Fem löparböcker att läsa i hängmattan Image

Fem löparböcker att läsa i hängmattan

Koppla av i sommar med böcker som ger spring i benen. Når du leser de her fem böckerna vill du som är bokmal ut och mala i spåret!

Stora löparboken för kvinnor

av Lovisa Sandström og Jessica Almenäs

Framgångsrika träningsbloggaren och personliga tränaren Lovisa "Lofsan" Sandström och programledaren Jessica Almenäs, vars hobby är att springa maraton, har skrivit en löparbok speciellt för kvinnor. I den her boken vil de lære alle kvinner mellom 15 og 55 å prestera bättre under löpturerna genom att löpträna smart, så att tekniken blir bättre och kroppen håller längre. Dessuten får du tips om hvilke styrkeøvelser du kan komplettere din löpning med, hur du ska ladda upp inför ett lopp, tänka kring mat och träna under och efter en graviditet.

stora löparboken för kvinnor

Yoga og jogging: Den optimale treningskombinasjonen

av Tia Jumbe og Jenny Sunding

Att kombinera yoga och löpning ger grymma resultat. Genom yogan kan du bli en snabbare mer flexibel och skadefri löpare, och genom löpningen kan du bli starkare och mer uthållig på yogamattan. Den her boken vänder sig både til dig som vill klara av dina första fem kilometrar eller dig som siktar på milen, samt dig som vill komma igång med yogan och hitta yogaformen som passar just dig. I boken finns kombinationsprogram att följa, beroende på vad just ditt mål är.

yoga och jogga

Den kompletta löpar- och maratonboken: Så springer du raskere, lengre og smartare

av Thurgood, Sapstead og Stankiewicz

Oavsett om du behöver ett träningsprogram för att klara av fem kilometer eller ett maraton är det här boken för dig. Boken er indelad i olika delar, om allttifrån hur kroppen fungerar, till förberedelser och bra köp för dig som ska börja springa, träningsupplägg, muskelbyggande, tävling och hur du på bästa sätt tar hand om din kropp för att undvika skador och hålla motivationen på en hög nivå. Oversatt til svensk.

den kompletta löparboken

Rask etter 50 - Slik løper du sterkt resten av livet

av Joe Friel

Ålder er bare en siffra, de enda siffror som betyder något är vad klockan stannar på efter ett lopp, hävdar bokens författare Joe Friel. Det här är en bok för dig som håller på med uthållighetsträning, oavsett om du är löpare, cyklist, skidåkare eller simmare, och vill hålla dig i trim trots att du passerat 50-årsstrecket. Her får du retningslinjer for høyintensiv trening, styrketrening, återhämtning, tester og kost samt kunnskap om hvordan kroppen reagerer annerledes på trening sammenlignet med når du var yngre. På engelsk.

fast after 50

Styrketrening for løpere - Unngå skader og øk prestasjonen

av John Shepherd

Skador kan påvirke din evne til å løpträna, og alle joggare kan dra nytte av ankel styrketräning som får deg til å prestera bättre och undvika skador. Denne e-boken inneholder ikke bare tekst, men også mange bilder som illustrerer de ulike øvelsene. Alla kapitlen lär dig sätta ihop ett program som håller dig i form, förbättrar din teknik, stärker kroppen och lär dig uppvärmning och hur du får bättre kondition, så att du i slutändan blir en snabbare och starkare löpare. På engelsk.

strength training for runners