Guide: Hitta rätt träningsskor från Nike Image

Guide: Finn riktig treningskor fra Nike

Med Nikes brede utvalg av treningskor er det lett å finne riktig modell for just dig og din trening. Vi guidar dig till rätt val!

Når det er dags å skaffe seg ett av de nye treningskorpsene er det en viktig sak å utgå fra, og det er hva for type trening du skal utføre. Avhengig av om du skal løfte tungt eller kjøre høyintensiv trening med mye hopp trenger du en sko med riktig type egenskaper for nettopp den treningsformen. Ju tyngre lyft du kör, desto mer stabilitet behöver du i din sko. Till träningspass med många olika övningar och ett högt tempo krävs desto mer dämpning och flexibilitet. Her nedenfor finner du Nikes topp fem modeller som passer ulike typer atleter og treningsformer.

Psst! Du vet väl om att du inte ska träna i löparskor? HÄR är anledningen.

Til deg som er en gymnörd: Air Max Bella TR 3

air max bella

Lika snygg som den är bekväm - satsa på den här gymskon om du föredrar lågintensiva träningspass på gymmet.

Passar till: Lågintensiv, tung styrketrening i gymmet.

Prisklass: Låg prisklass, en riktig vinnare for plånboken.

Främsta egenskaper: Ventilerad och dämpad.

En plånboksvänlig träningssko med mycket dämpning. Air Max Bella-skorna från Nike har i regel en mycket ventilerande ovandel, hög dämpning och en platt sula som ökar stabiliteten. På mange måter påminner den derfor om en sneaker. Også om dämpningen er høy er det her ikke en modell som er gjord for fart og fläkt - faktum er at den gjør seg best ved stillastående øvelser og tunge styrkepass i gymmet. Tenk deg et klassisk sirkelpass eller et akselpass med frie vikter. Att skon även är så snygg att den kan extraknäcka som sneaker är ett stort plus.

Her finner du Air Max Bella i vitt, svart/guld, svart/vit, vit/grå, vit/rosa og grå/röd.

Til deg som elsker X-fit: Metcon 6

metcon 6

Nikes stolthet for de høyintensiva passen är deras Metcon-skor! Du som provat dem hva vi snakker om - stabilitet, slittålighet og fleksibilitet i en og samme sko.

Passar till: Högintensiv träning för atleten som går till gymmet för att bli starkare.

Prisklasse: Mellan. Varken den dyreste eller mest budsjettvennlige Nike-kon.

Främsta egenskaper: Stabilitet, fleksibilitet og grepp.

Metcon 6 er Nikes stolthet ved intensiv trening med mange tunge løft. Det er som navnet antyder den sjette versjonen av superskon som finnes ute i skrivande stund, og det er förvånande hur modellerna bara blir bättre och bättre för varje upplaga. Ovandelen med plösen i fokus är mjukare än de tidigare versionerna av skon, vilket gör att skon sitter extremt bekvämt på foten. Mange som testet Metcon 6 overraskas av at skon både lyckas vara flexibel samtidigt som den ger ett enormt bra stöd för foten. Men det som sticker ut på Metcon 6 er at du får med en ekstra iläggssula som på et sekund forvandlar skon från en vanlig träningssko till en lyftarsko. Sulan er 10 mm høy i herrversionerna, och 8 millimeter på damsidan.

Du finner Metcon 6 for damer i svart, rosa og svart/gull. Samt herresko i grå, svart og svart/sølv.

Till dig som alltid går på gruppass: SuperRep

superrep

Tilräckligt dämpad för att springa någon kilometer som uppvärmning, eller för mycket hopp och studs på passet. En vinnare under de högintensiva passen.

Passar till: Högintensiv träning med mycket hopp - perfekt för gruppass.

Prisklasse: Mellan. I samme type prisklasse som Metcon-skorna.

Främsta egenskaper: Grym dämpning och flexibilitet.

Er du en av de som alltid ligger mellom 80 og 100 prosent av ditt maks under treningspasset er det her skon for deg. Snabba, högintensiva övningar som varvas med kort vila kräver en sko med hög dämpning, bra stabilitet och mycket flexibilitet - och det är precis det du får i Nikes nya träningssko SuperRep. Precis som namnet antyder är syftet med skon att du ska få ut det mesta av varje repetition av övningarna. Det er først og fremst den todelade sulan som står i fokus och gör skon till en vinnare på alla gruppass med sin grymma dämpning.

Superrep finnes for damer i blå, svart, svart/vit, rosaoch vit. For herrer finner du den som vit, svart, blå og svart/camo.

Psst! SuperRep har også en lillasyster, SuperRep Go, som er en nedtonet versjon av samme supersko. Du finner den i flere farger for damer her og herrer her.

Til deg som lyfter tungt: Romaleos 4

romaleos

Du har ikke løftet ordentligt innan du testat att göra det i ett par lyftarskor. Träningen kommer inte bli sig lik igen!

Passar till: Tyngdlyftning.

Prisklasse: Hög. En tyngdlyftarsko kostar i regel lite mer än vad en allroundsko för gymmet gör, men den är samtidigt väldigt slitstark och har en lång hållbarhet om du sköter om den.

Främsta egenskaper: Stabilitet.

Før du har testet å løfte tungt i et par løftere, kan det være vanskelig å foreställa seg forskjellen. Alle små utfordringer som du vanligvis kan ha i fot- og knær når du gjør frivändningar eller marklyft är som bortblåsta. Du kan også få hjelp med rørligheten i squat-rörelser. For at skon er bra ved tunge løft, er den ekstra skonsam mot gamla knäskador eftersom den stabiliserar knät genom att du står stadigt på marken med en upphöjd häl. Med en lyftarsko kommer du kunne ta dina lyft till en helt ny nivå - nämligen flera personbästa!

Du hittar lyftarskon i unisexmodell i en svart upplaga och en camo-version.

Til deg som varierer din trening: Flex TR 9

flex tr 9

En bra innstegssko for deg som vil ha en modell til både styrkepasset og gruppeklassen.

Passar till: Multitränaren som gärna har samma sko för att värma upp på löpbandet en kvart, som på gruppasset och till styrketräningen.

Prisklasse: Låg. Ekstremt prisvärd gymsko som passar de allra flesta plånböcker.

Främsta egenskaper: Fleksibilitet og komfort.

Lett, luftig og komfortabel - det er en allround gymsal som gjør seg bra ved lav- til middelintensive styrkepass. Skon sitter väldigt bekvämt på foten, är superlätt och väldigt ventilerande, så du behöver inte oroa dig för att foten ska kännas instängda i skon. Noe annet som kjennetegner skon er at den er veldig fleksibel, perfekt når du ofte står i planken eller vil teste nye treningsøvelser som krever at du er smidig og tilpasningsbar.

Her finner du damskon: svart, vit, svart/vit, svart/guld, vit/lila, blå/lila, grå/orange og rød.

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av Nikes träningsskor

LÄS MER: Derfor ska du inte gymma i dina löparskor

LÄS MER: Derforska du inte springa i dina träningskor