Gladiatorn bjuder på sin tuffaste övning Image

Gladiatorn bjuder på sin tuffaste övning

Gladiator, MMA-fighter og Ninja Warrior. Daniel Atterhagen har gjort mange timer i gymmet gjennom årene. Testa hans hardeste trening!

Daniel Atterhagen er bjässen "Beast" du kanskje sett i Gladiatorernapå Tv4. Eller i en MMA-bur under hans år som aktiv fighter. Nå senast har han synts i Kanal 5:s Ninja Warrior" där han svingat sina 115 kilo och 193 centimeter genom den krävande banan - men det var mest en rolig utmaning vid sidan om hans satsning på wrestling.

Vardagen tilbringer han ellers som PT på Sats ved Stureplan i Stockholm. Där pushar han sina klienter att nå sina mål. Vi fick en snabb pratstund med honom för att prata lite bålträning.

Hvor mye trener du egentlig?


- Jeg trener tre til fire pass i uken på gymmet. Det er lagom for meg nå. Under mina år som aktiv inom MMA låg jag på tolv pass i veckan. Men det skulle aldri gå nå, jeg trenger mye mer återhämtning som 34-åring, sier Daniel Atterhagen.

Hvordan trener du bålen?

- Den tränar jag i nästan alla pass, två gånger i veckan kanske jag lägger mer fokus på den och kör ordentligt.

Har du noen favorittøvelse for bålen?


- Jeg strever etter å aldri kjøre samme pass to ganger og varierer derfor mine øvelser mye. Men toes to bar med eller uten vikt kör jag återkommande. Den är bra eftersom inte bara bålen får jobba.

Har du noen jobb du synes er ekstra jobbig?


- Dead bug, eller omvänd planka, är den tuffaste bålövningen tycker jag och den som gör ondast. De indre bålmusklerna får seg en rejäl omgång och det smärtar precis så som bra träning ska göra. Jag älskar den smärtan!

Hvorfor er det viktig å trene bålen?

- Det er jo stammen i kroppen som sammen med ryggen holder opp og ihop hela kroppen. Träna mycket bål!

Hva synes du om sexpack på magen?

- Det er vel trevligt, men det viktigaste är att du fungerar och är funktionell i din styrka, inte att du har konturer på magen. Vill du ha ett sexpack ska du vara noga med maten och jobba med många bålövningar med vikter.

LÄS MER: Nå starter Sportacore
LÄS MER: Simon Skölds selvtillitstips