Guide: Hitta rätt sport-bh från Nike Image

Guide: Hitta rätt sport-bh från Nike

Noen ganger er det vanskelig å vite hvilken modell som passer best for hva. Her er guiden som hjelper deg å finne riktig blant Nikes sport-bh:ar.

Som tjej er sport-bh:n det viktigste kjøpet til treningsgarderoben. En sport-bh ska hålla god kvalitet och ge det stöd som krävs för att du ska kunna prestera på topp, men det är ett plagg som slits snabbt. En tumregel er at en sport-bh som brukes regelbundet ska bytas ut etter ungefär ett år. Da ger inte längre tyget samma stöd, så det gäller att göra en inventering i underklädeslådan inför varje säsong.

Nike er det ultimata märket för dig med liten till medelstor byst som söker medium support. Det finns ett par modeller även för dig med stor byst (scrolla ned så ser du vilka!), men på det stora hela är det du med liten till medelstor byst som hittar flest alternativ bland Nikes fina mönster, färger och skärningar på sport-bh:ar.

LIGHT SUPPORT

Indy Logo BHIndy-Logo-Bra.jpg

Designet er det som er i fokus hos luftiga Indy Logo Bra med snyggt korsad rygg och uttagbara bh-inlägg. Materialet er svettavledande och du kan bli varm i den utan att det känns klibbigt, men du får inte det mest rejäla stödet. Den här får gärna skymta under ett linne med bar rygg eller bäras som en topp tillsammans med höga tights.

Passar bäst för: yoga, pilates eller annan lågintensiv träning

Anbefalt pris: 349 kroner

Finnes i farger: svart/vit, vit og rosa/svart

Shine BraIndy-Shine-Bra.jpg

Med et supermjukt, glansfullt materiale og en lav U-ringning både fram og bak gjør Shine Bra til en av sesongens stiligste nyheter. Det er ganska lite tyg i den här sport-bh:n, och tillsammans med det mjuka materialet ger det en känsla av att knappt ha något på sig alls. Riktigt skönt! Lite stöd men maxade stilpoäng.

Passar bäst för: yoga, pilates och annan lågintensiv träning

Rekommenderat pris: 399 kroner

Finnes i färgerna: svart

Just Do ItJust-Do-it-Bra.jpg

Lätt och mjuk sport-bh med uttagbara bh-inlägg för lugna pass där du gärna tränar i endast sport-bh och tights. De korslagte båndene i ryggen sammen med V-ringning framtill gjør at den påminner om en bikinitopp, på et bra sätt! Materialet er rasktorkande så det här kan vara en vinnare under säsongens kommande bikrampass.

Passar bäst för: yoga, bikramyoga, pilates och annan lågintensiv träning

Rekommenderat pris: 349 kroner

Finnes i färgerna: svart

Indy Logo Back Bra Pro-Indy-Logo-Bra-2.jpg

Sport-bh for de lugnare passen, med crossback-rygg og smickrande V-ringning framtill. Du får maksimal ventilasjon og bevegelsesfrihet fordi ryggen er så åpen, men båndene er litt for svaga til å holde for klasser med mye hopp. Vadderingen är uttagbar.

Passar bäst för: yoga, pilates och annan lågintensiv träning

Rekommenderat pris: 349 kroner

Finnes i färgerna: rosa/grå, svart och vit

MEDIUM STØTTE

Victory Compression BraVicky-COmpression-2.jpg

Den klassiske sports-bh:n i et fukttransporterende materiale og med racerback-rygg. Materialet er, akkurat som alle Nikes sportsbh:er med lav til medium støtte, i 88 prosent polyester og 12 prosent spandex, noe som gir en lett støtte som du kan røre deg komfortabelt i. Mycket prisvärd!

Bäst för: yoga, promenader eller klasser utan för mycket hopp

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finnes i färgerna: svart/vit, grå och vit

Swoosh Futura BraSwoosh-Futura-2.jpg

Nike Swoosh Futura Bra er en veldig snarlik Victory Compression Bra, men har en Nike-logga framtill. Den ger ett lätt- till medelhögt stöd för en mängd olika träningsaktiviteter, exempelvis tennis eller gymträning. Her har du også en racerback-design og et bredt bh-bånd som gir stabilitet.

Bäst för: yoga, promenader, tennis eller klasser utan för många hopp

Anbefalt pris: 299 kroner

Finnes i farger: rosa/svart og svart/vit

Deluxe BraDeluxe-Bra.jpg

Deluxe Bra påminner en del om Swoosh Futura og Victory Compression og gir samme nivå av støtte. Den har derimot et bredt bystebånd med sammetsfinish på loggan og randen, noe som gir en litt luksuriøs følelse. Den her modellen har også nettrygg for ekstra ventilasjon og uttagbara bystinlägg.

Passar bäst för: låg- till medelintensiv träning

Rekommenderat pris: 399 kronor

Finnes i färgerna: röd och svart

Pro Classic Padded BraPro-Classcis-Padded-Bra.jpg

Den her modellen har samme andel polyester og spandex som Nikes andre sport-bh:ar med mediumstöd, men her har man brukt återvunnen polyester. Pro Classic Padded Bra er som navnet antyder en klassiker: racerback-rygg, uttagbar vaddering og snabbtorkande materiale. Kort og gott en prisvärd allround-bh.

Passar bäst för: låg- till medelintensiv träning

Rekommenderat pris: 349 kronor

Finnes i farger: vit/svart, svart og blå

HØY STØTTE

Alpha BraAlpha-bra.jpg

En sport-bh med kraftig støtte og gjutna kupor. Brottarryggen har justerbara band och bh:n knäpps på och av så att du ytterligare kan anpassa passformen. Materialet er Nikes Dri Fit-teknologi som holder dig torr även under svettiga pass, det finns också perforeringar framtill för extra ventilation. Materialet består av 72 prosent nylon og 25 prosent elastan.

Passer best til: middel- til høyintensiv trening som fotball og CrossFit

Rekommenderat pris: 449 kroner

Finnes i färgerna: röd och svart/vit

Pro Rival BHPro-Rival-2.jpg

Et alternativ også for deg med stor byst. Pro Rival har vadderade kupor och en brottarrygg med justerbara bh-band och klassisk bh-knäppning för bästa passform. Det mjuka Dri-Fit materialet håller svetten borta när du kör högintensiva pass. Materialet består av 70 prosent nylon og 30 prosent elastan.

Passar bäst för: medel- till högintensiv träning som löpning och CrossFit

Rekommenderat pris: 549 kroner

Finns i färgerna: vit, rosa och svart

SHOPPA HÄR: Hele vårt utbud av sport-bh:ar

LÄS MER: Coretipsen som alle jenter burde lese

LÄSMER: Guide: Höstens nya löparskor för henne