Tunna dunjackor som är bäst i test Image

Tunna dunjackor som er best i test

Når temperaturen passerer nullstrecket er det dags å damma av den tunna dunjackan. Eller hvorfor ikke investere i en ny modell. Dette er våre favoritter for damer og herrer!

Til henne:

Test av: Adidas Varilite Hood JacketADIDAS DAM.jpg

Märke: Adidas
Modell: Varilite Hood Jacket
Rekommenderat pris: 1 195 kroner
Finnes i farger: svart, blå og turkos
Materiale: anddun

+ Feminin passform med generösa ärmlängder gör att även du som är väldigt lång kan njuta av den här jackan.

+ Modellen sitter riktigt, riktigt bra på kroppen. Jackan er både myk og bekväm - precis det du önskar hos en tunn dunjacka.

+ Cool, sportig look med en fluffig dunstoppning. Du som elsker 90-talslooken kan matche din WCT-overall med den her jackan for å booste trenden!

- Også om designen hyllas går ikke den glansiga finishen hem hos alla testare. De äldre kvinnorna tycker att modellen är för ungdomlig.

Sammanfattning: En kul jacka som sitter veldig bra på kroppen. Den er en av de varmeste jackorna i testet. Modellen gjør seg best når det er et par plussgrader utendørs. Dessuten at jackan sitter skikkelig bra har den en mystisk luva og er ekstremt lett. Perfekt for sportsammanheng og utehäng med kompisarna!

Test av: Svea Lissabon Jacket SE-SVEA DAM.jpg

Märke: Svea
Modell: Lissabon Jacket
Rekommenderat pris: 2 495 kroner

Finns i färgerna: svart och rosa
Material: anddun

+ Nettopp som modellen fra Adidas er det her en värmande jacka som gör sig bäst under tidig vår när det är ett par plusgrader utomhus.

+ Lissabon Jacket har to, smarta detaljer som testpanelen vill lyfta lite extra. Dels en mudd vid nacken som försluter jackan och värmer skönt, och dels en dragsko längst ned på jackan som ger dig en anpassningspar passform.

+ Komforten er på topp. Insidan av jackan är len som sammet och vadderingen är perfekt fluffig och mjuk.

- Det er en veldig kort modell som setter seg ovanför höften om du drar åt dragskon längst ned. Det er nødvendigvis ikke noe negativt om det er en slik modell du søker, men deler av testpanelet foretrekker ett par centimeter til for optimal komfort.

Sammendrag: Stadsbrudens versjon av en tunn dunjakke. Lissabon Jacket har en fin og stilren look, en fluffig dunstoppning og påminner om en bomberjakke i passformen. Det er ikke ditt første valg for lengre promenader, uten at den her gjør seg bedre til og fra skolen eller jobben. En fin jacka som värmer skönt när det är ett par plusgrader utomhus, matcha gärna med snygga solglasögon.

Test av: 2117 of Sweden Vallen Jacket2117 DAM.jpg

Merke: 2117 of Sweden
Modell: Vallen Jacket
Rekommenderat pris: 1 495 kroner
Finnes i färgerna: orange och svart
Materiale: anddun

+ En packbar jacka. Den er både väldigt tunn och extremt lätt, du kan till och med få plats med jackan i en av fickorna. En perfekt modell å ta med seg på reisen!

+ Vallen Jacket er et gitt mellomlager. Den varmer noe, men kommer ikke opp i samme nivå som Peak Performance modell. Derfor gör sig jackan bäst i kombination med ett underställ och en skaljacka.

+ Modellen sitter otippat bra. Ärmlängderna är tillräckligt långa för de längsta testarna och passformen är både bekväm och smickrande, oavsett kroppsform.

- Färgen är mer neonlysande i verkligheten än vad som syns på bild, vilket får många att förknippa jackan med en reflexväst. At du ser i mörkret är ett stort plus, och den lysande kulören gör sig mycket bättre på kroppen än på bilden. Ändå är det bara färgen och den något skrynkliga utsidan som drar ned helhetsbetyget.

Sammanfattning: Akkurat som modellen fra Kari Traa er det her et perfekt mellomlager. Jackan är tunn och lätt, sitter bra på kroppen och kan kombineras med flera lager utan att kännas otymplig. Luvan er dock lite överflödig eftersom du helst undviker den detaljen på just ett mellanlager.

Test av: Kari Traa Tove Midlayer FZKARI TRAA DAM.jpg

Märke: Kari Traa
Modell: Tove Midlayer FZ
Rekommenderat pris: 1 495 kronor
Finnes i färgerna: svart, blå och lila
Materiale: anddun

+ Feminin och genomtänkt passform med mer plats för byst och höft. De förlängda ärmarna med tumhål ökar komforten ytterligare.

+ Panelerna i fleece på sidorna av jackan ser till att plagget andas på ett sätt som andra modeller i testet inte gör. Se därför till att packa ned Tove Midlayer på vandringen eftersom den gör sig riktigt bra i kombination med underställ och skaljacka.

+ Extremt skön jacka som följer alla dina rörelser. Modellen er lett og myk.

- Testpanelen har svårt att hitta någonting negativt med jackan. Vissa testare önskar en lite mer genomtänkt design som sticker ut och gör jackan mer användbar som ytterlager.

