Bäst i test! Pendlarjackor för honom Image

Bäst i test! Pendlarjackor för honom

Hva har du for jacka på vei til jobben? Vårt manliga testpanel har pendlat till jobbet på olika sätt och provat olika jackor - här är modellerna som fått bäst i test.

Haglöfs L.I.M Proof JacketHaglöfs SE

Merke: Haglöfs

Modell: L.I.M Proof Jacket

Rekommenderat pris: 1 595 kroner

Finnes i färgerna: svart

Materiale: polyamid

Passform: Sitter lagom med bra lengde på ermar og kropp og er normal i størrelse med en ganske tight passform. Vill du ha en litt mer løst sittende jacka kan du gå opp i størrelse.

Temperatur: En väldigt tunn jacka som håller dig varm från vindar och torr från regn, utan att kännas instängd. Den andas bra och håller en behaglig temperatur.

Komfort: Jakken er virkelig deilig med perfekt stretch. Den har en fin luva som sitter lagom hardt pluss at den har en smart skjerm som beskytter litt ekstra mot regn. Materialet er elastisk og behagelig og gir en god bevegelsesfrihet.

Sammanfattning: En minimalistisk og supermoderne jacka i høy kvalitet. En utmerket jekk om du går, springer eller sykler til jobben. Du har en ficka med dragkedja på bröstet där du kan ha det viktigaste som du vill ha nära dig. Den känns inte på, sitter som en smäck och med en clean design är jackan perfekt oavsett vilken stil du har. Blir det varmare på eftermiddagen på vägen hem från jobbet packar du lätt ned jackan utan att den tar någon plats eller väger något. Jackan er også smutsavstötande vilket gör den väldigt tålig - stort plus för det!

Craft Eeze JacketCraft Eeze SE

Märke: Craft

Modell: Eeze Jacket

Rekommenderat pris: 549 kroner

Finnes i farger: svart, rød/lila og blå/grønn

Materiale: polyester

Passform: Lite kortere modell som sitter bra og er normal i størrelse. Känns väldigt lätt och skön på.

Temperatur: Står emot vinden bra utan att du känner dig instängd och håller dig torr från regn. En tunnare skaljacka som du måste ha något varmare lager under de kallare dagarna.

Komfort: En veldig rørlig jacka tross at den ikke har noen strekk. Den sitter på plats med tejpade muddar och sköna tumhål i ärmsluten. Jackan har ingen luva men en skön och lagom hög krage som håller värmen.

Sammanfattning: En klassisk skaljacka med snygga detaljer och olika skiftningar i svart som gör den roligare än den vanliga helsvarta jackan. Den har to bra innerfickor samt to ytterfickor med dragkedja. Med bra refleksdetaljer syns du i høstmørkret. Perfekt att ta sig till jobbet i vare sig du går, springer eller cyklar - med den här jackan pendlar du med en stil som känns casual och skön!

Adidas Tango Vindjakke

Adidas Tango SE

Märke: Adidas

Modell: Tango Windbreaker

Rekommenderat pris: 749 kroner

Finnes i färgerna: svart och guld

Materiale: polyester

Passform: En jacka i oversize-modell. Vill du ha den tightare så kan du gå ned en størrelse og du kommer likevel få en jacka som sitter skönt.

Temperatur: Lite svalare skaljacka som beskytter mot vinden. Sköna och elastiska muddar som ger extra bra skydd en blåsig höstdag.

Komfort: Komfortmässigt levererar den här rymliga jackan som du kan röra dig helt obehindrat i. Den har en skön luva som inte sitter för tight och en halv dragkedja med stormklaff som hindrar blåsten från att smyga sig in. Du kan også dra åt jackan i midjan for å justera passformen så som du vill ha den.

Sammanfattning: Det her er den klassiska fotbollsinspirerade Adidas-jackan som är toppen att ta sig till jobbet i om du går eller cyklar. Den har to fickor på sidorna med dragkedja att lägga nycklar eller mobil i. Du får en sportig och skön stil och du blir skyddad från blåsten samtidigt som du inte blir för varm och svettig. En tröttare och kallare morgon kan du dra på dig luvan och du kommer fortfarande se cool ut då den sitter så pass snyggt och avslappnat på!

Nike WindrunnerNike SE

Märke: Nike

Modell: Windrunner

Rekommenderat pris: 799 kroner

Finnes i farger: vit/svart, vit/grå og svart

Materiale: polyester

Passform: En jacka som er true to size med en snyggt avslappnad passform. Den sitter ledigt på og føles väldigt bekväm.

Temperatur: Den har lite fôr i seg, men kan fortsatt regnes som en tunnare vindjacka. Jackan står emot blåsten bra och har sköna muddar som stänger ute vinden, samtidigt som den andas bra och har en smart ventilationsöppning i ryggen.

