Allt du behöver veta om nya Pulseboost HD Image

Alt du trenger å vite om nye Pulseboost HD

Nå er den eneste her - en løparsone som alle stadsløpere venter på! Adidas älskade Boost-sula gör entré i ett uppdaterat format. Her er hva som er nytt med Adidas Pulseboost HD!

Tross at navnet känns igen från de tidigare löparskorna i den populära Boost-familjen från Adidas kommer Pulseboost HD med många uppdateringar. En ny ovandel, en forbedret Boost-sula og en kul design som alle rimer med användningsområdet for skon - stadslöpning.

- Pulseboost HD er en helt ny type løparsko som er til for den nye løpartypen som vokser fram. Vi kaller de for City runners siden de springer mye inne i storstäder. Ved stadslöpning är det många kurvor som gör löpträningen mer varierad med situationer där du behöver belasta foten i sidled eller kanske springa upp för trappor, säger Adidas produktexpert Stefan Rehn .

Den nye skoen har endret seg på ulike vis, blant annet gjennom en ny ovandel som tillverkas genom den stickningsteknik som Adidas kallar för adaptive knit.

- Adaptive knit innebærer at stickningen er gjord i olika faser. Längst upp vid plösen är den lite mjukare och inte så tight, men desto längre ned mot mellansulan du kommer desto tightare blir den och desto hårdare sitter den kring foten.

Pulseboost skiljer sig mycket från en vanlig mängdträningssko genom att vara extra bred i modellen, men också yttersulan har fått sig en rejäl makeover.

- Tittar man längst ned och vänder på skon så är det ett helt nytt material och ett helt nytt mönster i yttersulan. Det er for at du skal få maksimalt grepp og for at tyngden din skal fordeles jevnt over hele foten. Våra tekniker har jobbat massvis med bildäckstillverkarna Continentals tekniker, då det i stort sett är samma förutsättningar som gäller för dem som för oss, alltså grepp på asfalt.

Også designen har fått seg et løft, konstaterer Stefan Rehn og fortsetter:

- Designen påminner ikke alt om en tradisjonell løvsko. De unga löparna vill ha något som sticker ut och ser lite annorlunda ut. Inspirasjonen kommer fra bymiljøer med mye varningstriangler, lys, skyltar, sterke kontraster og farger.

For å henga med i de unge løparnas tempo har Adidas også valgt å slänga in lite moderna och innovativa förbättringar på löparskon, bland annat en QR-kod vars syfte är att uppmärksamma löparen på stadens alla godbitar.

- Det finnes en QR-kod på plösen som du kan skanna så att du får information om caféer eller mötesplatser i någon av våra tre nyckelstäder - London, Paris och New York. Om du løptränar där kan du få tips om ställen där löpargrupper samlas eller vart du kan få en rabatt på kaffet.

Om du skal til noen av de tre storstäderna under sommaren är nya Pulseboost HD alltså en given följeslagare, men passar den alla?

- Pulseboost HD passer alle som springer i stadsmiljö. Generellt blir alle dagens skor mer og mer grundstabila och det gäller även Pulseboost. Derfor passer den alle typer av löpare och löpsteg, om du inte är ett extremfall när det till exempel gäller över- eller underpronation.

Sist men ikke minst har Stefan Rehn også betryggande nyheter för alla som älskar Boost-familjens tidigare modeller. Tross mange oppdateringer kommer den populære Boost-sulan til å føles igjen.

- Boost-sulanen er litt spesiell og selv anledningen til at vi ikke vil gjøre noe helt nytt med sulan. Når vi derimot kommer ned på tekniske detaljer så finnes det en del forskjeller fra andre Boost-modeller. Pulseboost har for eksempel et lavere fall på 8 millimeter, sammenlignet med UltraBoost og SolarBoost som begge har et fall på 10 millimeter. Pulseboost er dessutom stabilare och ger framför allt en bättre markkänsla, vilket är något vi upptäckt att stadslöpare ofta efterfrågar.

LÄS MER: Test: Så her bra er Adidas Pulseboost HD

SHOPPA HÄR: Klikk deg inn på Adidas Pulseboost HD

SHOPPA HÄR: Vårt utbud av löparskor