Camila Rivarola: Därför bytte jag kickboxning mot MMA Image

Camila Rivarola: Derfor bytte jeg kickboksing mot MMA

Camila Rivarola er en av modellene for den nye Blacc-kolleksjonen. Men hon är inte bara fotogenisk utan även en fighter som bytt kickboxning mot MMA och längtar till sin första match.

Camila Rivarola er tofaldig SM-mester i kickboksing. Men i samband med sin senaste SM-vinst i somras mot Dalia Ali i -56-klassen berättade hon att hon planerade att byta kickboxning mot MMA (mixed martial arts).

- När jag var och sparrades fick jag kommentaren att jag borde testa MMA, att min stil skulle passa där. Jag hade funderat lite på det men aldrig fått tummen ur eftersom jag var så inne på kickboxning. Men så testade jag på ett par pass och blev fast, säger hon och fortsätter:

- Siden det ikke bare er stående i MMA uten også markkontakt med grappling ble det helt nye dimensjoner av kampsport. Det er verkligen en helt annan sport och jag bestämde mig för att byta efter VM i Belgrad i oktober förra året (där hon fick ett brons! reds.anm) och satsa helhjärtat på MMA. Jag hade nog testat på MMA självmant ändå men det var bra att jag fick en spark i baken för att våga satsa på det professionellt och börja tävla i det,

Hva har vært den største omstillingen med å bytte fra kickboksing til MMA?

- Opplägget på träningen. Når du enbart tränar stående blir det lite monotont, när du hållit på så pass länge som jag vet du vad du ska göra, men flera moment i MMA är helt nya för mig. Det er ett extremt varierat upplägg på träningen och du måste även ta hand om din fysträning. Du må være forberedt fysisk fordi det er både kast og brott og blir du nertagen må kroppen kunne koble på visse muskler for å beskytte nacken.

Når kommer du til å gå din første kamp?

- Jeg tror jeg kommer til å gå min første shootfighting-kamp nå under det første kvartalet. Jeg har ikke konkurrert siden VM, så jeg er laddad. Mitt mål med MMA er å komme til UFC, det er steg ett.

Hva er din største fighting-styrke?

- Jeg tror at det er aggressivitet i kombinasjon med at jeg er en teknisk fighter og definitivt mine spark, både lowkicks og sterke spark. Når jeg var på treningsläger i Paris sa de at jeg sparkar som en ko, så tunga var sparkarna. Jag tog det som en komplimang, haha.

Camila Rivarola: Därför bytte jag kickboxning mot MMA
Følg Camila Rivarola på Instagram @c.rivarola! Foto: Pavel Maira / Steaksandwich.se (HÄR hittar du det fina linnet och HÄR hittar du de marmormönstrade tightsen.)

Hva er helse for deg?

- Hälsa för mig är att må bra på ett fysiskt men även på ett mentalt plan och att ägna mig åt träning som jag tycker är rolig och mår bra av.

Hvordan mye trener du en vanlig uke?

- Jeg brukar ligga på mellan sju och tolv pass, det beror väldigt mycket på hur när jag är att gå en match.

Hvordan peppar du deg de dagene da treningsmotivasjonen tryter?

- Jeg tenker alltid på målet som jeg er ute etter og at om jeg ikke kommer dit vet jeg hvordan det skulle gjøre meg.

Hvilken øvelse har du en hatkärlek til?

- Definitivt alt konditionsbaserat, alt som har med löpning att göra. Det er for at jeg synes at det er så tråkigt. Jeg synes det er roligere når man får aktivere hodet, som i kampsport når det er mye å tenke på.

Ifølge bilderna på din Instagramkonto verkar du alltid äta så gott, hur ser dina matvanor ut?

- Haha, jeg legger bare opp mysstunderna. När jag lagar mat lagar jag nyttig mat, jag kan nästan bara det. Jag undviker både gluten och mjölkprodukter och lagar mycket grönsaker, rotfrukter ingår i min dagliga diet, och sedan varierar jag proteinet och tillagningen.

Hva spiser du når du vil unna deg noe gott?

- Mörk choklad. Jag är tokig i choklad, det är ett släktdrag.

Camila Rivarola: Därför bytte jag kickboxning mot MMA
Camila Rivarola fastnade lite extra för Blacc:s träningslinnen. "Jag brukar inte gilla hur linnesitter men jag tyckte om dessa eftersom de är lite tajtare och lite längre," säger hon. Foto: Pavel Maira / Steaksandwich.se (HÄR hittar du det svarta linnet och HÄR finns capri-tightsen hon har på sig.)

LÄS MER: Färgattack i nya kollektionerna från Blacc!

LÄSMER: Blacc-modellen Lisa Moazzeni: "Jag vill vinna Allsvenskan"