Allt du behöver till ditt hemmagym Image

Alt du trenger til ditt hemmagym

Har du vanskelig for å komme i vei til gymmet kan et hemmagym være løsningen som får treningen til å bli av. Her er den komplette guiden til alt du trenger, uansett om du bor stort eller lite.

Att träna hemma har mängder av fördelar. Du behöver inte gå utanför dörren, du kan träna när du vill och du sparar tid. Och som en härlig bonus kan du passa på att titta på din favoritserie medan du till exempel cyklar eller gör situps.

- I dag er treningstrenden kortare, intensivare pass som till exempel cirkelträning och det finns en mängd små träningsredskap som passar till detta som inte behöver ta så mycket plats hemma, säger Mikael Lotsengård, produktchef inom träningsredskap för hemmaträning på Casall.

Hvordan skal jeg tenke når jeg bygger opp mitt hemmagym?

- Tenk på utrymmet, var du ska vara. Har du et rom som du har tenkt ha gymmet i får du se over hvor stort det er. Men jeg tycker att hemmagym även kan finnas i vardagsrummet, som något mindre som du kan ta fram och sedan plocka undan.

Om jeg har en liten yta og lite budsjett til mitt hemmagym, hva skal jeg satsa på da?

- En matta, en foamroller eller en pressurboll, et gummibånd, en pilatesboll og et hopprep. De tar ingen plats och med dem kan du göra en mängd olika övningar.

Om jag har ett stort rum till övers och en lika stor budget då?

- Pratar vi drömhemmagymmet skulle jag ha en roddmaskin, där du kan köra både intensiva pass och träna bålmuskulaturen. Siden vi bor i et land der det er kaldt og mørkt og en stor del av året skulle jeg også kjøpe et løpebånd. Jeg skulle også kjøpe en treningsmatta siden den er en sentral del i mange hjemmeøvelser. Foamrollern och pressurbollen är bra för att värma upp de muskelgrupper du ska fokusera på under passet. Videre skulle jeg komplettera med gummiband, en kettlebell, et hantelset, en gymboll og en skivstång. Till skivstången kan du köpa ett squatrack och viktplattor.

hemmagym
Ett löpband hemma gör att du alltid kan springa, oavsett vilket väder det är.

Er det forskjell på dyr og billig utrustning?

- Ja, virkelig. Den största skillnaden är vilket material de är tillverkade av. Det er ikke billig å produsere et korrekt produkt med riktig materiale som er miljøvennlig. Velkända märken har funnits längre på marknaden och har därför fler ögon på sig och kontrollleras oftaare. Det betyr at sikkerheten garantert er høyere og at du får et produkt som er bedre og tillverkad på et sikkert sätt.