Hindren du ska se upp för på Tough viking Image

Kom naar de website van Stoere Viking

Större, svårare och längre - på lördag är det åter dags för Tough viking i Stockholm. Koersdirecteur David Klint vertelt over de hindernissen die het beste werken en over de hindernissen die je tegenkomt.

Vårens Tough viking-lopp in Hagaparken in Stockholm was en barnlek jämfört med lördagens jättelopp på Djurgården. Det kommande hinderloppet är nästan dubbelt så långt, 15 kilometer. Als de 4 000 anmälda deltagarna in de bergen komen, moeten ze 30 hinder overwinnen, plus een of ander vervelend knikmoment dat komt als ze elkaar in de weg zitten. David Klint is racedirecteur en heeft de leiding over Banans stora utmaningar.

- Bij deze wedstrijd krijg je een hindernis als je niet zo sterk bent, als je de kortere afstanden aflegt, zodat je niet zo'n grote hindernis hebt. Vi har ett hinder som vi kallar för Irish som är jäkligt coolt. Det är en två och en halv meter hög och tio meter bred vägg, men det är ingen vägg i egentlig mening utan bara ett ramverk. Det är på slutet av banan, precis vid Djurgårdsbrunnsviken och kommer bli spännande att titta på eftersom det är både tekniskt och styrkemässigt svårt. Deltagarna får hjälpa varandra, så når du inte upp kan du be någon lyfta upp dig, säger han.

tv
Deltagarna i Tough viking kommer att atti trötta, blöta och smutsiga. Ga naar Djurgården en zie hoe de orkar lite till!

Publiken kommer i vara majoritet jämfört med deltagarna, David Klint säger att de räknar med att över 50 000 personer kommer ta sig ut till Djurgården för att följa loppet.

- Det är ett väldigt åskådarvänligt lopp, säger han.

Vilken tid tror ni de snabbaste kommer ta sig runt på?

- De snabbaste är fruktansvärt snabba, jag tror de kommer kliva in i mål på 65 minuter. Det är de som tävlar och deltar i de Nordiska mästerskapen i obstacle racing.

Welke hindernis kommer att utmana deltagarna mest?

- Vi had ett hindernis där de ska ta sig 400 meter i vattnet i Djurgårdskanalen, genom vass och lera. Jag testte det hindret förra veckan och sjönk ned till midjan. Om det inte går att simma får deltagarna kräla sig fram 400 meter, det kommer att bli tufft.

Is er geen hindernis die je kunt gebruiken voor extra försiktighet?

- Ja, armgångshindren. Vi har ett hinder som vi kallar för ropewalk där du går armgång med hjälp av rep. Ik zou graag willen dat je de deltagare op de juiste manier aanpakt, zodat je de hele weg kunt volgen. Blir det skador under loppet så är det ofta vid armgångshindren som de händer.

Welke minuten-förberedelser rekommenderar du nu i veckan?

- Var noga med att stretcha och värma upp kroppen under veckan. Probeer de banaan zo te bestuderen dat je weet wat er gebeurt. När det kommer till maten tror jag på att äta nyttigt och hälsosamt och på ett sådant sätt att du känner dig lätt och uthållig när loppet startar. De flesta kommer att ta sig i mål på under två timmar. (Lees meer over het gebruik van de loppet HÄR.)

Wat doe je samen met mij naar de winkel?

- Ik heb een par skor som släpper igenom vatten. När det kläder springer de flesta i tajts eftersom det är mycket krypa under loppet men eliten tävlar i shorts och linne. Jag vill rekommendera att du har på dig ett par tunna handskar med gummibeläggning som släpper igenom vatten, vi kommer att sälja sådana på plats, eftersom det gör att du kommer få ett bättre grepp på hindren.

tv
Kommer du klara rampen Froosh rampage på lördag?

Tre snabba - David Klint om tre idéer till hinder på Tough viking

1. Myggtältet där deltagarna ska springa genom ett tält fullt med myggor?

- Haha, det är hårda bud. Jag är djurvän och vill inte ha ihjäl någon, så tror inte det blir av.

2. Blindtest, där deltagarna ska forcera hinder i mörker?

- Dat is interessant en een goed idee. Je kunt het zo testen.

3. Slimepoolen, där deltagarna ska simma genom slime?

- Jag har faktiskt gjort just det på slimeevents för länge sedan. Waarom niet? Als je het niet erg vindt om het achter je te laten.

Fakta:

Vad: Stoere viking. Ett 15 kilometer lange hinderbanelopp med ett 30-tal hinder längs med banan.

Var: På Djurgården i Stockholm.

När: Lördag 29 augusti. De eerste start is bij klockan 10 en de tweede bij klockan 14. Loppet komt att livestreamas på toughviking.se och metro.se.


Är du osäker på om du vågar delta? Lees uw artikel HÄR.