Barnsandalerna som är bäst i test Image

Barnsandaler som er best i test

Snart er sommeren her på riktigt! De her sandalene for barn er best i test sommeren 2017.

Alle barn trenger et par bra sandaler for sommerens lekar, reiser og eventyr. Men hvilken modell er egentlig best? Vi lot en gruppe barn i flere forskjellige aldre prøve barnesandaler - her er resultatet!

Test av: Keen Uneek 02 Junior

keen
Märke:
Keen
Modell: Uneek 02 Junior
Rekommenderat pris: 699 kronor
Sammanfattning: Kul design men lite opraktisk
Testpanelen säger:

Den her sandalen har en design som klistrer seg ut og er litt kul. Dessverre er det litt "fashion before function".

- Keen-sandalen har en flatt ovandel, men det er ikke spesielt praktisk, sier en mamma til en av barna i testpanelet.

Det som er positivt med den her sandalen er at den er sval og åpen, men at den er täckt i hälen och därför känns lite som en sko. Har barnet strumpor på sig, vilket man kan ha i den här sandalen, blir sko-känslan ännu tydligare.

- Min sønn kjenner seg fin i den her sandalen, og den er jo betydligt mer dressad än många andra sandaler. Den känns mer som en sneaker, berättar en annan mamma.

Däremot är det negativt att den i början upplevs som lite tidskrävande att få på foten.

- Jag tycker inte att det går så snabbt att ta på sig skorna, men de är lätta att ta av, berättar ett av barnen i testpanelen.

Trots att du behöver lägga lite tid på att få ned foten i skon, eftersom sandalen har en strumpresår upptill, så blir det lättare med tiden att ta på sig sandalerna när man fått in knixen. Ett pluss er at sandalen sitter på veldig bra når foten vel kommet ned i skon.

Test av: Superfit Mel Sandalsko

superfit
Märke:
Superfit
Modell: Mel Sandalsko
Rekommenderat pris: 499 kronor
Sammanfattning: Perfekta sandalen för aktiva barn
Testpanelen säger:

Den här sandalen är hyllad av samtliga barn och deras föräldrar. Superfit-sandalen har en stabil sula med stuns i, som en bedre "springsko", samtidig som de er veldig fine og kan brukes også som finskor.

- Det her er mine nye finskor som jeg kan springa jättesnabbt i, sier en fireåring som har testet Superfit-sandalene.

Tyget ved helsen er stabilt og lagom töjbart, og det går att öppna och jusera endast med hjälp av övre bandet som har kardborre.

- Vår treåring kan ta av og på selv uten problem. Hon tycker dock att de är så sköna så det är svårt att få henne att ta av dem, säger en mamma till ett av barnen i testet.

Den her har lagom stora hål för att få en bra ventilation även varma sommardagar. Tån är helt stängd vilket är perfekt när barnen spelar fotboll och klättrar.

- Det känns som en sandal med mycket hög kvalitet, vi kan faktiskt inte hitta någonting vi skulle vilja ändra på och kan varmt rekommendera den!

Test av: Kavat Rullsand EP

kavat
Märke:
Kavat
Modell: Rullsand EP
Rekommenderat pris: 649 kroner
Sammanfattning: Bekväma och omtyckta
Testpanelen säger:

At de her sandalerna från Kavat är omtyckta är inte så konstigt. De er nemlig veldig bekväma och bra!

- De fungerar att gå längre sträckor i, inte bara fram och tillbaka till stranden. Sandalernas kardborre fäster väldigt bra och är både lätt att sätta på och ta av samt enkel att reglera, säger en förälder till ett av barnen i sandaltestet.

Sulan upplevs ordentligt och stabilt vilket är bra. De er luftige, snygga med en tidlös design och tillverkade av miljövänliga material, vilket är ett stort plus.

- Vår dotter har mest använt dem med strumpor i och hon har verkligen gillat att springa runt och leka i sandalerna. När hon fick sandalerna gick hon runt med dem på sig hemma och ville absolut inte ta av sig dem. Hon tycker de är coola, berättar en mamma till en tvååring som fått prova sandalerna.

Kort og gott, en mycket bra sandal som rekommenderas!

