Här är säsongens hetaste skidbyxor Image

Här är säsongens hetaste skidbyxor

Det figurnära skidmodet blir allt mer populärt och en tight, stretchig skidbyxa är helt rätt om du vill kamma hem stilpoäng i backen. Här är damskidbyxorna som står på vår önskelista!

Om du fortfarande går klädd i pösiga täckbrallor och en oversize skidjacka är det dags att tänka om. Åtminstone om du vill haka på den växande trenden inom skidmodet på damsidan som rör sig mer och mer åt det slimmade hållet.

– Många känner sig inte bekväma i en oversize skidbyxa. Om du har tighta byxor till vardags behöver du inte byta stil bara för att du ska ut i skidbacken. Vi tror att den tighta modellen kommer explodera och att fler tjejer kommer ha den här typen av byxor framför skidbyxor i hårt nylontyg, säger Magnus Berggren som är designer på svenska märket 8848 Altitude.

Randy Slim Pant och Tumblr Slim Pant är två stretchiga, slimmade nyheter från 8848 Altitude som tickar alla boxar när det gäller trendfaktorn. De mjuka, sköna byxorna ger bra rörlighet i backen och en riktigt snygg stil på afterskin.Custom Name8848_byxor44224.jpgTrendiga Randy Slim Pant kommer i både en vit och svart variant. Rekommenderat pris är 1 999 kronor. 

Randy Slim Pant har en låg midja med en sju centimeter bred resår, en stripe i sidan och vadderade knän samt rejäla dragkedjor vid bensluten för att få in pjäxorna under tyget. Det är en fyrvägsstretch i softshell med fleece på baksidan.

– Själva tyget är laminerat så byxorna är både vatten- och vindtäta. Men vi tejpar inte sömmarna på den här modellen för att det är fleece på insidan, säger Magnus Berggren och fortsätter:

– En annan cool grej med den här byxan är att den är smalare nedtill för “everday use”, men för att få dem över pjäxorna zippar du upp dem och får en flare-modell. De är riktigt snygga även när du inte åker skidor.

8848-altitude_skidjacka_6138_magnet_front.jpgMed Tumblr Slim Pant får du en högre midja och ännu mer stretch. Rekommenderat pris är 1 799 kronor.

Tumblr Slim Pant ger en ännu mer slimmad siluett tack vare en clean design utan fickor och onödiga detaljer. Den har en något högre midja och ett tillhörande bälte.

– Tumblr har inga fickor utan sitter riktigt jäkla tight. Det är en superslimmad och jättestretchig skidbyxa som fortfarande är vind- och vattentät. Byxorna är tjocka och varma, men stretchiga som ett par löpartights.

Båda modellerna fungerar utmärkt att bära över underställ och du kan gå efter din vanliga storlek. Om du vill vara riktigt on point i skidbacken – matcha med Andina Jacket

HÄR hittar du hela vårt utbud av skidkläder från 8848 Altitude.

LÄS MER: 15 finaste sport-bh:arna från Calvin Klein

LÄS MER: Vinterns 10 finaste blå dunjackor