Bäst i test! Trendiga vårjackor för dam 2020 Image

Bäst i test! Trendiga vårjackor för dam 2020

Vi har testet de trendigste jeansjakkene 2020 for dam. Föredrar du neonfärgat, bikermodell eller en klassisk jeansjacka? Les vår test og finn din nye favoritt.

Ny vårjakke? 2020 har allerede bjudit på soltimmar, så det er hög tid att klicka hem en ny jacka. Her nedenfor finner du vårens trendigste modeller for dam.

SHOPPA HÄR: Vårjackor for henne

For alle bikerbrudar

Jofama Katja.jpgTest av: Jofama, Katja

Stylistens kommentar: En riktigt snygg skinnjacka för en bra peng!

Testpanelen tycker:

Kort bikerjacka i äkta lammskinn med grova dragkedjor. Så her skal en bikerjacka se ut.

- Det kan verka som en småsak, men jag gillar att kragen går att knäppa fast så att den inte viker sig åt fel håll. Jag har tidigare haft problem med det på mina skinnjackor, säger en testare.

Jackan är något liten och tight i passformen. En testare som ofta har 38 i jackor och överdelar skulle överväga att gå upp till 40 för en lösare passform och för att få plats med en stickad tröja under.

- Den er varmare än alla andra jackor i testet, även om den har en kort passform. Så jeg skulle si at den er perfekt å ha når det er rundt 15 plussgrader! Det beste? Den er sjukt snygg!

Kan jackan tvättas? Nei, den trenger kemtvättas.

Klassisk, rosa vårjacka

Only Ohio Utility Jacket Cc Otw.jpgTest av: Only, Ohio Utility Jacket

Stylistens kommentar: En bra overshirtjacka for alle tillfällen. Du kan bære den både innendørs og utendørs.

Testpanelen tycker:

Tunn og lett overtrøye. Eftersom den är så pass tunn kan den med fördel bäras som en kavaj på jobbet och vara en del av ditt outfit hela dagen. Den har også perfekt passform for å fåras over en stickad tröja på svala sommarkvällar. Men den varmer ikke spesielt mye.

- Den ser ut til å være stelare i materialet än vad den är. Jackan är tillverkad i bomull vilket gör modellen extremt mjuk och bekväm att ha på sig, säger en testare.

Vårjackan fra Only har en rak passform. Om du vil ha en oversize-look anbefaler vi deg å gå opp i størrelse. Modellen på bildet har helt klart valgt den større størrelsen for å få den passformen hon har.

- Extra plus för att man kan justera och dra åt midjan för att få en mer feminin form på jackan.

Kan jackan tvättas? Ja, i 30 grader. Undvik sköljmedel och torktumling.

For den modeinriktade

Ellesse  El Sabato.jpgTest av: Ellesse, El Sabato

Stylistens kommentar: Styla jackan med de tillhörande byxorna, eller med ett par sykkelbyxor och en crop top!

Testpanelen tycker:

Wow! Trendigare än så här blir det inte. Den her jackan, om man ens kan kalla den for en jacka, är croppad, tillverkat i ett silkeslent, tunt material och är överdelen i ett snyggt set.

- Okej, det här är inte direkt en klassisk vårjacka men shit vad snygg den är! Den er croppad, neon og har matchende byxor. Den sportiga streetlooken förpackad i en jacka, säger en testare.

Det gjennomskinliga materialet känns inte ens av på kroppen. Det er så pass tunt at du er litt rädd att ha sönder det. Modellen har lange ermar vilket uppskattas av de långa i testpanelen. El Sabato kan med fordel matches med høye svarte jeans og vita sneakers om du ikke vil kjøre all in på street-looken med de tilhørende byxorna. Delar av testpanelen blev till och med så pass såld att de klickade hem en jacka inom loppet av tio minuter.

Kan jackan tvättas? Ja. Tvätta den ut och in i 40 grader med färger i samma kulör, inga svarta plagg. Undvik torktumling.

Stretchig jeansjakke til alle anledninger

Only Westa Ls Dnm Jacket Cc.jpgTest av: Only, LS Denim Jacket

Stylistens kommentar: Alla behöver en jeansjacka i sin garderob, det är det ultimata basplagget.

Testpanelen tycker:

En klassisk jeansjakke med ekstra mye stretch i materialet. Det gjør at du ikke får samme følelse når du for eksempel strekker fram armene foran deg. Jackan er däremot åt det mindre håller så velar du mellan två storlekar bör du gå upp en storlek.

- Den her jeansjakken har feminint snitt og funkar til alle tillfällen och stilar. En perfekt vårjacka att ha under vår och sommar, säger en nöjd testare.

Tack vare bomullsmaterialet kan du tvätta jackan i 40 grader om den skulle bli skitig, något som inte är speciellt vanligt bland jackor.

- Den er myk, skjønn og sitter bra på kroppen. Men gå opp en størrelse fra hva du vanligvis har!

Kan jackan tvättas? Ja, tvätta i 40 grader utan sköljmedel.

Sportig og funksjonell

Nike Nsw Icn Clsh Jkt Lw.jpgTest av: Nike, Nsw Icon Clash Jacket

Stylistens kommentar: Matcha jackan med de tilhørende shortsen som du ser på produktbildet. Sjukt snygg look!

Testpanelen tycker:

Den her vindjackan fra Nike innehåller något oväntat. Inuti fickan på magen finns en inbyggd midjeväska. Ja, du leser riktig. Du kan altså pakke ned hele jackan i en beige midjeväska med svart axelband. Pluss at du også får ett til fack att lägga nycklar och telefon i. Hur bra?

- Det her er den ultimate festivaljackan, om vi får gå på festival i sommer det vil si. Også om materialet er tunt føles det noe mer värmande än andra modeller i testet, säger en testare!

Komforten er kanskje ikke den beste i og med at materialet føles praktisk. Du vil gjerne ha en myk tröja under for høyeste komfort. På plussiden kommer funksjonaliteten og designen. Også de i testpanelet som vanligvis ikke liker sterke farger diggar den neonrosa dragkedjan.

Kan jackan tvättas? Ja, i 30 grader. Undvik sköljmedel.

Unisexjakke med løs passform

Svea Dark Windbreaker Jacket.jpgTest av: Svea, Dark Windbreaker Jacket

Stylistens kommentar: Set är vårens hetaste grej och här får du en unisexjacka med tillhörande byxor.

Testpanelen tycker:

Hva får du om du kjøper en bomberjakke og en vindjakke? Jo, mørk vind jakke fra Svea!

- Den är tunn som en vindjacka, men har formen som en bomberjacka och jag älskar det, säger en testare.

Den höga kragen, lösa passformen och rejäla resåren vid ärmslut och längst ned på jackan sitter perfekt. Du får en løs passform og en streetlook som heter duga!

- Den her jackan är förvånansvärt snygg. Ser man de blåa detaljerna på ärmar och rygg? Jeg synes at de gir et kaxigt intryck.

En basic jakke som passer til de fleste kroppstyper og stilarter. Matcha med vita sneakers og du er hjemme!

Kan jackan tvättas? Ja, i 40 grader. Tvätta ut och in, med stängd dragkedja.

SHOPPA HÄR: Streetjackor

LÄS MER: Test! Snygga vita sneakers för damer