Guide: Välj rätt skidjacka från Peak Performance Image

Guide: Velg riktig skidjacka fra Peak Performance

Skal eller en fôrvariant? Vi guider deg rett blant de ti mest populære skidjackorna for damer og herrer fra Peak Performance.

Skidsesongen er her! Riktig utrustning gjør opplevelsen bedre i backen. Vi hjelper deg å finne riktig skidjacka fra Peak Performance!

alpintEn av sesongens tydeligste trender er å våga farge i skidbacken!

GUIDE TIL SKALJACKORNA FRÅN PEAK PERFORMANCE

Alpine Jacket

alpine

Finnes for: Både dam og herre

Passar dig som: Letar en högpresterande jacka. Den er framtagen sammen med Peak Performance professionella skidåkare och håller i många säsonger för bergets alla utmaningar, året runt.

Perfekt temperatur for den her jackan: Trelagers Gore-Tex gir et komfortabelt mikroklima på innsiden og holder alt vær på utsiden - men krever at du arbeider med lager på lager undertill.

Detaljer som utmärker jackan: Den stilsäkra designen, rymlig fast huva med plats för hjälm, ventilerande dragkedjor och välplacerade fickor med hål för mediasladdar.

Tenk på at: Jackan er något längre bak än fram, och har en normal passform. Tvätta inte din jacka med sköljmedel och följ tvättråden noggrant för en produkt med lång livslängd.

Bec Jacket

Bec

Finnes for: Herr

Passar dig som: Vill åka i samma jacka som Peak Performances vänner på Freeride World Tour. Bec er en tøff jakke i kraftig konstruksjon med tekniske detaljer og funksjonalitet. Det andningsbara materialet skyddar under alla dina skidäventyr.

Perfekt temperatur for den her jackan: Står imot väta och vind men kräver att du adderar underställ och mellanlager för att stå emot minusgrader.

Detaljer som utmärker jackan: Bröstficka med dragkedja och knappar. Putsduk for skidglasögon i fickan. Avtagbar snøkjol med snap-in-system til de fleste av Peak Performance byxor.

Tenk på at: Jackan har en avslappnad, og noe lengre, passform.

Gravity Jacket

gravity

Finnes for: Dam

Passar dig som: Söker en jacka med en lång lista över oumbärliga friåkningsfunktioner - i en iögonfallande design.

Perfekt temperatur for den her jackan: Gravity-jackans trelagerkonstruksjon i Gore-Tex beskytter mot vintervädret og den goda andningsförmågan gör att du slipper den där klibbiga känslan. Bruk jackan med lager etter temperatur for optimal effekt.

Detaljer som utmerker jackan: Innermudd i lycra med hull for tummarna. En innerficka med dragkedja och förstärkt hål för hörlurar. Elastiska sladdöglor på insidan för hörlurssladden. Laminerad kant på huvan som passar till hjälmen när vinden ligger på.

Tenk på at: Följa tvättråden för att säkerställa att jackan fungerar som bäst under många säsonger framöver.

Radikal jakke

radical

Finnes for: Herr

Passar dig som: Letar efter en vatten- och vindtät skaljacka i sobert grön med mycket god andningsförmåga och en mängd tekniska funktioner.

Perfekt temperatur for den her jackan: Om du vil ha et bra skydd på berget så har du kommit rätt. Tilpass til ulike temperaturer for å tilføre lager under jakken.

Detaljer som utmerker jackan: Putsduken for skidglasögon i fickan, tvåvägsdragkedjan fram och ventilationen under ärmarna.

Tänk på att: Jackan har en avslappnad passform och Recco-reflektorn i luvan gör dig sökbar på berget.

peakHar du skaljacka på dig måste du jobba med flera lager under jackan, förslagsvis ett underställ närmast kroppen och sedan ett mellanlager i form av fleece.

GUIDE TIL DE FÔRRADE JACKORNA FRA PEAK PERFROMANCE

Anima Jacket

anima

Finnes for: Dam

Passar dig som: Letar efter en stilren jacka som håller dig varm och skyddar dig mot vädrets makter. Dessutom är Anima lika gångbar i pisten som i stan!

