Vi har testat Pumas nya träningssko Jaab XT Image

Vi har testat Pumas nya träningssko Jaab XT

Med boxningsringen som inspiration släpper Puma nu sitt senaste tillskott i träningsgarderoben. Nya Jaab XT är en perfekt kombination av komfort, flexibilitet och dämpning. 

Strumpliknande passform, ett yttre som är inspirerats av boxningsskor och vävda band på ovandelen som ger stöd under sidoförflyttningar – om du inte redan är såld på nya Jaab XT från Puma kommer du bli det nu. Vår testpanel har svettats i den nya träningsskon, och de är positivt överraskade! 

Till honom: Puma Jaab XTPuma Jaab XT

Modell: Jaab XT

Rekommenderat pris: 799 kronor. 

Finns i färgerna: Svart och svartvit

Passform: Något stor. Gå ned en halv storlek för perfekt passform. Skon är väldigt lätt och anses vara normalbred.

Komfort: Jaab XT är komfortmässigt en riktigt skön träningssko som ger ett bra grepp runt hälen med den strumpliknande passformen. I och med att skon är väldigt mjuk och flexibel, från häl till tå, följer den fotens rörelser åt alla håll. En grym passform rakt igenom.

Design: Wow! Testpanelen överraskas av den snygga looken på skon och glider mer än gärna runt i modellen på stan. 

Kommentar: Oavsett om du tränar HIIT eller går på cirkelpass får du ett bra stöd i de här favoriterna som golvar vår testpanel. Det är en mångsidig träningssko som du kan ha till diverse träningsformer eftersom den är lätt, smidig och ger ett bra grepp på golvytor. Den mjuka dämpningen klarar både hopp och korta intervallsträckor. Det i kombination med looken och komforten gör skon till en vinnare. Designen får full pott eftersom du lätt kan använda modellen som sneaker nu när det börjar bli barmark i delar av landet. Testpanelen får fundera länge och väl för att kunna plocka fram någonting negativt att säga om skon. Men stabiliteten hade kunnat vara ännu bättre för att även funka för tunga lyft på gymmet. I övrigt en omtyckt modell som ligger i en rimlig prisklass.

Till henne: Puma Jaab XT TZPuma Jaab XT TZ

Modell: Jaab XT TZ

Rekommenderat pris: 899 kronor. 

Finns i färgen: Svart

Passform: Pumas skor är alltid större än Nikes och Adidas. Gå därför ned en halv storlek för perfekt fit. Modellen är åt det rymligare hållet och ger gott om utrymme för dig med breda fötter. 

Komfort: Mjuk, mjukare, mjukast! Modellen är extremt skön på foten och den strumpliknande passformen ger nästan en känsla av att vara barfota. 

Design: Den kaxiga känslan i kombination med de feminina, silvriga detaljerna går hem hos alla testare. Extremt snygg sko. 

Kommentar: Med en riktigt mjuk ovandel och en skön dämpning kan du hoppa runt på gymmet utan minsta stumhet i benen. Det är just på gymmet, under gruppträningen och i spinningsalen som skon gör sig bäst eftersom den inte är tillräckligt stabil för tunga lyft. Foten kan även glida något i modellen, vilket inte är ett problem under vanlig styrketräning, men bör undvikas när du försöker slå ditt personbästa i marklyft. Skon har många bra egenskaper. Förutom att de hyllas designmässigt, är väldigt mjuka och sitter perfekt kring hälen, håller de fötterna svala och torra när du svettas som mest. Det är svårt att hitta någonting negativt att säga. Några testare tycker att snörningen är så tight att det är svårt att sätta på sig skorna. Men hey, se det som en del av uppvärmningen! Jaab XT TZ är din nya favorit i skohyllan! 

LÄS MER: Puma Basket Heart Patent är skimrande rätt i vår

LÄS MER: Vi testar X-fitskor från Nike