Test av: Gummistövlar för barn 2020 Image

Test av: Gummistøvler til barn 2020

Det finnes inget roligare än att hoppa i vattenpölar! Vårt minitestpanel har testet sesongens beste gummistøvler for barn.

Hvilke gummistøvler skal mitt barn ha? En legitim fråga! Man vet aldri når det begynner å regna, så ett par bra gummistøvler er ett måste i barnens skogarderob. Vår lilla testpanel har fått leka, hoppa och springa i blött väder i årets bästa gummistövlar.

Tretorn Aktiv Kid NYModell: Aktiv kid

Märke: Tretorn

Det her var ekstra bra: Den grova sulan med halkmönster som gör att stöveln går att ha under stora delar av året i olika väder.

Testpanelets utlåtande: Det her er ett par riktigt rejäla gummistövlar som har en tjock sula med grovt mönster för bra fäste. Du behöver inte oroa dig för att ditt barn ska halka i de här stövlarna. Tack vare att foten kommer upp lite mer än på klassiska gummistövlar skyddar de även mer från kylan som kommer från marken. Det känns som att de här gummistövlarna kommer stå pall för många olika väder, förutom många minusgrader såklart eftersom de är ofodrade.

- Det her er et par gummistøvler for det aktive barnet, sier testpersonens mamma og tilägger:

- Det känns väldigt bra med ett par rejäla stövlar som kommer hålla för många års lek. Dessuten er de klassisk designet, så de kommer til å fortsette å være moderne.

Skaftet på den her modellen är högt och det finns plats för byxbenen både utanpå och innanför stöveln utan problem. Active kid har också en uttagbar innersula som ger mer komfort och dämpning. Det finnes en refleks baktill på hälen, og stöveln er dessutom förstärkt vid häl och tår. Kvalitet og design i perfekt kombinasjon!

Finnes også i: Gult, rosa, svart og marinblått.


Tretorn Aktiv Chelsea.jpgModell: Active chelsea

Märke: Tretorn

Det her var ekstra bra: Designen! Testpanelen hälsar att du får högre streetcred med dessa på fötterna.

Testpanelets utlåtande: Det her er en juniorstövel som har en extra grov sula med halkmönster. Sulan gör att du lätt kan springa omkring i en blöt skog utan att halka, stort plus!

Passformen påminner om en Chelsea-boot, og det er noe som testpanelet synes er bra på en gang. Støvlene er supersnygga! Dessutom är de lätta att ta på och av själv, tack vare det låga skaftet. Det eneste minuset med det låga skaftet är att man bör undvika allt för djupa vattenpölar.

- Men detta vägs upp av enkelheten att cykla och spela fotboll i skorna! Ja, i regnet då, säger en förälder.

Kvaliteten upplevs som hög, de här stövlarna går inte sönder i första taget. Den ljusrosa färgen är populär bland stora som små, och designen är så pass snygg att barnen gärna har på sig de här även när det inte regnar.

Finns även i: Svart.


Reima Ankles Rain Boot.jpgModell: Ankles rain boot

Märke: Reima

Det her var ekstra bra: De här stövlarna är både lite mjukare än andra stövlar, och har lägre skaft, vilket gör att stöveln blir mer anpassad för lek och upplevs inte lika klumpig som en modell med högre skaft är.

Testpanelets utlåtande: Det her er en lett og smidig gummistøvel med lavt skaft. Den känns mer allround än ett par gummistövlar med högt skaft eftersom det är lättare att röra sig i den här modellen. Enda baksidan är att den vid allt för kraftiga oväder har lite lågt skaft att klara de djupaste vattenpölarna.

- Det er nesten som en crossover til en sneaker i gummistøvelmateriale. Det gör att den lätt blir älskad av barn för sin lätthet och smidighet, säger en nöjd testpanelsförälder.

Støvlarna är mycket bekväma och hälen sitter fixerad och bra. Det går utmärkt att trä regnbyxor ovanpå stövlarna. Sulan är räfflad och upplevs ge ett bra grepp på marken.

Finns även i: Ljusrosa och mörkblå.


Viking Dråpe Baby Boots.jpgModell: Dråpe babystøvler

Märke: Viking

Det her var ekstra bra: Designen, stövlarna är så fina att testpanelen vill sova i dem.

Testpanelens utlåtande: Ett par supergulliga gummistövlar med regndroppsmönster, finns i blått eller gult. Skaftet er høyt vilket gör dem perfekta för hopp i vattenpölar! Yttersulan har ett fint pusselmönster, men har du fin sand som samlats i skårorna och sedan torkat blir det lätt smutsigt inomhus när barnen sätter på sig stövlarna. Derfor anbefaler testpanelet at alltid skaka eller skölja av stövlarna om ditt barn varit i till exempel en sandlåda.

- Mitt barn älskar de här stövlarna så mycket att hon vägrar ta av sig dem, säger en förälder till ett av barnen i testpanelen.