Komfort: Jackan sitter som en smäck och vi gillar särskilt de mjuka muddarna i ärmslut och midja. Lite rejälare armar med skönt foder gör att jackan känns lite varmare. Den sköna luvan sitter snyggt och den går att dra åt om man vill ha den tightare. Den har også en liten skjerm som beskytter bra mot regn.

Sammanfattning: For en sportswearinspirert stil kan Windrunner fra Nike bli ditt nye beste kompis til og fra jobben. Den håller dig varm från blåsten men andas samtidigt så du inte känner dig instängd. Med sköna muddar får du en skön passform på jackan och med den fräscha och ljusa färgen ljusar du upp de mörkare höstdagarna. En ny favoritt!

Asics AccelerateAsics SE

Märke: Asics

Modell: Accelerate

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Finnes i färgerna: svart

Materiale: polyester

Passform: Lite åt det mindre hållet och snäppet tightare runt armarna, men sitter fortfarande bra då den är så pass stretchig. Vill du däremot ha en lite luftigare jacka kan du gå opp i størrelse.

Temperatur: En skön jacka att ha som yttersta lager. Den andas väldigt bra och står emot det typiskt skandinaviska ruggiga och blåsiga höstvädret med sina vindtäta egenskaper.

Komfort: En tightare skaljacka som sitter veldig skönt på. Stretchig og lett å røre seg i med en lagom høy krage og en skön luva som ikke sitter for stramt.

Sammanfattning: Bir det en ruggig høst med mye blåst og regn har du den ultimata jackan her. Spring till jobbet eller ta cykeln, den funkar till alla aktiviteter och alla väder med sitt slitstarka material. I to rymliga fickor på sidorna av jackan får du plats med allt du vill ha närmast dig och kan enkelt stängda till dem med dragkedjan. Reflexerna i ärmslut och rygg gör dessutom att du syns bra i höstmörkret, och det gillar vi!

Blacc AlloyBlacc SE

Märke: Blacc

Modell: Alloy

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finnes i färgerna: svart/camo

Materiale: polyester

Passform: Normal passform så du kan ta din vanlige størrelse. En skjønn og avslappnad modell som sitter riktig skönt og följsamt på kroppen.

Temperatur: En sval jacka som er vindtett og passer fint som ytterste lager. Den andas bra samtidig som den holder deg varm og hindrer vinden fra å komme inn.

Komfort: Ekstremt lett jacka som sluter tätt vid armar och hals och håller dig varm. Den har en behagelig luva som du kan velge å ta av ved hjelp av en dragkedja, noe som er smidigt. Med muddar i ärmsluten och dragsko i midjan håller du värmen inne under svala höstdagar.

Sammanfattning: Vil du springa til jobben i en trendig og sporty jacka? Satsa på den här prisvärda godbiten! Jackan har två smarta fickor med dragkedja, en fram och en på baksidan. I en snygg kamofärg som känns helt rätt i höst springer du med stil och håller dig samtidigt varm från kallare vindar. Jackan funkar fint att även gå eller cykla i.

Wyte JonathanWyte SE

Märke: Wyte

Modell: Jonathan

Rekommenderat pris: 899 kronor

Finnes i farger: grå, svart og blå

Materiale: nylon

Passform: Väldigt bekväm passform som gör att jackan sitter följsamt och avslappnat.

Temperatur: En lättare dunjacka som känns varm och passar bra antingen som ytterplagg eller ett värmande mellanlager under en skaljacka när det är kallare ute. Den andas bra och du känner dig inte instängd.

Komfort: Jätteskön! Den sitter som den skal med en bekväm och värmande luva som är smidig att dra på sig när det blir kyligare ute.

Sammanfattning: Her får du en stilren og lett jacka som føles ren uten å bli for basic, i en snygg, matt grå färg. Perfekt på promenaden eller sykkelturen til jobben, enten som ytterplagg eller under en skaljakke. Du kan matche den til alt og ha den antingen nedklätt eller uppklätt, den passar helt enkelt alla dagar i veckan!

Adidas Z.N.EAdidasSE

Märke: Adidas

Modell: Z.N.E

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Finnes i färgerna: svart och blå

Materiale: nylon og elastan

Passform: En jacka som er normal i størrelsen med perfekt passform. En modell som er kortere framtill men blir lengre baktill og går ned over rumpan, vilket är skönt när det blir kallare.

Temperatur: Jackan holder deg varm med riktig temperatur da den har en veldig bra andningsförmåga, og den holder deg tørr ved regn med sitt vannavstötande material.

Komfort: En jacka som får høyeste betyg når det gjelder komfort. Superskön! Den mjuka kragen skyddar mot vind utan att sitta för tight och med förformade armbågar kan du röra dig obehindrat. En riktig vinnare som vi drar på oss så ofte det går.

