IL NOSTRO BLACK WEEK È VIVO! QUI TROVI SCONTI FINO AL 70%!

VEDERE BLACK WEEK

Näin vältyt hiertymiltä vaelluskengissä

Mustelmat ja hiertymät voivat pilata hyvän vaellusreissun kokonaan. Anna niiden häiritä. Yksinkertaisten vinkkien avulla voit pelastaa jalkasi.

Hyvin istuvat kengät tekevät vaellusreissusta huomattavasti miellyttävämmän kokemuksen. Ne eivät auta pelkästään jalkoja, vaan myös polvia ja selkää. Välttääksesi hiertymät tulisi sinun valita heti alusta alkaen oikeanlaiset vaelluskengät. Suurin osa Salomonin, Haglöfsin ja Lundhagin malleista on nykyään funktionaalisia, stabiileja, vedenpitäviä ja iskua vaimentavia, mutta tärkeintä on, että ne istuvat hyvin myös sinun jalkaasi. Ehkä on tylsää ostaaamanlaiset kengät kuin mitä edellisesikin olivat, mutta totuus on, että kannattaa suosia tuttua ja turvallista, jos se on osoittautunut hyväksi.

Kävele vaelluskengät sisään ja käytä kunnon sukkia

Sovita uusia kenkiä mieluiten illalla, kun jalkasi ovat hieman turvonneet päivän aktiviteeteista. Kokeile niitä samoilla sukilla, joilla olet aikeissa vaeltaa. Yksi hyvä keino välttää hiertymät on pukea jalkaan kahdet sukat päällekkäin. Valitse ohuet, hengittävät sukat sekä yhdet paksummat sukat esimerkiksi villasta. Luonnollisesti niiden tulee sopia aktiviteettiin eli siellä ei saisi olla esimerkiksi tarpeettomia saumoja hiertämässä. Kun olet saanut sukat jalkaan ja kokeillut kenkiä huolehdi, että mallissa on tarpeeksi tilaa, noin puoli kokoa. I vinkki di Yksi on ottaa pohjallinen pois ja seistä sen päällä. Katso, että kantapää on takimmaisena. Pohjallisen ja pisimmän varpaasi välissä tulisi olla noin sormen verran tilaa.

Testaa rappusilla

Kun testaat kenkiä, ei riitä, että kävelet tasaisella maalla. Etsi rappuset ja kävele ylös alas. Kun astut alas, testaa, koskevatko varpaat etukenkää. Jos vastaus on kyllä, ovat kengät ehkä liian pienet. Jos ne tuntuvat oudoilta, vaihda mallia. Ylöspäin noustessa kantapään tulisi liikkua mahdollisimman vähän.

Salomon Speedcross cropedRanskalainen Salomon on varma valinta ulkoiluvarusteita valittaessa.

Huolehdi kengistä hyvin

Ennen kuin suuntaat vaellusreissulle tulisi sinulla olla tehtynä noin kymmenenen lyhyempää reissua kengät jalassa. Sama koskee myös vanhoja kenkiä, jos edellisestä kerrasta on aikaa. Huolehdi, ettei sinulla ole jalkasientä tai muuta ongelmia. Voit valmistaa jalkojasi rasitukseen kävelemällä mahdollisimman paljon paljain jaloin. Se tekee ihosta kestävämmän. Muista rasvata jalat.

Tuuleta, teippaa ja solmi huolellisesti

Vaeltaessa haluat luonnollisesti, että jalkasi pysyvät kuivina ja puhtaina. Ota jalat pois kengistä pidemmillä tauoilla. Pysähdy lepäämään, jos jalat tuntuvat lämpimiltä, väsyneiltä tai kipeiltä. Voit teipata rasitukselle alttiit kohdat jo ennen reissua. Solmi nauhat huolellisesti, paina kantapää kunnolla takaosaan ja katso, että kieli tulee keskellä. Sen tulisi olla sopivan kireä nilkkaa vasten. Jos ongelmasi on, että kantapää nousee, kokeile solmia nauhat toisella tapaa.

Pidä vaelluskengistä hyvää huolta

Älä kuivaa vaelluskenkiä kuivauskaapissa, sillä materiaali kärsii. Jos laitat sisälle sanomalehteä, älä laita liikaa, sillä muuten ne muuttavat muotoaan. Pidä ne puhtaina harjaamalla lika pois käytön jälkeen.

Onko vahinko jo tapahtunut?

Jos kaikesta huolimatta saat hiertymiä tai rakkoja, ota avuksi rakkolaastari. Se suojaa ihoa. Oikeastaan sinun tulisi välttää sörkkimästä mustelmaa, sillä se suojaa ihoa. Osta apteekista harsoa, joka suojaa sitä paineelta. Jos joudut puristamaan sen, ota avuksi desifiointiaine ja steriili neula. Anna kaiken nesteen virrata kunnolla uros. Anna mustelman kuivua ja tuulettua mahdollisimman paljon. Nyt mikään ei voi enää pysäyttää sinua!

LUE MYÖS: Näin hyvä on Adidaksen uusi My Shelter -sadetakki

OSTA TÄÄLTÄ: Kaikki vaelluskenkämme