Näin Sara treenasi 77 kiloa pois kehostaan
Tuoli, joka räsähti hänen kehonsa alla, sai Sara Magnusson Bäckströmin ottamaan yhteyttä personal traineriin ja aloittamaan uuden elämän. Nykyisin hän on vahvempi kuin koskaan. Tässä on hänen parhaimmat vinkkinsä jos haluat myöskin saavuttaa treenitavoitteesi!
”En sano, että matka on tai on ollut helppo, mutta se on antanut minulle paljon enemmän onnea kuin vaivaa. Jos minä pystyn tähän, niin pystyt sinä ja kaikki muutkin." Näin göteborgilainen Sara Magnusson Bäckström, 36, kuvailee blogissaan Bumbis resa. Kivenkovalla halulla, suurella motivaatiolla ja omistautuneen PT:n (joka nykyisin on hänen miehensä!) avulla hän on laihduttanut yli puolet painostaan ja muuttanut elämänsä.
– Se, että saan inspiroida muita, on todella hauskaa! Saan näyttää, että homma on mahdollista. Jos minä pystyn, pystyvät muutkin, Sara Magnusson Bäckström sanoo ja jatkaa:
– Olen voittanut itseni monissa asioissa siitä lähtien kun aloitin matkani. Voin paremmin ja terveyteni on parempi. Olen vahvempi, iloisempi ja paljon enemmän kiinnostunut elämästä ylipäätään. Olen saanut monia uusia ystäviä, niin sosiaalisessa mediassa kuin oikeassa elämässäkin. Sen lisäksi olen tietysti itse saanut hienomman ulkomuodon.
Mikä sai sinut aloittamaan treenausmatkasi?
– Noin kymmenen vuoden ajan yritin monia quick fix -dieettejä, mutta nehän eivät koskaan toimineet. Pettymyksen seurauksena söin enemmän suruuni ja lihoin entistä enemmän. Yhtenä syntymäpäivänä sain kymmenen kerran kortin PT:n kanssa, mutta en uskaltanut ottaa häneen yhteyttä, eli lahjakortti voin lojui laatikossa melkein kokonaisen vuoden. Yhtenä päivänä olin senaikaisen poikaystäväni kanssa katsomassa puutarhakalusteita ja yksi kokeilemistani tuoleista meni rikki. Sillä hetkellä päätin ottaa yhteyttä personal traineriini. Se oli niin nöyryyttävää olla niin painava, että tuoli menee allasi rikki.
Saran Instagram-tilillä @bumbi79 (melkein 15 000 seuraajaa) hän kirjoittelee matkastaan ja esittelee kuvakollaaseja muutoksestaan. Kuva: Yksityinen
Sara Magnusson Backström ymmärsi, että matkasta tulisi raskas, mutta hän oli päättänyt, että hän tulee selviämään siitä. Hän teki sääntöjä ruokavalion suhteen, jotta tavoitteen saavuttaminen olisi helpompaa.
– Olen ollut liian tiukka itseäni kohtaan ja vain lauantaisin saan syödä mitä haluan. Miten rankkaa se ikinä onkin, niin en koskaan fuskaa muina päivinä, sillä tiedän, että jos alan fuskaamaan, tulen myös jatkamaan sitä muina päivinä. Nyt tiedän, että lauantaihin on aina maksimissaan kuusi päivää, ja silloin saan syödä kaikkea hyvää. Lupaan, että kun olet saanut himoita, tulee hemmottelu olemaan entistä parempaa. Myös muista päivistä selviäminen ennen lauantaita antaa motivaatiota ja saat olla ylpeä itsestäsi. Elämä menee ylös ja alas. Raskaiden päivien jälkeen sinusta tulee vahvempi ja mitä vahvempi sinusta tulee henkisesti, sitä vähemmän huonoja päiviä sinulla tulee olemaan.
Kannattaa palkita itsensä kun on saavuttanut jonkun välitavoitteen, esimerkiksi jos olet saavuttanut henkilökohtaisen ennätyksen voimassa tai nopeudessa tai jos olet onnistunut pudottamaan tietyn kilomäärän. Sara Magnusson Backström on osittain käyttänyt palkitsemista lauantaiherkkuina, jos muina päivinä on syöty esimerkillisesti. Hän kuitenkin painottaa, että pelkällä ruualla palkitseminen ei ole oikein.
– Oikeat palkitsemiset ovat aina olleet asioita tai kokemuksia. Se voi olla vaikka uusien vaatteiden ostamista, kylpylään menemistä, tatuoinnin hankkimista, kampaamokäyntiä tai hierontaa.
Miten motivoit itseäsi jatkamaan silloin kun matka tuntui raskaalta?
– Motivoin itseäni tavoitekuvalla, katselen vanhoja kuvia ja mietin tunnetta, kuinka hyvin voin treenaamisesta ja hyvästä ruuasta!
Monet aloittavat treenaamaan nyt kesän jälkeen, mutta he lopettavat aika pian. Mitkä ovat parhaimmat vinkkisi motivaation ylläpitämiseen?
– Päätä tavoite, esimerkiksi laihtuminen, lihasten hankkiminen tai kaikkein tärkein: hyvinvointi! Kamppailu on helpompaa jos näet tavoitteen edessäsi. Aloita pienin askelin, jotta työstä ei tule liian raskasta, muuten annat periksi. Aloita hiljalleen ja heti kun alat tuntemaan kuinka hyvin voit, et halua edes lopettaa.
LUE LISÄÄ: Säilytä treenimotivaatio kesällä!
Mikä on ollut suurin haasteesi omalla matkallasi?
– Raskainta oli uskaltaa aloittaa! Kaikki tuntui liian isolta ja raskaalta, joten pienensin tavoitettani välitavoitteisiin. Alussa tavoitteeni oli laihtua 150 kilosta 73 kiloon (painoni nykyisin), mutta keskityin sen sijaan laihtumaan viisi kiloa kerrallaan ja treenaamaan kolmesti viikossa. Nykyisin ruoka on suurin haasteeni. Treenaus on hauskaa, mutta energiavaje ja se, etten aina saa syödä, mitä haluan, voi olla raskasta. Mutta jos otan esimerkiksi tauon lomalla, huomaan, kuinka paljon paremmin voin terveellisesti ruuasta. Tiedän myös, että kaikki tulee tuntumaan helpommalta kun olen saavuttanut tavoitepainoni, silloin voin syödä enemmän, eikä minun enää tarvitse olla energiavajeella.
Mikä on tavoitteesi treenien suhteen tällä hetkellä?
– Nyt minulla on muutama kilo jäljellä, kunnes olen saavuttanut tavoitteeni, jota kutsun "tyytyväinen peilissä" -oloksi. Mutta sen jälkeen on paljon muutakin! Voimailutreeni on minun juttuni, eli seuraava tavoite on kehittää lihaksia. Rakastan myös muiden inspiroimista ja auttamista, sellaisten, jotka ovat samassa tilanteessa, kuin missä itse olin.
Sara Magnusson Backström jakaa rakkautensa treenaukseen miehensä ja personal trainerinsa Fredrik Magnussonin kanssa. Kuva: Yksityinen
LUE LISÄÄ: Näin löydät treenimotivaation