För bäst bollkontroll, stabilitet och fäste oavsett underlag - här är Nikes fotbollsskor för juniorer som är bäst i test!

Vilka juniorfotbollsskor från Nike funkar egentligen bäst? Hur mycket påverkar finesserna i skon bollkontrollen på planen? Vi lät både tonåringar och barn testa Nikes nya fotbollsskor, för att se vilken modell som är populärast! (Note till alla föräldrar som känner sig lite lost på fotbollsskor: Om det står FG i namnet passar skon till naturgräs. AG i namnet betyder att det är till för att spela på konstgräsplaner.)

Jr Mercurial Vapor XI FG Nike fotbollsskor

Test av: Nike Mercurial Vapor XI FG

Ostaja maksaa: 999 kruunua

Sammanfattning: Grym stabilitet och snygg design: Grym stabilitet och snygg design

Testpanelen säger:

Ett par fotbollsskor för den snabba spelaren. Skon har en låg profil vid tåpartiet, för att lättare komma under bollen. Skorna blir varken för varma eller kalla vid användning och andningsförmågan ligger på en medelnivå.

- Jag fick en bra touch i skorna och kände mig bekväm i dem. Inte heller fick jag några skavsår, vilket jag brukar få av nya skor, säger en av testpersonerna.

Tonåringarna i testpanelen tycker att den här juniormodellen funkar minst lika bra som en seniormodell, att de ger lika hög stabilitet och passform. Den präglade ovandelen gav en ökad bollkontroll och skorna sitter väldigt skönt på foten. Även designen var en av de stora fördelarna hos Jr Mercurial Vapor XI FG.

- Jag är väldigt nöjd med skorna. Dessutom är de utseendemässigt riktigt snygga! säger en av personerna i testpanelen.

Vill du läsa mer om eller köpa Jr Mercurial Vapor XI FG hittar du dem HÄR.

Hypervenom Phelon III FGNike fotbollsskor

Testaus: Nike Hypervenom Phelon III FG

Rekommenderat pris: 549 kronor

Sammanfattning: Fotbollssko med hög standard och bra fäste

Testpanelen säger:

En grässko som är byggd för att du ska kunna dominera på planen. Den läderliknande överdelen ökar din touch och den anatomiska formen på skon skapar en passform som är utöver det vanliga.

- Fotbollsskon är extremt skön och känns väldigt lätt på foten. Yttermaterialet på skon bidrar till en bättre och skönare känsla med bollen, säger en av testpersonerna.

Testpanelen kände att skon var anpassad för just juniorer, men tycker ändå att modellen höll en väldigt hög standard när det kommer till stabilitet och fäste på underlag. (Dobbar på juniorskor är ibland lite kortare än på seniormodellerna, vilket kan ge sämre fäste.)

- Jag fick till en väldigt bra bollteknik i skorna, vilket passade mig som forward perfekt, säger en av testpersonerna.

Det är den speciella snöringen på fotbollsskon ger en maximal bollkontroll och skorna är true to size. Både flexibiliteten och ventilationen var åt det högre hållet. Det enda minuset med skon var utseendet.

- Designnen på skon var helt okej, men jag personligen hade önskat mer färg på skon, säger en av personerna i testpanelen.

Du hittar Hypervenom Phelon III FG HÄR.

Jr Mercurial Victory 6 DF Ag Ag ProNike fotbollsskor

Testattu: Nike Mercurial Victory 6 DF Ag Pro: Jr Mercurial Victory 6 DF Ag Pro

Ostaja maksaa: 699 kruunua

Sammanfattning: Stabil konstgrässko som passar alla positioner: Stabil konstgrässko som passar alla positioner

Testpanelen säger:

Här är fotbollsskon som fick bäst i test! Jr Mercurial Victory 6 DF Ag Pro är utformad för snabbt spel och fokus ligger på passformen, känslan och greppet.

- Skorna kändes väldigt bra! Jag är målvakt och kände att skorna bidrog till en mycket stabilare landning än vad andra modeller kan göra, mycket på grund av strumpan, säger en av testpersonerna.

Strumpan vid insteget aktiverar även anklarna vid användning, i stället för bara foten, på ett sätt som andra fotbollsskor inte gör.

- Jag skulle säga att skon passar alla möjliga spelare eftersom du får bra tillslag, vilket du behöver som både utespelare och målvakt. Greppet i gräset behövs på alla positioner, säger en person i testpanelen.

Skorna är väldigt lätta och ger bra fäste oavsett underlag. De är däremot aningen små i storleken, vilket inte var en nackdel hos testpanelen.

- De satt automatiskt lite tightare kring foten vilket jag föredrar, säger en av testarna.

Här beställer du ett par Jr Mercurial Victory 6 DF Ag Pro.

Jr Mercurial Vapor XI AG ProNike fotbollsskor

Testattu: Nike Jr Mercurial Vapor XI AG Pro

Ostaja maksaa: 549 kruunua

Sammanfattning: Lätt fotbollssko med grym passform

Testpanelen säger:

Testpanelen var väldigt nöjda med Nikes juniorsko Mercurial Vapor XI AG Pro, som lägger stor fokus på passformen för en så bra upplevelse på planen som möjligt.

- Min son är extremt nöjd med de här fotbollskorna. Han tycker att de är både sköna och väldigt lätta att springa i, säger föräldern till en av testpersonerna.

Den låga profilen framtill gör så att du lättare kommer under bollen med foten, vilket är en fördel för just juniorer. Det låga priset är ett stort plus och även designen fick full pott av testpanelen.

- De här fotbollsskorna är hur coola som helst, säger en av personerna i testpanelen.

Sulan formar sig efter foten och skorna ger en grym träffpunkt. De var aningen stora i storleken, vilket ger rum för tjocka fotbollsstrumpor, medan passformen satt som en smäck. Skon är väldigt lätt och har en hög ventilation, så du slipper bli svettig om fötterna.

- I det stora hela är mitt barn extremt nöjd med den här fotbollsskon och kommer använda dem flitigt, säger en av föräldrarna till testpanelen.

Här hittar du mer information om Jr Mercurial Vapor XI AG Pro.

LÄS MER: Våra bästa fotbollsskor för juniorer

LÄS MER: Hitta rätt storlek på fotbollen