Daddyfitness: Föräldrar, aktivera era barn Image

Daddyfitness: Foräldrar, aktivera era barn

Som PT på treningssenteret kaller Gabriel Gavric seg "Daddyfitness". Men hjemme er han først og fremst pappa til sine to sønner. Og for ham er det selvsagt at de deler hans aktive livsstil med mye trening.

SJU SVETTIGA SPÖRSMÅL

Det er ikke uvanlig at Gabriel "Daddyfitness" Gavric (38) ringer mellom klokken fire og fem på morgonen. Då väntar oftast en fullspäckad dag som personlig tränare och jobb med det egna företaget Daddyfitness77.se. Vid sidan av det bloggar han, är en flitig instagrammare, följ honom HÄR, och tillbringar så mycket tid som möjligt med sina söner Mio och Leon. Hans intensive liv gjør at vila og pauser får stå tilbake.

- Mängden jobb och utveckling med mitt företag hämmar min återhämtning, och det är på den punkten jag brister som representant och ambassadör för mitt yrke som PT och coach. Men kjærligheten til og fra mitt barn er verdens beste gjenoppretting, og kjærligheten til mitt yrke som gir meg energi tilbake, sier han.

daddy fitness
Gabriel Gavric sportar och leker gärna med sina söner Leon och Mio. Foto: Privat

Dina barn är väldigt aktiva och rör på sig mycket. Hva er ditt beste tips til andre foreldre som vil få sine barn til å tro at trening er like kul som dem?

- Det handler mye om hvordan man er som foreldre. Era intressen blir barnens intressen redan vid födseln. Jeg ser alldeles för mycket hönsföräldrar där det är mycket "ojojoj" och "ajajaj". Äpplet faller inte långt från trädet, sådana föräldrar, sådana barn. Jeg er trött på tänket att det är "för mycket" träning - mina barn tränar och aktiverar sig varje dag med fotboll, boxning, cykling och lekar i lekparker. I mitt hemland är lekparkerna fulla sju dagar i veckan från gryning till skymning och där går McDonald's i konkurs eftersom alla äter hemlagat. Her er det tvärtom, McDonald's är fullt och lekparkerna ekar tomma. Som foreldre krever det tilstedeværelse og energi for å kunne kombinere känslan mellom lek og alvor. Det er så mektig i dag, at alle ska vara medel och lika bra i allt. Äh, kör bara kör, tycker jag!

Du tränar flera klienter varje dag, hur mycket och vad tränar du själv?

- Jeg ligger på 12 til 14 pass i veckan. Jeg har mellom 10 og 14 PT-klienter om dagen og strö-håltimmar här och där då jag kan köra korta och intensiva pass. Jeg trener otroligt varierat: tung styrketräning med hög puls, intensiv träning med egen kroppsvikt, chins och dips och så fokuserar jag mycket på svaga muskelgrupper, som mina ben. Med 14 pt-klienter om dagen blir det også mye passiv aktivitet genom att jag visar övningar och hämtar och lämnar vikter.

daddy
Daddyfitness oppdaterer sin Instagram ofte. Häng med i hans liv genom att följa @daddyfitness. Foto: Privat

Hva er et sunt liv ifølge deg?

- Balans er ordet for en sterkere livsstil - glede, lykke og kjærlighet i balanse med helse, jobb og familie. Å våga vara ett ego och fokusera på sig själv och sina egna intressen för att bli starkare och bättre för andra. Hälsa för mig är också att hitta energikällor där jag kan fylla på mina energidepåer, att anpassa träning och kost efter mitt aktivitetsmönster och livsstil samt att ha kunskap om det jag gör.

Hva er en typisk middag for deg?

- Jeg er fra Serbia og elsker vår matkultur med mye kjøtt og fisk. Jeg trenger mye energi etter lange dager på gymgolvet og spiser ofte sent på kvällen mot midnatt. Til middag blir det ofte grytor med kjøtt eller fisk og fetter. Jag äter väldigt varierat och mycket husmanskost. Min diet och mitt intag anpassas efter min livsstil och mitt aktivitetsmönster.

Hva spiser du når du vil unna deg noe riktigt gott?

- Jag äter faktiskt gott varje gång. Jag älskar mat, men balanserad mat. Jag äter inte godsaker och strunt och jag äter inte tunt och lätt. Jag älskar min mammas mat och tidsbristen gör att hon ofta kliver in och fixar matlådor till mig - lasagne och stroganoff och sådant i Balkan-tappning. Det er galet gott, men annars föredrar jag mer mycket mat och lagom gott än lite mat och supergott.

daddy fitness
Ibland händer det att Gabriel Gavric byter träningskläderna mot jeans och en snygg skjorta. Foto: Privat

Hvor viktig er det for deg at en fremtidig partner synes om å trene?

- Først og fremst skulle jeg aldri dejta ett fitnessfreak till tjej, det blir balkongen eller dörren för henne - bara att välja. En kvinna för mig har balans, äter mat, tar hand om familj och prioriterar jobb. Hon får gärna träna varje dag och ha en sund, fräsch livsstil och en medvetenhet och förståelse för träning och hälsa, men för sin egen skull och sin livsstil, inte för att lägga upp en rumpa på Instagram eller visa hur duktig hon är på att äta tonfisk och svepa protein. Det er ingen kvinne for meg.

Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?

- Jeg ser ikke lenger på min fysik på det sättet. Når jeg var yngre var fysiken, kroppen og muskelgrupper veldig sterkt i fokus, men nå ser jeg til helheten og fokuserer mer på mine brister. Sköter jag min livsstil, min hälsa, familjen, träningen och kostnaderna så vet jag tryggt att fysiken sitter snyggt.

LÄS MER: Daddyfitness viser tre øvelser som råder bot på pappakroppen

Fakta:

Navn: Gabriel Gavric.

Ålder: 38 år.

Familie: Søsknene Mio og Leon.

Bor: I Stockholm.

Gör: Personlig tränare, entreprenör och bloggare.

Hemsida: Daddyfitness.se.