Därför älskar kändisarna kängor från Palladium Image

Derfor elsker kändisarna kängor från Palladium

Kändisarna älskar kängor från Palladium. Det kommer du også til å gjøre om du provar!

Tygskor er ikke bare perfekte under sommeren. Flere kängor fra merket Palladium er laget i slitstark canvas og går like bra å ha på høsten. De finnes også i vanntette varianter i skinn! To fans av merket er stjernene Brad Pitt og David Beckham, som mange ganger har sett traska rundt i Palladium-kängor.

Hvorfor tror du at de har blitt en slik kändisfavorit?

- For at Palladium-kjeler er et ikonisk produkt med lang historie. Silhuettene, traktormönstret på sulan, gummitån og den kraftiga canvasen har sett likadan ut sedan 40-talet. Det er en klassiker som aldri går ut tiden. Dessuten er våre kängor sköna och stryktåliga. De tål ökenvandringar, kyla och en ruff terräng, sier Johannes Jacobsson på Palladium i Norden.

Hvordan oppsto den her?

- Den är från Frankrike från början och har burits både av franska polisen och Främlingslegionen. Skorna började tillverkas i en liten fransk fabrik där de tidigare gjorde flygplansdäck. Når kriget var over behövdes inte flygplansdäck i samma mängd längre, så då tog de gummi och canvas som använts till flygplansdäcken och gjorde skor av i stället.

Hvor holder jeg mine Palladium-kängor rena och fräscha?

- Det gjør du ikke, de er til for å smutsas ned! Lite av grejen med vår mest kjente modell Pampa Hi er at de gjerne får se lite brukt ut. Da syns det at du har vært ute i tuff terräng eller på byutforskninger. Men vil du at de ska vara rena så kan du borsta av dem med tvål och vatten med hjälp av en nagelborste eller liknande.

Hvordan matcher jeg Palladium-kängor på beste måte?

- Jeg synes de gjør seg best når du ser så mye som mulig av skorna. Derfor er de snygga till upprullade byxor eller shorts, så att du inte har något som hänger över kängan. Bär den väl synlig och låt den tala för sig själv.

david beckham palladiumNår David Beckham var i Papua Nya Guinea for å spille i en dokumentarfilm bar han en Palladium-kjede i nylon og skinn. Foto: IBL

palladium pampa hi"Pampa Hi" er den mest klassiske av Palladiums modeller. Slitstark canvas og grov traktorsula med gummitå.

palladiumPalladium-kängor finns för både herr och dam. Hela Sportamores utbud av skorna hittar du HÄR.

Er Palladium ikke ditt favorittmärke? Spana inn vårt utbud av Timberland og Helly Hansen!

LÄS MER: Nye sneakers i metallic