Så klär sig stjärnorna i Bristish open Image

Så klär sig stjärnorna i Bristish open

Världens mest anrika golftävling inleds i dag. Spelarna har inte bara förberett sina rundor, de har även planerat vilka kläder de ska ha på sig för att vinna modematchen. 

Klädsponsorerna inom golfvärlden lämnar ingenting åt slumpen och väljer noga när de tar fram klädkombinationer för sina största namn i de stora turneringarna. Särskilt mycket energi läggs det på kläderna den sista dagen i British open. Stjärnspelarnas outfits ska förhoppningsvis fastna på tusentals segerbilder och skrivas in i historieböckerna.

Här är de fyra största märkenas modeval inför British Open.

jordan

Jordan Spieth i Under armour

Spieth har vunnit årets två första majors och är glödhet. Under armour signade amerikanen redan hans andra år på touren 2013 och lär knappast ångra rekryteringen. Världstvåan syns oftast klädd i blått men i år dominerar grå och gröna nyanser. Hans klädkombinationer är inte de stiligaste vi sett, men stjärnan får godkänt. Däremot tycker vi att han kan lämna kvar det vita bältet i omklädningsrummet eftersom det drar ned stilpoängen. 

fowler

Rickie Fowler i Puma

Fowler har varit mer uppmärksammad för sina kläder än sitt spel under sina år på touren. I synnerhet när han tidigare var klädd som en pastellkaramell och bar stora kepsar. Nu klär Puma honom mer nedtonat (om vi bortser från de stora loggorna på både kepsar och bälten) och under British Open kommer han att bära kläder i blåskala. Det går att säga mycket om de knallorangea byxorna, men en sak är säker – Fowler kommer verkligen att synas på banan när han har dem på sig. 

woods

Tiger Woods i Nike

Woods gick sin första bogeyfria runda härom veckan för första gången på flera år och menar att han är allt annat än slut. Ingen vågar heller räkna ut den forne världsettan, särskilt om han har slagläge sista dagen i sin traditionellt röda tröja. Nike klär sin stjärna i övrigt i diskreta plagg, för att låta Woods spela tala för sig självt. 

garcia

Sergio Garcia i Adidas

Förra året var Garcia snubblande nära att ta sin första majorseger i "the Open" men slutade tvåa bakom Rory McIlroy. Spanjoren vinner dessvärre inte i år heller, i alla fall inte modematchen. De kittfärgade byxorna och de fantasilösa tröjorna gör ingen trendmässig hole in one, och vi önskar även här att han ska strunta i skärpet. Det är nästan så att vi stilmässigt vill be honom att skärpa sig.