Bäst i test! Höstens hetaste tights Image

Best i test! Strømpebukser med høy midje

Er du en av dem som trenger minst ti par forskjellige tights for en komplett treningsgarderobe? Vi med! Dette er de viktigste nyhetene som er best i test.

Denne testen er fra 2018. For å lese om 2020:s beste tights, klikk her!

Test av: Casall Sculpture High Waist Laser Tights Test tights casall

Märke: Casall

Modell: Sculpture High Waist Laser Tights

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Sammanfattning: Lika høy midja som høy kvalitet.

Passer til: Styrketrening, body balance og powerwalks.

Testpanelets utlåtande:

+ Sculpture High Waist har funnits länge och är en älskad klassiker i Casalls tightssortiment. Den her oppdaterte versjonen, med snygga laserskurna ochningshål över vaderna, är precis lika skön som originalet.

+ Den höga midjan är det som utmärker tightsen mest. Den går høyt opp over naveln og tyget i midjan sitter åt och håller magen på plats, men trycker inte in så att det är svårt att andas.

+ Plus for tyget som verkligen kramar åt och ger stöd när du tränar - utan att ge den där korvskinnskänslan som kompressionstights lätt ger. Tightsens design gjør dem ikke bare perfekte til all type trening, det gjør dem også smickrande. Tyget känns lyxigt och svärtan är perfekt, dina trosor syns inte igenom ens i de djupaste knäböjen.

- Det er knepigt for testpanelen att hitta minus med de här tightsen. Men om vi skal anmärka på något så är det midjans förmåga att suga åt sig fukt. Siden midjan verkligen sitter åt så blir det lite fuktigt där efter ett träningspass, även om ventilationen i övrigt är god.

Test av: Better Bodies Bowery High Tights Test tights Better Bodies

Märke: Better Bodies

Modell: Bowery High Tights

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Sømløse tights med maksimal följsamhet.

Passar för: Styrketrening, HIIT og yoga.

Testpanelets utlåtande:

+ Tenk på at de her tightsen er små i størrelsen. Passformen er veldig slank! Er du mellom to storlekar så kan du överväga den större, speciellt om du inte vill ha en för tight midja.

+ Skön, bred resårkant som går riktigt högt upp. Det tjocka dubbelvikta tyget i midjan kan dessutom vikas ned så att du får ett par tights med medelhög midja om du föredrar det.

+ Tyget är tunt och ger en sval och behaglig känsla tack vare ventilationshål längs hela baksidan av vaderna, vilket dessutom är trendigt i höst! Strømpebuksene er myke og elastiske, slik at de ikke sier silkeslena mot huden, og de holder ikke tilbake dine rörelser alls utan är väldigt följsamma.

- På minussidan hamnar passformen. Formen ger efter lite, så ben och rumpa kramas inte åt. Sitter derimot perfekt på fitnesstjejer som vil ha en tight midja men lämna mer frihet åt lårmusklerna.

Test av: Nike Run Division Speed Tight Test tights nike

Märke: Nike

Modell: Run Division Speed Tight

Rekommenderat pris: 879 kroner

Sammanfattning: Höstens snyggaste tights.

Passer til: Löpning, HIIT og annen funksjonell trening.

Testpanelets utlåtande:

+ Att Nike gör träningskläder som håller fanan högt när det gäller design är ingen nyhet. Faktum er at Run Division Speed Tight er ännu snyggare i verkligheten än på bilden. Testpanelen älskade den dova, men samtidigt utstickande metallicfärgen som är utmanande och cool.

+ Tightsen är true to size, har en 7/8 benlengde, känns välgjorda och sitter på plats under hela träingspasset. Modellen ger dig en snygg siluett som kramar åt lår och rumpa på ett perfekt sätt.

+ Plus for smarta detaljer som justerbart band i midjan og to fickor på vardera sida av låren, en innovativ detalj som går bort fra den klassiske plasseringen av fickor i ländryggen. De tre Nike-loggorna över vänster ben väcker många komplimanger.

