3 saker alla fotbollsspelare borde köpa i vår Image

3 saker alle fotballspillere burde kjøpe i vår

Det er på tide å oppdatere fotballgarderoben! Her er ekspertens tips om de beste fotballskorna, beste benskydden og alt annet du vil ha på fotballplanen i vår.

Fotball har blitt trendy, og det er ikke bare med frisyren eller spelstilen du kan utmärka dig själv med på planen. Hvilken matchtröja du ska ha på dig kan du förstås inte påverka, men det finns en hel del av fotbollsutrustningen som du styr över själv. Håkan Nilsson jobber som kategoriansvarlig for fotball på Adidas hovedkontor i Solna og vet nøyaktig hva du skal satse på å kjøpe i vår.

- Att ha en viss fotbollsko har blivit en trend, alla vill testa de nyaste teknologierna och de lättaste materialen. Bare nå går det riktig bra for skor som har midcut, altså er en modell som går litt høyere opp. Vår största succé är Ace-skon, som har som en lite högre strumpa som går upp ur skon, säger Håkan Nilsson.

ace
Adidas Ace primeknit er en favoritt blant fotballspillere.

Berätta mer om Ace, varför älskar alla dem?

- Ace ovandel är tillverkad i primeknit-material, vilket påminner om en stickad strumpa, och det andas väldigt bra. Sedan är skon täckt med en coating, så att du får en bra kontakt med bollen och som även gör att skon inte blir för hal. De har også et dobbsystem som gjør at du kan spille med dem både på gräs og konstgräs, vilket är uppskattat.

Om jeg må kjøpe nytt benskydd, hva skal jeg tenke på da?

- De fleste voksne vil ha så lite beskyttelse som mulig, som er lett og fleksibelt. Så tenk minimalistisk. Många skydd i dag har som en liten socka du trär över foten och så stoppar du in skyddet i en sleeve. Det gjør at beskyttelsen ikke glir rundt på benet.

Hvor ofte bytter jeg benbeskyttelse?

- Inte så ofta, det är sällan de slits eller går sönder. Du kan spela med dem i ett par säsonger och byter du ut dem är det oftast för att man vill testa något ännu smidigare och enklare skydd. Det er skillnad mot skor, som du sliter snabbare.

Hva anbefaler du mer å kjøpe for noe før årets fotballsesong?

- Nå når det fremdeles er kaldt ute anbefaler jeg utespelarhandskar. Köp en traintop med halv glidelås, altså en tröja du drar over huvudet och sedan kan zippa upp en bit. Det kan du kombinere med en Condivo-byxa eller shorts. Man kjøper ikke treningsoveraller nå for tiden som man gjorde förut, utan allt säljs separat. Kjøp også en langärmad t-shirt med tumloopar i stretchmaterial som ger maximal rörlighet. De finnes også med polokrage for kalla träningspass. Sedan behöver du förstås en vanlig t-shirt som är till för träning och en bra bag också.

LÄS MER: Vi har testet Adidas Ace Primeknit
LÄS MER: Derfor vil du ha stickade löparskor