Samtalsämnen efter helgen: Medaljregn i Israel Image

Samtalsämnen efter helgen: Medaljregn i Israel

Ständigt denna Sjöström! Få koll på vad det snackas om i idrottens värld efter ännu en fullmatad sporthelg.

1. Medaljregn

Sarah Sjöström gjorde det alla trodde och följde upp sitt bragdguld med ett framgångsrikt kortbane-EM i Israel. Sammanlagt blev det tre individuella guld, ett silver och en till andraplats i lagkapp. Under loppet av 73 minuter på lördagen tog hon hela tre medaljer. Det satte punkt för ett framgångsrikt 2015 för Sveriges största guldhopp i OS. Vid sidan av Sjöström tog Simon Sjödin brons på 200 meter fjärilssim, det var 29-åringens andra medalj i stora sammanhang. 19-åriga Louise Hansson tog sin första seniormedalj när hon på lördagen tog brons på 200 meter medley.

2. Snubblade på pallen

André Myhrer kom på en snöplig fjärdeplats i storslalomtävlingen i Beaver Creek på söndagen. Det var hans bästa placering någonsin i grenen, Myhrer gick ut som trea inför andra åket men en miss på slutet kostade en plats på pallen med en hundradel. Kajsa Kling var också nära pallen när hon kom femma i damernas störtlopp i Lake Louise. Vann gjorde Lindsey Vonn som tog sin 69:e världscupseger i karriären.

3. Stafettmiss

De svenska skiddamerna har strött pallplaceringar i stafett runt omkring sig de senaste åren, både i mästerskap och världscuper. I säsongens första tävling i Lillehammer gick det dock inget vidare. Sverige slutade femma efter Norge, Finland, USA och Norges andralag. En trög Charlotte Kalla gick inte att känna igen på sistasträckan och blev bland annat ifrånåkt av amerikanskan Diggins. “Min sämsta stafettsträcka någonsin”, kommenterade Kalla sin insats.

4. Dubbelseger

Sveriges handbollsdamer har fått en bra start på VM i Danmark. Fredagens enkla seger med 37-23 mot Angola följdes upp med en 31-30 seger mot Polen på söndagen. Sverige var i ledning i stort sett hela matchen och polskornas sista reducering kom med åtta sekunder kvar, så någon kvittering var aldrig nära. Precis som mot Angola, då hon gjorde åtta mål, var Nathalie Engman ett uttropstecken med sina sju mål. På tisdag väntar Nederländerna.

5. Stenson tvåa igen

I motsats till viss logik så startade 2016 års Europatour i golf i helgen i Sydafrika. Där jagade Henrik Stenson kalenderårets första seger efter hela fem andraplatser (fyra i USA, en i Europa). Men dessvärre för världsfemman blev det återigen bara nära. Marc Leishman vann i stället med hela sex slag. 

stensonSegerlös. Efter ett väldigt bra 2014 som tog Stenson till andraplatsen på världsrankingen, har han nu halkat ner tre placeringar.