Sammanfattning: Kari Traa har gjort det igjen, levererat en topprodukt! Utan luva och med en hög andningsförmåga är det här en jacka du kan få upp värmen i utan att känna dig instängd. Det ultimata mellanlagret som sitter tight och bra på kroppen utan att kännas otympligt.

Til ham:

Test av: Adidas Varilite Hood JacketADIDAS HERR.jpg

Märke: Adidas
Modell: Varilite Hood Jacket
Rekommenderat pris: 1 195 kronor
Finnes i färgerna: svart, blå och röd
Material: anddun

+ Väldigt, väldigt skön modell som känns lätt och mjuk mot kroppen utan något som skaver. Jackan gör sig bäst runt 5-10 plusgrader och står emot blåsiga vårdagar med bravur.

+ Den glansiga finishen känns sportig och gör den här modellen klockren på fotbollsläktaren eller för athleisure-älskaren.

+ Passformen er åt det figursydda hållet och sitter som en smäck på dig med bredare axlar och smalare midja.

- Mange testare tycker att luvan är lite väl liten för att sitta bekvämt på huvudet. Det i sin tur gjør at den tappar sin funksjon.

Sammanfattning: For utendørsaktiviteter og sportsammanheng er Varilite Hood Jacken det ultimate valget. Den fluffiga dunjackan har en clean look med glansig finish som gjør at du klistrer ut på stan. Den varmer perfekt når det er fem plussgrader og sitter både skönt og bekvämt på kroppen.

Test av: Peak Performance Helium Hood JacketPEAK HERR.jpg

Märke: Peak Performance
Modell: Helium Hood Jacket
Rekommenderat pris: 2 395 kroner
Finnes i farger: turkos, blå, svart og grønn
Materiale: anddun

+ En slimmad passform som sitter perfekt på deg med en smal midja og ikke vil ha for mye utrymme mellom jacka og kropp.

+ Med 90 prosent anddun og 10 prosent fjädrar värmer Helium Hood Jacket skönt när temperaturen ligger runt nollsträcket.

+ Låt oss vara ärliga, den här jackan är väldigt snygg och köps till stor del för att vinna stilpoäng. Det er en ikonisk jakke som passer like bra i sportsammanheng som på veien til lørdagsmiddagen.

- Modellen er for tykk og otymplig for å kunne ha som mellomlager under vandringen. Det her er en ytterjacka og bør brukes som det.

Sammanfattning: En klockren jacka som er en av de varmeste modellerna i testet. Förutom den justerbara luvan hyllas andningsförmågan och att jackan till viss del skyddar mot både väta och vind. Er du ute etter en modell du ikke kommer til å tröttna på är det här rätt jacka för dig!

Test av: Wyte JonathanWYTE HERR.jpg

Märke: Wyte
Modell: Jonathan
Rekommenderat pris: 899 kroner
Finnes i farger: blå, svart og grå
Materiale: anddun

+ Lättviktsjacka som knappt känns av på kroppen. Vadderingen i anddun ger en fluffig känsla och värmer precis lagom när det är tio plusgrader utomhus.

+ En ren look som passer i prinsippet alle, et sikkert kort i jackgarderoben.

+ Rymlig passform med plats åt både armar och mage, samtidigt som modellen håller sig inom den normala storleksskalan.

- Jackan hadde däremot fått högre betyg om det funnits en resår längst ned som håller jackan tight mot kroppen. Har du ikke en rak kroppsform kommer jackan bli något vid nedtill.

Sammanfattning: Testets budsjettvariant Jonathan har en rymlig passform utan mudd nedtill, därför riktar sig jackan främst till dig med en bredare kroppsform som kan fylla ut jackan. Luvan är något liten och det yttre materialet är för skört för vassa grenar. Derimot er modellen extremt skön, funkar för alla lägen och har en fin, fluffig finish.

Test av: Haglöfs Essens Mimic HoodHAGLÖFS HERR.jpg

Fabrikat: Haglöfs
Modell: Essens Mimic Hood
Rekommenderat pris: 2 195 kronor
Finnes i farger: grønn/blå og blå
Materiale: återvunnen polyester

+ En tunn og lett syntetjacka som har en overraskende bra värmande förmåga. Friluftslivet blir aldri så bra som når den her modellen får følge med.

+ Smarta detaljer i form av en justerbar luva og stretchpartier under armene gir en skräddarsydd passform som følger dine bevegelser.

+ Att jackan är tillverkad i ett återvunnet syntetmaterial känns extra bra!

- Detaljerna och designen visar tydligt att den här modellen hör hemma på vandringen och begränsar därför användandet av modellen. Inget du tar på dig för en dag på stan.

Sammendrag: Syntetstoppningen QuadFusion Mimic har samme varme egenskaper som dun og det viser Haglöfs med Essens Mimic Hood. Det er en av de varmeste jackorna i testet som gjør seg riktigt bra tillsammans med ett underställ och mellanlager när det är nollgradigt. En vinnare i skogen som du kan ha i mange, mange år.

SHOPPA HÄR: Tunna dunjackor

LÄS MER: Vi testar Wytes populäraste jackor

LÄSMER: Her er den nye måstetröjan fra Peak Performance