Björn Borg spelade tennis på gränsen mellan USA och Mexiko Image

Björn Borg spilte tennis på grensen mellom USA og Mexico

För att protestera mot Trumps planer att bygga en mur mellan USA och Mexiko har klädmärket Björn Borg arrangerat en tennismatch på landsgränsen. Vi elsker det!

Klädmärket Björn Borg står for jämlikhet, mångfald och öppenhet och är inte rädda för att ta ställning. De har tidigare bland annat vänt sig mot antigay-lagarna i Ryssland. Den her gången har de anordnat en tennismatch på gränsen mellan USA och Mexiko, där den ena spelaren befann sig på amerikansk mark och den andra på mexikansk mark.

tennismatch
Mexicaneren Mariano Argote sto på den ene siden og amerikaneren Peter Clemente på den andre, ved Tijuana River som deler de to landene.

De kalte matchen for Borg Open - Tennis Across Borders, og det er et initiativ for en åpen verden. Björn Borg vil slå et slag for en verden uten murar, der idretten har evnen til å forene mennesker fra hele verden - også over faktiske landegrenser.

- Borg Open er vårt sätt att visa att vi, som sportmärke, tror på en öppen värld utan murar. Tyvärr är sannolikheten väldigt liten att makthavare som förespråkar murar mellan nationer och mellan människor kommer ändra sin åsikt till följd av den här aktiviteten. Men med vår arv vet vi at ikke bare tennisnett uten sportsoverlag kan föra människor samman. Vi hoppas inspirera människor att öppna upp för sina grannar och idrotta tillsammans i stället för att bygga murar mellan varandra, säger Henrik Bunge, VD för Björn Borg.


Slutbudskapet? Endre spillet ditt!


"Verden er full av konflikter og rivalitet, som i sin tur kan føre til at mennesker og nasjoner vil bygge murar mellom hverandre. Men rivalitet kan også være noe positivt - den kan fungere som en drivkraft for å prestere bedre. Så hvorfor bygge murar när människor och nationer i stället kan lära känna och lära av varandra?", har klädmärket skrevet i sitt pressmeddelande.

LÄS MER: Tennisracken som er best i test