- Fukttransporten får ikke høyeste betyg. Etter en tuff löprunda kommer det att synas att du har kämpat. Vet du med deg at du svettas mycket och inte vill stoltsera med svettfläckar passar den svarta varianten bättre.

Test av: Under Armour Hg Armour LeggingTest tights under armour

Märke: Under Armour

Modell: Hg Armour Legging

Rekommenderat pris: 499 kronor

Sammanfattning: Tightsen alla borde ha i garderoben!

Passar för: Det meste, som løping, styrketrening, spinning, HIIT, yoga og pilates.

Testpanelets utlåtande:

+ Om tights er träningsgarderobens basplagg är det här den givna vinnaren - plagget som funkar till allt, när som helst. De er enkle, mjuka, följsamma och sköna utan att kännas tråkiga eller för basic.

+ Materialet er matt og elastisk og har en luksuriøs følelse over seg. De føles veldig velgjorte og ser fremdeles ut som nye etter mange vasker.

+ Sömmarna är snyggt placerade och ger en fin siluett, plus för det breda resårbandet som sitter bekvämt över midjepartiet.

- Testpanelen saknar en bakficka. Du som gärna sticker ut och gillar finesser och detaljer kan tycka att designen är väl basic. Men om du gillar stilrent är det här en vinnare.

Test av: Röhnisch Shiny Tights Test tights rohnisch

Märke: Röhnisch

Modell: Shiny Tights

Rekommenderat pris: 599 kronor

Sammanfattning: Mjuka skönheter som följer varje rörelse du tar.

Passar för: Träning där du inte blir allt för svettig på benen, exempelvis löpning, yoga, gymnastik och enklare styrketräning.

Testpanelets utlåtande:

+ De her tightsen får anses som true to size, men de er något stora över höftpartiet. Tack vare det stretchiga tyget kan du däremot lätt gå ned en storlek om du velar mellan två och inte har något emot en tight passform.

+ Jättefin färg som piggar upp träningsgarderoben. En fin og praktisk logga i reflex och en dold ficka i linningen. Det glansiga materialet kanske inte är det mest praktiska, men det är lika snyggt som det är modernt.

+ Vil du ha en strømpebukse med optimal fleksibilitet? Shiny Tights mjuka tyg ger dig all frihet du behöver när du tränar och funkar därför perfekt för gymnaster. Stretchen er helt klart plaggets store fordel.

- Hur snyggt det glansiga materialet än är så är tyget väldigt tunt och troskanten kommer att synas igenom när du gör djupa knäböj. Så har du planer om å gjøre hundre knebøy på lunsjpasset kan du matcha tightsen med et lengre linne.

Test av: Adidas Alphaskin Tec Lt Bp Test tights adidas

Märke: Adidas

Modell: Alphaskin Tec Lt Bp

Rekommenderat pris: 699 kronor

Sammanfattning: Tightsen som føles som et annet skinn.

Passar för: Alt! CrossFit, yoga, styrketrening, thaiboksing og løping.

Testpanelets utlåtande:

+ Alphaskin Etc Lt Bp er lengre i bena enn andre Adidas-tights. Du som er lang, her er tightsen for deg! I övrigt är de något stora i storleken så du kan med fördel gå ned en storlek för perfekt passform.

+ Ekstremt mykt materiale som føles som et annet skinn. Materialet er heltäckande och 100 procent squatvänligt. Det tjener også til at du alltid er tørr gjennom å suge opp svetten på en effektiv måte.

+ Det stretchiga materialet ger dig full rörelsefrihet för både thaiboxning och avancerade yogapositioner. I kombinasjon med det myke materialet får den her modellen väldigt höga betyg för komforten. Du kommer til å vilja träna, äta och hänga i de här tightsen.

- På grunn av det tykke materialet kan du kjenne deg litt vel varm i den her modellen. Självklart kan du ha dem under högintensiv träning, men de gör sig kanske ännu bättre under höstlöpningen när temperaturen sjunker.

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av tights

LÄS MER: Best i test! Strømpebukse med høy midje

LÄS MER: Tightstips: Lux fra Reebok