Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20! Image

Test: Så här bra är nya Adidas Ultraboost 20!

Ultraboost är succéskon från Adidas som alltid säljer slut, år efter år. Nu har den trillat in hos oss i ny version. Testpanelen har löptränat i Ultraboost 20.

Nya Ultraboost 20 stoltserar med exakt samma studsiga dämpning i kombination med en tightare och mer hållfast ovandel. Nu har våra rutinerade testare satt den nya dam- och herrskon på prov. Så här tyckte de om passform, komfort, stabilitet och dämpning i Adidas bästsäljande löparsko!

Ultraboost 20 adidas testbildHär hittar du Ultraboost för damer och här hittar du Ultraboost för herrar.

Storlek och passform

När det gäller löpning är storlek och passform viktig. Att en löparsko är för liten känner du snabbt av genom att det skaver och klämmer, men det kan vara svårare att upptäcka om en löparsko är för stor. Kramp i fötterna är ett första tecken på att du köpt en för stor löparsko, men Ultraboost är true to size, vilket innebär att du kan köpa din vanliga storlek.

– Jag älskar den strumpliknande ovandelen som hängt med från tidigare Ultraboost. Den gör att skon omfamnar foten väldigt behagligt, säger en entusiastisk testare.

Stabilitet och förstärkningar

Det som får nya Ultraboost att skilja sig från de tidigare modellerna är stabiliteten. Trots att sulan är densamma som tidigare har Adidas lyckats åstadkomma en mycket stabilare löpkänsla i den här sjätte upplagan av löparskon. Det har man lyckats med genom förstärkningar på skons sidor.

– I jämförelse med Ultraboost 19 känns Ultraboost 20 mycket mer rejäl. Jag upplever den inte lika mjuk som 19, utan den sitter bättre åt både vid hälen och på sidorna av foten. Det gör att den helt enkelt känns bättre och tryggare att springa i, säger en annan testare.

Dämpning och komfort

Dämpningen i Ultraboost 20 är liksom i tidigare varianter av samma sko helt underbar – utan överdrift. Det här är skon som rekommenderas för dig med dåliga menisker, dig som står upp mycket på jobbet eller för dig som behöver återhämta dig dagen efter en tävling.

– Dämpningsmässigt så gör boostsulan en aldrig besviken. Det här är fortfarande en av de skönaste skorna jag testat. Dessutom tycker jag även man får ett bättre frånskjut i nya Ultraboost, vilket jag älskar!

Design

Förutom den hyllade dämpningen är designen en av de saker som får Ultraboost att alltid sälja slut i lager. Trots att årets upplaga av löparskon är mer inriktad mot löpning än tidigare modeller gör den sig fortfarande riktigt bra till en sportig vardagsoutfit.

– Designen är som vanligt väldigt snygg. Ultraboost är en stilren sko som jag gärna använder utanför löpspåret.

Sammanfattning

Som alltid imponerar Ultraboost på vår testpanel. Den mjuka, studsiga dämpningen känns igen från tidigare modeller. Att löpträna med Ultraboost känns som att springa på moln, med mjuk fotnedsättning och bra respons i frånskjutet. I övrigt är den nya stabila ovandelen ett stort plus som går hem hos testpanelen. Det gör att löpningen känns tryggare, så att du kan trycka på mer. Den här upplagan av Ultraboost är en mer högpresterande löparsko än vad tidigare modeller har varit. Trots det kan testpanelen inte sluta hylla designen, som är lätt att matcha med en sportig outfit att ha till jobbet eller på stan.

– Sammanfattningsvis skulle jag säga att skon passar dig med ett neutralt löpsteg som springer halvlånga sträckor. Jag skulle rekommendera att använda den på underlag som grusväg, men asfalt går också utmärkt tack vare dämpningen, avslutar en testare. 

LÄS MER: Så ska dina löparskor sitta enligt experten

SHOPPA HÄR: Fler neutrala löparskor

SHOPPA HÄR: Alla våra löparskor