Test av: Tenson Teyah Closed Toe

tenson
Märke:
Tenson
Modell: Teyah Closed Toe
Rekommenderat pris: 499 kroner
Sammanfattning: Snabba springskor som andas
Testpanelen säger:

En stabil, sporty sandal som innledningsvis var litt hard, noe som gjorde at de to-tre første dagene for å unngå skavsår bak på hælen på to av barna var krevende.

- De her sandalerna var relativt enkla att ta av och på, så att en fyraåring klarar det nästan på helt egen hand. Sitter sedan på plats utan att justeringar behöver göras under användningen, säger en pappa till ett av barnen i testet.

Det beste med sandalen er at den er veldig allround. Den passer perfekt både på stranden og promenaden, og blir ikke heller for varm tack vare andningshål rundt hele foten. Samtidig har sandalen gummisula som også går over fotens framdel, vilket gör att den passar även för fotbollsspelande och liknande, extra plus för det!

- Utseendet er ganska typiskt för denna typ av sandal, varken bättre eller sämre. Min sønn känner sig dock tuff i dem och kallar dem för "snabba springskor", vilket också är ett bevis på både stabilitet och att de känns lätta på foten, berättar mamman till ett barn i testpanelen.

Test av: Crocs Crocband Clog Kids

crocs
Märke:
Crocs
Modell: Crocband Clog Kids
Rekommenderat pris: 349 kroner
Sammanfattning: En klassiker som holder
Testpanelen säger:

Chansen er stor at du eller ditt barn allerede har testet "Foppatofflor", og da vet du hva det handler om. De er smidiga att ta av och på och känns lätta på foten.

- Mitt barn vill inte ta av sig sina Crocs efter att han har satt på sig dem, berättar mamman till ett av barnen i testpanelen.

Utseendet på skorna är ju nästan en klassiker vid det här laget, men trots att den är omdiskuterad känns den som barnsko ganska ren och basic.

- Når det gjelder størrelsen så er den ganske romslig. Min sønn har 27 i joggesko, men samme størrelse i Crocs ble lite for stor. Det gör i och för sig inte så mycket, de kan användas även om de är lite för stora, men då måste barnet springa lite försiktigare. Spännnet på baksiden av foten hjälper till så sandalen inte flyger av i farten, säger pappan till ett av barnen i testpanelen.

Crocs er ikke de kuleste skorna i stan, men det er komforten som er viktigst på barnesandaler! Den her modellen har tjock och lagom mjuk sula.

- Jag tycker alla barn borde ha ett par Crocs, de är så smidiga, luftiga och sköna att gå barfota i.
Perfekta på stranden och har ett bra pris, sammanfattar en mamma.

Test av: Kavat Ängskär XC

kavat
Märke:
Kavat
Modell: Ängskär XC
Rekommenderat pris: 499 kronor
Sammanfattning: Tidlös och mjuk kvalitetssandal
Testpanelen säger:

En gullig liten sandal som er täckt framtill så tårna är skyddade. Tross det er sandalen velventilerad.

- Perfekta sommarskor att ha både till vardags men också fina att ha vid lite mer välklädda tillfällen, säger mamman till ett av de minsta barnen i vår testpanel.

Sandalen føles väldigt påkostad och är av bra kvalitet. Det enda frågetecknet föräldrarna i testpanelen har är om det vore bra om det fanns lite gummi framtill på skon, så att skinnet inte nöts bort och skon ser sliten ut efter en kort tids användning.

- Både jeg og min datter liker den her sandalen. Sulan i läder är mjuk och verkar bekväm. Jag gillar också att det är en tidlös modell med klassisk design, säger en annan mamma.

En av de beste tingene med Ängskär er at den er smidig å ta av og på tack vare kardborrebandet framtill. Også de minste barna står stadigt i skorna och kan gå framåt på ett bra sätt tack vare att yttersulan är i gummi och att skaftet är högt och ger stöd.

- Vi i testpanelen tycker dessutom att det är ett riktigt bra pris för en sko helt i skinn!

Vil du se mer? Spana inn vårt totala utbud av sandaler från Kavat, Crocs och Superfit!

LÄS MER: De beste skoene for barn