Adidas Speed of Light – nya fotbollsskorna 2016 du måste spana in! Image

Adidas Speed of Light - nye fotballsskorna 2016 du måste spana in!

Äntligen lanserar Adidas färgstarka Speed of Light Pack med tre nya fotbollskor som väcker habegär! Spana inn Adidas X16+ Purechaos, Ace 16+ Purecontrol og Messi 16+ Pureagility.

Inför fotbollssäsongen 2016/2017 lanserar Adidas tre nya modeller som ingår i serien Speed of Light. Nettopp som navnet antyder handler det om skor som skal gjøre deg raskere på fotballplanen. Namnet har også en kobling til färgerna på skorna. Det tyske sportsmarkedet har nemlig inspirert av farger som oppstår i et eksperiment med lysets hastighet og derfor farget skomodeller i klarrött, knallgult og illblått.

De tre modellene som inngår i serien er: Adidas X16+ Purechaos, Ace 16+ Purecontrol og Messi 16+ Pureagility.

- Speed of Light Pack er de mest dynamiske fotballskorna som Adidas noensinne har lansert og er designet for å hjelpe spillerne å stikke ut og ta ledningen på planen. Det her er de raskeste og mest rørliga skorna vi har designat som tar bollkontrollen til en ny nivå. De kommer til å være avgörande när några av de största matcherna mellan världens bästa spelare avgörs den här säsongen, säger Sam Handy, vice president of design på Adidas, i ett uttalande.

LÄS MER: Så väljer du rätt fotbollssko

De nye fotballskorna som ingår i Speed of Light

Adidas X16+ Purechaos

speed of light

For deg som vil ha en skikkelig rask sko! Adidas X16+ Purechaos er designet for de raskeste fotballspillerne i verden. Dette er den letteste og mest aerodynamiske skoen i Adidas' sortiment. Skoen har en sokkliknende design som döljer skoens snörning, alt for å gi en så nær passform som mulig. Adidas X16+ Purechaos kommer bäras av Real Madrids Gareth Bale (som gjorde succé i Wales i EM) og FC Barcelonas Luis Suarez.

Adidas Ace 16+ Purecontrol

speed of light

Vill du ha ett par skor som du slipper knyta är det här modellen för dig. Adidas Ace 16+ Purecontrol kallas för en av fotbollsskovärldens mest innovativa skor just för att den saknar skosnören, men tack vare vare ovandelen i primeknit får du en perfekt passform som gör att skon sitter som gjuten på foten. Teknologin non stop grit ger en svåröverträffad yta för dig som vill ha en nära bollkontroll. Adidas Ace 16+ Purecontrol kommer til å væreras av stjerner som franske Paul Pogba som spiller i Juventus og FC Barcelonas Ivan Rakitić.

Adidas Messi 16+ Pureagility

speed of light

Som navnet avslører er den her skon inspirerad av FC Barcelonas stjärna Lionel Messi. Med den her skon på foten behöver du inte oroa dig för att skosnörena ska gå upp, snörsystemet purecut döljer nämligen snörningen inuti skon så att du får en ren tillslagsyta på skons ovansida. Tack vare den så kallade sprintframe-tekniken får du en stabil fotbollssko med mycket grepp men med liten vikt.

FOTNOT: De tre skomodellerne som inngår i Adidas Speed of Light beräknas komma in på Sportamore under veckan. HÄR hittar du Sportamores utbud av fotbollskor från Adidas.

LÄS MER: Fotbollsstjärnan: Så hittar du rätt fotbollssko just för dig