Ett gott betyg, med andra ord! Sulan er ganska tjock, vilket skyddar extra mot en kall mark. Stöveln är flexibel för att vara en gummistövel och är lätt att leka och springa runt i. En storfavorit.

Finns även i: Gult.


Didriksons Splashman Kids Boot.jpgModell: Splashman kids

Märke: Didriksons

Det her var ekstra bra: Bra grepp på den grova sulan!

Testpanelets utlåtande: Det her er ett par snygga gummistövlar med snörning. Snøringen er mest for designens skull, og du bør gjøre en ordentlig knut så den ikke åker opp. Det finnes en håndtag högst upp på de här stövlarna som underlättar för barnet att trä på skorna själv, väldigt uppskattat av både föräldrar och barn i testpanelen. Speciellt de barn som är väldigt envisa och mitt i "kan själv"-åldern!

Sulan undertill är räfflad och ger ett stadigt grepp på marken. Ytterligere en fordel er at byxbenen får både plats inuti och utanpå stövlarna.

- Det her er et par supernsygga vår- og sommarstövlar, säger en i testpanelen.

Finns även i: Rött, ljusblått, gult och grönt.


Aigle Lolly Pop.jpgModell: Lolly pop

Märke: Aigle

Det her var ekstra bra: Det höga skaftet! Du kan till och med hoppa i vattenpölar utan regnbyxor - och inte bli blöt på benen.

Testpanelets utlåtande: Det her er et par ovanligt mjuka gummistövlar med extra högt skaft. Sulan er ikke spesielt grov, så derfor kan det være en fordel å ikke springa i den her modellen når temperaturen er nära nollan och det är lite halt på marken.

En fordel er imidlertid at du får plass med regnbyxorna inuti stövlarna om ni så önskar. Modellen i övrigt passar perfekt under vår och sommar eftersom de är ofodrade.

- Det er en enkel og snygg design på stövlarna, lätt att matcha till det mesta!

Finns även i: Gult, lysrosa og blått.


Viking Jolly.jpgModell: Jolly

Merke: Viking

Det her var ekstra bra: Stöveln känns flexibel och är lätt att röra sig i.

Testpanelets utlåtande: Det här är en bred gummistövel som lämnar gott om utrymme för extra strumpor, men det finns också en viss risk för att ditt barn halkar omkring inuti skon om du inte köpt rätt storlek. Studera därför storleksguiden om du känner dig osäker. Flexibiliteten i stöveln är hög, vilket uppskattas när ett par galonbyxor ska träs utanpå skaftet.

Designen på den her støveln andas retro, vilket uppskattas av både barn og foreldre. I övrigt är det insidan som lockar flest komplimanger.

- Stövelns innside er et stort pluss. Tyget er mykt, bekvämt och snabbtorkande, säger en av föräldrarna.

Finns även i: Rosa, blått, grønt og rødt.


Tretorn Gränna.jpgModellen: Gränna

Märke: Tretorn

Det her var ekstra bra: Her har vi en färgglad stövel som lyser opp vilken regntyngd dag som helst.

Testpanelets utlåtande: Først og främst vill faktiskt testpanelen lyfta fram den färggranna designen. Den er väldigt uppskattad hos barnen som har på sig stövlarna, och piggar upp en grå tisdagsmorgon med spöregn. Det er en klassisk gummistøvel rent funksjonelt og passer alle typer av regnväder. Stöveln sitter veldig bra på foten, og tå og helse er ekstra förstärkta.

- Sulan er noe rejälare än på likvärdiga modeller. Det känns som en stor fördel, säger en förälder.

Skaftet er lagom stort så man også med lite bylsigare byxor får ner dem innanför, utan att skon glappar eller sitter löst om foten eller benet. Dette er kort og gott en pålitlig kompis i regnet!

Finns även i: Pistagegrønnt/blått.


Crocs Handle it.jpgModell: Handle it rain boots

Märke: Crocs

Det her var ekstra bra: Stöveln är väldigt lätt och bekväm tack vare det speciella Croslite-materialet.

Testpanelets utlåtande: Her er et par ekstremt lette stövlar, som er gjorda i ett speciellt material av Crocs. Det kalles Croslite og veier mindre enn materialet i en vanlig gummistørrelse. Har du noen gang kjent på et par klassiske Crocs-tofflor vet du hvordan materialet føles. Något som gör att stöveln sticker ut utseendemässigt är handtagen högst upp på skaftet som gör att ditt barn själv kan dra på sig stöveln utan minsta problem.

- En regnig sommardag er de her stövlarna perfekta! Säger en glad testpanelsförälder och tillägger:

- Det kan være bra å ha et par ekstra strumpor i dem ved kallare väder eftersom de är ofodrade.

Det er veldig bra høyde på skaftet, og støveln er bred ved tårna. Så det er absolutt ikke noe problem å få plass med ekstra sterke muskler ved kalde vær. Denne enkle modellens største fordel er at den er veldig lett og behagelig!

Finns även i: Turkost, gul, blå, grønn og rosa.

SHOPPA NU: Gummistøvlar for barn

LÄS MER: Kan man tvätta regnkläder?