Sammanfattning: Den ultimata jackan att springa i till jobbet. Vinden rubbar den inte och regnet åker av den. Den har to ytterfickor som går å stänga med dragkedjor och även två innerfickor. Med flera bra egenskaper (framför allt en överlägsen komfort) hamnar jackan högt upp betygsmässigt. Stil, superkomfort og funksjonalitet sammenfattar den här jackan från Adidas. Et toppval for deg som liker å løpe til og fra jobben og vil ha en felfri jakke!

Peak Performance Helium HybridPeak Performance SE

Märke: Peak Performance

Modell: Helium Hybrid

Rekommenderat pris: 2 095 kroner

Finnes i färgerna: svart

Materiale: polyamid

Passform: En slimmad modell som ikke føles stram uten lagom tight og true to size. Mjuk jacka som sitter veldig snyggt og skönt.

Temperatur: Jackan er en blanding av fleecetröja og dunjacka, noe som er et stort pluss! Den varmer samtidig som den andas bra og er perfekt som et varmende mellomlager eller som ytterplagg.

Komfort: Komfortmässigt blir det et högt betyg på den här jackan med sitt stretchiga material i sidorna och ärmarna som gör det lätt att röra sig. En enkel og smidig jacka som også er enkel å pakke ned i väskan og tar veldig lite plass.

Sammanfattning: Promenade eller sykkel til jobben? Den her jackan passar till båda delarna, antingen som ytterplagg eller under en skaljacka för att värma under kyligare dagar. Med en tight passform som ikke føles for tight blir det lite som å ha på seg en skön tröja, men med samma funktionella egenskaper som en jacka. Den har tre bra fickor som går å stänga med dragkedja, två på sidorna och en diskret på bröstet. Med den her jackan känner du dig bekväm och snygg på väg till jobbet!

Tretorn Wings Rain JacketTretorn SE

Märke: Tretorn

Modell: Wings Rain Jacket

Rekommenderat pris: 799 kroner

Finnes i farger: gul, blå, grønn og rød

Materiale: polyester og PU

Passform: Den klassiska regnjackan som sitter hundraprocentigt! Lagom lengde med en snygg och rak modell.

Temperatur: Klassiskt regnjacketyg som inte andas jättebra. Den värmer inte i sig, men den håller regn och rusk borta med stil i höst!

Komfort: Superskön och sitter felfritt, finns inget mer att önska från en regnjacka. Något varmt under är skönt att ha en kylig höstdag och det får du utan problem plats med. Den har en bra luva du kan dra åt som skyddar bra och sitter dessutom snyggt.

Sammanfattning: Wings er en klassisk anledning. Den er helt enkelt overlägsen i höstrusket och dessutom ett av de snyggaste regnplagg vi har sett. Når du vil ta deg til og fra jobben gåendes eller cyklandes når det regnar har du regnjackornas regnjacka här! Den her klassiska jackan är skön, stilren och håller dig framförallt torr hela vägen till jobbet. Du har to romslige rammer som går ut på å stenge med knapphet. Vi vågar nog lova att du kommer längta efter regn när du har den här jackan i garderoben.

Adidas Varilite Hood JacketAdidas SE

Märke: Adidas

Modell: Varilite Hood Jacket

Rekommenderat pris: 1 195 kroner

Finnes i färgerna: svart

Materiale: polyester

Passform: Rett normal i størrelsen, men åt det tightare hållet. Vill du ha en mer löst sittande jacka går du upp en storlek men det är smaksak. Gillar du den figursydda känslan kan du tryggt välja din vanliga storlek.

Temperatur: En lätt dunjacka som värmer som den ska. Du kan enten ha den som ytterplagg eller under en skaljacka for litt ekstra varme en kaldere dag.

Komfort: Jackan sitter fint med en bra passform. Den høyere halsen varmer bra og med en behagelig luva blir jackan komplett. En ekstremt lett jacka som knapt føles på.

Sammanfattning: En toppenjacka att ha en kylig höstdag när du vill promenera eller cykla till jobbet. Ett minus er den glansiga färgen som inte uppskattas av alla testare, men den vägs upp av komforten och hur den känns på. Den er verkligen skön och vi gillar den figursydda passformen som både är snygg och stänge ute vind. Pluss i kanten for at jackan har fyra bra fickor, två på insidan och två på utsidan. Den funkar både som vardagsjacka och till de lite mer uppklädda tillfällen. En riktig bra og varm allroundjacka, med andre ord!

SHOPPA HÄR: Alla våra jackor för herr

LÄS MER: Løparutrustningen for regn og rusk

LÄSMER: TEST: Höstens hetaste sneakers for honom