Möt Blaccs nya ambassadör Madeleine Kettner Image

Möt Blaccs nye ambassadør Madeleine Kettner

Sjutton år, superstark och uttagen till landslaget. Möt Blaccs nya ambassadör, thaiboxaren Madeleine Kettner.

MadeleineKettner er oppvuxen i Göteborg hvor hun fremdeles bor og studerer på gymnasiet samtidig som hun ägnar sig helhjärtat åt sin största passion: thaiboxning. På schemat står antingen thaiboxning eller gym- och konditionsträning i princip varje dag. Nå er hun også ambassadør for klädmärket Blacc.

- Det känns så himla kul att få vara ambassadör för Blacc! Jag ser verkligen fram emot att få representera dem och deras snygga utbudet av träningskläder, säger Madeleine Kettner.

SHOPPA HÄR: Hele vårt tilbud fra BLACC

kettnerFor å bli best må man trene, og for Madeleine Kettner innebærer det thaiboksing varvat med gym- og konditionstrening.

Hvordan hamnade du inom thaiboxning?

- Jeg har slekt i Thailand som har tävlat mycket inom thaiboxning, så sporten var ett givet och ständigt inslag under hela min uppväxt. Når jeg var tolv år bestämde jag mig för att testa själv och tyckte direkt att det var riktigt, riktigt kul, säger hon och fortsätter:

- Det tok sedan ungefär ett halvår för mig att inse att jag ville börja tävla inom det. Sedan dess har jag haft som mål att fightas på större internationella galor.

Hva er det du elsker med sporten?

-Jag brukar tröttna ganska lätt på att göra samma saker alltför länge, men det jag älskar med thaiboxningen är att den är så varierad och allt annat du får uppleva på köpet. At til eksempel åka på resor med landslaget och tävla för Sverige, att träna i 37 graders thailändsk värme och att träffa folk från hela världen. Jag har fått lära känna så himla många fina människor och uppleva så mycket som jag annars hade fått gå miste om.

Hvem skulle du anbefale thaiboksing til?

- Thaiboksing passer de fleste. Det er en grym treningsform også for de som bare vil holde igång kroppen og utmana den på olika sätt. For den som vil konkurrere, eller kanskje prøve å konkurrere, finnes det også flere ulike alternativer. Du kan for eksempel konkurrere i ulike klasser, også med ulike grader av kontakt samt beskyttelse. Sedan finns även möjligheten att fightas som proffs så klart!

maddeMadeleine Kettner började med thaiboxning när hon var tolv år gammal och drömmer om att fightas på stora internationella galor. Her trener hon med iklädd Blacc Sprint Tights.

Hvor ofte trener du?

- Jag försöker träna åtminstone fyra till fem pass thaiboxning i veckan, men sedan tränar jag även gym eller kondition varje dag. Ibland blir det mer og ibland mindre. Det beror helt på om det fungerer ihop med skolan, och ibland gör det helt enkelt inte det.

Hva er helse for deg?

- Hälsa för mig är att må bra fysiskt men framförallt psykiskt, vilket för mig är det viktigaste. Jeg synes også at det er viktig å finne gleden i en hälsosam livsstil og å kunne gjøre hälsosamma beslutninger gällande träning och kostnad. Hälsa är även att inte alltid pusha dig själv för hårt, utan att även våga vila från träningen.

Madeleines 3 Blacc-favoritter

blacc favs

  • Snygg og skjønn treningstopp, Desert, rekommenderat pris 229 kroner.
  • Grå tights med fine detaljer, Petunia ll, rekommenderat pris 249 kroner.
  • Blåa och blommiga tights, Bluebell ll, rekommenderat pris 249 kronor.

LÄS MER: Vårens store test av damsneakers 2018

LÄSMER: Her er sesongens nyeste Air Max-modeller

SHOPPA HÄR: Vårt brede utvalg av over 600 treningsstiler for damer