Perfekt temperatur for den her jackan: Den varma og isolerende vadderingen i Anima Jacket sammen med det vind- og vanntette skalet gjør at den tåler mange minusgrader. Skulle temperaturen stiga finns användbara ventilationsdragkedjor under armarna.

Detaljer som utmärker jackan: Stilrent metall-P på brystet. En mängd praktiska fickor och en avtagbar luva som går att justera i två håll.

Tenk på at: Matcha din skidjacka med Anima damskidbyxor for en komplett skidlook.

Blackburn Jakke

blackburn

Finnes for: Dam

Passar dig som: Letar etter en bekväm och stilsäker Peak Performance-klassiker med fantastiska isolerande och väderskyddande egenskaper.

Perfekt temperatur for den her jackan: Den tykke vadderingen i anddun ger en naturlig og riktigt skön värme som stänger ute det kyligaste vintervädret. Det ytre skalet er dessuten vann- og vindtett.

Detaljer som utmärker jackan: Den litt lengre feminine siluetten, perfekt for både skidbacken og en shoppingtur på stan. Riktigt bra tekniska detaljer som du bara kommer att älska.

Tenk på at: Alltid följa tvättrådet på din dunjacka och att torktumla med tennisbollar i låg temperatur i minst fem timmar.

Winterplace Jacket

winterplace

Finnes for: Dam

Passar dig som: Letar etter en stilsäker skidjacka som är utformad för att ge dig extra vaddering där den behövs som mest.

Perfekt temperatur for den her jackan: Minusgrader er ikke noe problem for den her jackan. Winterplace passar perfekt under kyliga vinterdagar.

Detaljer som utmerker jackan: Den trendiga designen, dragskon nedtill tillsammans med funktioner så som elastiska snölås i ärmsluten och användbara fickor i mängder.

Tenk på at: Jackan består til 100 prosent av gjenvunnet polyester. Det er med andre ord en bra verdi for deg som verdsetter naturen.

Shiga Jacket

shiga

Finnes for: Herre

Passar dig som: Söker en sofistikerad och varm jacka med en rad användningsområden.

Perfekt temperatur for den her jackan: Den sköna vadderingen gör att du kan hålla värmen under alla dina skidäventyr i många minusgrader. Samtidig som den goda andningsförmågan gör att det inte blir klibbigt eller fuktigt på insidan samtidigt som den ger ett imponerande skydd från vädret på utsidan.

Detaljer som utmärker jackan: Den avtagbara huvan, de markanta bröstfickorna och andra tekniska detaljer.

Tenk på at: Shiga er like funksjonell, anvendbar og snygg i backen som nere i byn eller på stan.

Greyhawk-jakke

greyhawk

Finnes for: Både dam og herre

Passar dig som: Söker efter en något lättare vadderad jacka, som klarar av hårda väderförhållanden, att ta med på många äventyr. De høye kravene som hårda väderförhållanden och terräng ställer på dina kläder är inga problem för Greyhawk-jackan.

Perfekt temperatur for den her jackan: Greyhawk hanterar de hårda krav som tuffa väderförhållande och terräng ställer utan problem. Jackan er tillverkad i ett vatten- och vindtätt material med god andningsförmåga, och vadderingen skyddar mot kylan.

Detaljer som utmärker jackan: Den framträdande blockdesignen i två nyanser av grön. Finns också som byxor.

Tenk på at: Inte glömma putsduken för skidglasögonen i fickan och att du kan fästa snökjolen via snap-in-systemet till dina skidbyxor, för att undvika att snö kommer in.

Alaska Jacket

peak

Finnes for: Både dam og herre

Passar dig som: Inte vill glida obemärkt förbi. Alaska ger ett fräscht och nyskapande intryck med sin spännande design.

Perfekt temperatur for den her jackan: Den varme vadderingen og det varme vannet, som også lar huden andas, gjør Alaska til et svært sterkt plagg uansett vær.

Detaljer som utmärker jackan: Passformen sammen med den iögonfallande designen på panelerna.

Tenk på at: Jackan er i oversizemodell med en lengre bakstycke.

alpintKlikk hem skidjackan och boka skidsemestern nu!

LES MER: Dunjackan fra Peak Performance som er best i test