Därför ska du göra många burpees – ofta Image

Derfor skal du gjøre mange burpees - ofte

Övningen tränar hela kroppen, gör dig stark och snabb och bränner massvis med kalorier. Ja, vi snakker så klart om burpees. Her er anledningarna till varför du borde göra ett gäng nu direkt.

burpees
Du blir garantert svettig av ett gäng burpees!

Vi ska inte sticka under stol med att burpees är jobbigt. Du kommer garantert bli trött av dem och kanske till och med överväga att ge upp. Men kämpa på och du kommer att bli belönad med en vältränad och stark kropp som orkar mycket. Burpees er nemlig en superøvelse om du vil brenne kalorier, bygge styrke og samtidig trene hele kroppen. Varje repetition tränar armarna, bröstet, låren, rumpan och magmusklerna. Hurra!

Siden øvelsen er høyintensiv og involverer hele kroppen, betyr det at kalorier kommer til å forbrennes i samme takt som svetten rinner nedfor din panna. Och dessutom får den din förbränning att kickstarta så att du fortsätter att bränna kalorier långt efter att du gjort ditt sista hopp.

Argumentet "det finnes ikke riktig utrustning" er ingen grunn til å droppe burpees på treningspasset. Det krävs nämligen inget mer än lite golv- eller markyta för att utföra övningen. Men tänk på att inte gå ut för hårt, då är risken stor att du kroknar efter bara några få repetitioner. Gjør dem i et tempo så du kan andas ordentligt och känner dig stark.

Det finnes ulike varianter for å utføre en burpee, men den vanligste er at du begynner stående og deretter hukar deg ned og setter hendene i marken. Hoppa bakåt med benen så att kroppen hamnar i en planka på raka armar. Gör sedan antingen antingen en armhävning (tungt) eller sänk ned kroppen så att bröstet nuddar underlaget (lättare). Hoppa sedan tillbaka till huksittande (tänk att fötterna ska hamna där händerna precis var) och avsluta med ett upphopp där armarna är sträckta över huvudet. Om du vil, gjør en liten klapp i toppläget på upphoppet.
Tenk på å holde coren spänd under alla moment. Har du dårlige knän kan du kliva i stället för att hoppa ut.

Opprepa tills du inte orkar göra fler och benen känns som bly. Njut av känslan att du bygger upp din kropp!