Okkar SVARTA VIKA ER Í BEINNI! FINNDU ALLT AÐ 70% AFSLÁTT HÉR!

SJÁÐU SVART VIKA

Tästä syystä tarvitset joogaa jos harrastat liikuntaa

Monika Björn on kirjoittanut joogakirjan, joka on tarkoitettu treenaaville. Hän selittää täällä miksi kaikkien treenaavien pitäisi harrastaa myös joogaa!

Monika Björnin kasvot ovat helposti tunnistettavissa joogamaailmassa. Hän on työskennellyt treenauksen parissa yli 20 vuotta, ja hän on yksi Hot Mojo -ja Yoga for athletes -ryhmäliikuntatuntien kehittelijöistä. Näille treenitunneille voi osallistua muun muassa Sats-kuntokeskuksissa. 

monika björn
Monika Björnin uusi kirja on nyt saatavilla! Kaikki kuvat: Meddi Kabirzadeh

Hei Monika, miksi olet kirjoittanut tämän kirjan?


– Sain inspiraation PT-asiakkailtani ja jumppatuntilaisiltani – eli jäykiltä, treenatuilta naisilta ja miehiltä, jotka ovat nyt saavuttaneet todella suuren tasapainon siitä, kun he lisäsivät liikkuvuusharjoituksia treeniohjelmiinsa, Monika Björn sanoo.

Mitä lukijat saavat kirjastasi irti?

– Kirja alkaa yleisellä selityksellä, miksi treenaavat voisivat voida paremmin joogan myötä. Kirjassa on eri kappaleita eri lajien mukaan, eli hiihdon, pyöräilyn, uinnin, juoksun ja voimaharjoittelun. Jokaisessa kappaleessa on argumentteja, miksi näiden kyseisten lajien kanssa pitäisi harrastaa joogaa ja mitä ongelmakohtia juuri nämä tietyt lajit aiheuttavat. Kirjassa on myös jokaiselle lajille vartin ja kolmen vartin joogatreenit. 

Miksi jooga on niin tärkeää treenaaville? 

– Selvin argumentti on sellainen, että kehityt liikkuvaisemmaksi ja lisäät näiden jäykkien nivelien liikeratoja. Kun kehität heikkoja kohtiasi liikkuvaisemmaksi, notkeammaksi ja vahvemmaksi pystyt usein harjoittelemaan paremmin, eli paremmalla tekniikalla, mikä puolestaan johtaa parempiin aikoihin, raskaampiin painoihin ja parempiin tuloksiin. Haastat kehoa eri suunnista, mikä edistää terveellistä sidekudosta, vähentää rasitusvammoja ja parantaa tasapainoa, kehon kontrollia ja koordinaatiota.

Mitä henkisellä puolella tapahtuu kun aloitan joogan?

– Läsnäolo ja keskittyminen, joita vaaditaan joogatessa, ovat hyödyllisiä stressaavissa tilanteissa, oli kyse sitten raskaasta liikkeestä kuntosalilla tai hetkestä ennen kilpailun lähtölaukausta. Rentous on toinen juttu. Treenin jälkeinen rentoutuminen edistää aktiivista palautumista, vähentää stressihormonien tasoa kehossa ja vahvistaa immuunijärjestelmää, Monika Björn sanoo ja jatkaa: 

– Hengitys muuttuu myös. Tietoisuus hengityksestä on joogassa tärkeää ja samalla oppi, jota voi käyttää muissa lajeissa, mikä voi esimerkiksi lyhentää palautumisaikaa rankkojen intervallien välillä.

Miten kauan minun pitää joogata, että huomaan jotain tuloksia?

– Tee mieluummin lyhyitä treenejä useasti viikossa kuin yhden pitkän treenin kerran viikossa. Jos saat joogattua 15 minuuttia neljästi tai viidesti viikossa, voit odottaa tuloksia neljän tai kuuden viikon jälkeen.

Mikä on kaikkein lempparein liikkeesi tässä kirjassa?

– Hmm, vaikea kysymys! Jos minun täytyy valita yksi liike, sanoisin sen olevan syväkyykky, sillä useimmat jäykät urheilijat saavat siitä jotain irti.

yogabok
Vahvista heikoimpia lenkkejäsi Monika Björnin fiksuilla harjoituksilla!