7 galna dieter du aldrig vill testa Image

7 galna dieter du aldri vil teste

Også om du gjør alt i din makt for å komme i form innan sommaren kan ingen person någonsin rekommendera dig att testa de här dieterna, som definitivt gör mer skada än nytta. Mask i magen, noen?


1. Hcg-dieten
Den britiske legen A.T.W Simeons lanserade hcg-dieten på 50-talet. Den gick ut på att äta 500 kalorier per dag och ta tillväxthormonet humant koriongonadotropin, som stimulerar produktionen av testosteron och som bildas naturligt vid graviditet. Dietten har sedan dess gjort comebacker med jämna mellanrum. Problemet er at hormonet er godkjent for behandling av infertilitet, ikke for vektnedgang.

2. Binnikemaskdieten
På 20-talet spredde sig en diet där du svalde ett piller - och vips fick du mask i magen! Tanken var människorna kunde fortsätta äta precis allt de var sugna på och att bandmaskarna kunde suga upp alla kalorier. Herre.Gud.Vad.VIDRIGT!

3. Cigarettdieten
Det låter kanske otroligt, men det fanns en tid då läkare ordinerade sina patienter att röka i viktminskningssyfte. Sigaretter skulle redusere aptiten og stimulere matsmältningen. At en eneste sigarett inneholder over 4 000 farlige og kreftfremkallende kjemikalier, tjära og niktoin som skader både lunger, kjertler og organer var ingenting man hadde koll på da, men i dag vet vi bedre, eller hvordan?

4. Flygvärdinnedieten
På 80-tallet ble flyvärdinnedieten en stor suksess i Sverige. Anledningen til framgången var att den gav en viktminskning på hela fem kilo på en vecka - att det mest var vatten och kroppens glykogenlager som tömdes, var inte lika viktigt. Dieten är extremt kalorisnål (kaffe och en halv grapefrukt till frukost, sallad med lite kött till lunch och två ägg med lite grönsaker till middag) och ger nästan alla huvudvärk och extrem hunger.

5. Barnmatsdieten
Barnmatsdieten går ut på å bytte ut to av dagens måltider mot barnmat. Til middag skal du spise kylling og brokkoli. Att vuxna behöver mer näring och kalorier småbarn verkar ingen ha funderat över, och det sägs att Jennifer Aniston är en av dem som hoppat på dieten inför sin bikiniscen i filmen Min låtsasfru. Her i Sverige fick dieten mycket uppmärksamhet när bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson för att provocera påstod att hon provade dieten, något hon i efterhand flera gånger har sagt var ett skämt.

6. The master cleanse
Stanley Burrough släppte boken The master cleanser 1976, och tack vare vare detox-trenden som varat de sista tio åren, har dieten fått nya anhängare. Dieten går bland annat ut på att att dricka en blandning av vatten, citronjuice, lönnsirap och cayennepeppar sex till tolv gånger per dag. Kul liv!

7. Törnrosadieten
Idén bakom Törnrosadieten kan egentligen sammanfattas med ett ord: Svält. Tanken er at du proppar kroppen full med lugnande, så att du är nedsövd i några dagar och sover dygnet runt. Tanken er at du allerede vaknar upp smalare, eftersom du svultit dig själv flera dagar i rad. Verkligheten er at du misbruker kroppen din og kan rammes av alvorlige konsekvenser.

diet

Om du noensinne får for deg å teste en diett skal du spørre deg selv om du kommer til å kunne holde dietten i mer enn to uker. Om ikke - er det ingenting for deg. For strikta dieter leder till överätning och jojobantning, och din kropp tar skada på kuppen. I stedet for å gå på diett er det långsiktigt bättre att lägga om din kost steg för steg, genom att införa mer protein och färska grönsaker och utesluta godis, glass och fika. Gjør det ikke svårare än det är!